Invisible Puppy Blog

Word een emailmarketing Pro in 6 stappen.

Email Marketing

Deze week geen blogpost met 10.000 woorden, wel 6 concrete stappen.
Emailmarketing is één van de meest efficiënte en tegelijkertijd zwaarst ondergewaardeerde kanalen uit de marketing trukendoos.

Waarom worden er dan toch zoveel slappe marketing emails verstuurd? Ik begrijp het niet.
Terwijl een goed getimede email over onderwerpen die me interesseren zo geniaal zijn.

Lees meer

YouTube SEO: 5 voorzetten om beter te scoren

Digitale Optimalisatie SEO Social Media

In heel wat blogartikels waar men het heeft over het hoe en waarom van social media marketing, gaat het al snel over kanalen als Facebook, Twitter of Instagram. En toch, het belang van andere social mediakanalen mag helemaal niet onderschat worden.

Neem nu YouTube. Met ongeveer 3 miljard zoekopdrachten per maand de tweede grootste en belangrijkste zoekmachine na, hoe kan het ook anders, Koning Google (bron: Mushroom Networks). Belangrijker nog: meer dan de helft van alle online marketing specialisten is ervan overtuigd dat video het content formaat is dat tot de meeste conversies leidt (bron: Invodo). Genoeg argumenten om aan te nemen dat video marketing hotter dan hot is.

Lees meer

Kleine puppies worden groot…

Digitaal Nieuws Opleiding Digitale Marketing

Als je hier bent om zoals elke week kennis op te doen over online marketing, ga ik je misschien een beetje moeten teleurstellen. Vandaag gebruik ik het blog moment om terug te blikken op mijn 3,5 jaar als een Invisible Puppy.

Ook een beetje om afscheid te nemen, maar vooral om jullie allemaal te bedanken…

Lees meer

Een mobiele strategie, dat kan ook voor kleine ondernemingen

Digitale Strategie Mobiele Strategie

De shift van een offline naar online beleving is al langer een feit. Wie van ons kan zeggen dat hij of zij deze ochtend is opgestaan zonder vluchtig Facebook, De Morgen of HLN op zijn smartphone te hebben geopend?

Ik gok dat er bitter weinig "ja" zal worden geantwoord.

De huidige consument is dan ook voortdurend online. Maar je hoeft niet altijd een grote speler te zijn om in te zetten op online marketing.

Ook voor kleinere bedrijven zijn er heel wat uiteenlopende mogelijkheden. In deze blog neem ik horeca als voorbeeld, maar dit kan je vertalen naar alle sectoren. 

Lees meer

20 dingen die ik leerde op 20 Thoughts Before Noon

Digitale Strategie Content Marketing

Ouuuuaaaaaah. Ogen open. Armen en benen gestrekt. Klaarwakker was ik toen ik richting Altar vertrok. Ik zou, als stagiaire, het allereerste shared event ooit van Invisible Puppy en The Fat Lady bijwonen: #20Thoughts Before Noon, een conference voor en door marketing experts.

Op het menu? 13 keer 10 minuten relevante lessen met tips om je content te laten renderen en 13 keer 1 minuut stof om over na te denken.

Dat allemaal voor degenen die nood hebben aan inspiratie over hoe je content het best benut. En wow, wat heb ikzelf daar veel uit geleerd! Hier geef ik je alvast een blik op 20 tweets met praktische insights die voor mij echte eye openers waren

Lees meer

Waarom blijft straffe content marketing soms onopgemerkt?

Content Marketing

Er wordt vaak bloed, zweet en hard labeur ingezet om straffe content rond een goed onderwerp te creëren. Maar vervolgens blijven de bezoekers weg van je website. En van de verhoopte verkoop of toename in het aantal online aanvragen blijft ook niet veel over.

De moed zakt je in de schoenen en je vraagt je af: “Waarom?”

Als deze situatie je bekend in de oren klinkt, lees dan vooral verder.

Lees meer

Content marketing: 3 keer anders bekeken

Digitale Strategie Content Marketing Email Marketing

Deze week vond DCMC 2016, ofwel het Digitaal Content Marketing Congres, plaats dat georganiseerd werd door Mediaforta#DCMC2016 was een 100% online event: Je kon de sprekers gratis volgen via een webstream op je computer of mobiel apparaat. Ideaal dus om van op het werk (of thuis vanuit je luie zetel) de presentaties te volgen. Als extraatje kon je ook na elke presentatie (van max. 20 minuten) vragen stellen aan de spreker via een live web chat. In het Engels uiteraard.

Lees meer

Marketing Technologie: de creativiteit is dood, lang leve de creativiteit

Marketing Automation Content Marketing Inbound Marketing

Creativiteit is vaak de spil van succesvolle marketing, maar is niet iets dat je aankoopt of implementeert. Het vraagt doorzettingsvermogen, energie en continue investering…zeker in deze digitale wereld.

Lees meer

7 essentiële vragen over een editorial calendar die iedereen zich moet stellen

Content Marketing Inbound Marketing

 
Elk zichzelf respecterend bedrijf dat bezig is met moderne online marketing is overtuigd van het belang van content marketing, het maken van een content marketing plan, en het online beschikbaar stellen van content.

Lees meer

Visual content, want tekst alleen is saai [Infographic]

Digitale Strategie Content Marketing Social Media

Visuele content marketing is succesvoller dan eender welk ander communicatiemiddel. Heb jij al gemerkt hoe visueel de online customer experience is? Foto’s, infographics, iconen, afbeeldingen, presentaties, video’s,… ze staan allemaal op het internet verspreid.

Je kan er eigenlijk niet meer om heen: visuele content is gewoonweg een must!

Lees meer