Invisible Puppy Blog

Marketing Automation implementeren voor grote bedrijven

Digitale Strategie Marketing Automation

Dit is de derde opéénvolgende blogpost in onze marketing automation serie

1. Wat is Marketing Automation?
2. Hoe selecteer ik een Marketing Automation Platform?
3. Hoe implementeer ik Marketing Automation in grote bedrijven. 

Goed, je weet wat marketing automation software is! Samen met je marketing team en organisatie heb je een volledige selectieprocedure doorlopen. Het automation platform werd geselecteerd, de licenties besproken en dan ga je er vol goede moed tegenaan. Maar dan komt de vraag: “hoe pak je de marketing automation ‘roll out’ het beste aan?”

Lees meer

Facebook Advertising of Google AdWords: waar adverteren in 2017?

Digitale Strategie Online Adverteren

Facebook en Google zijn de grootste advertentieplatformen ter wereld. 
Ruwweg 85% (!) van alle online advertentiebudgetten gaan naar deze digitale zwaargewichten.

Wie online wil adverteren zit bij Facebook en Google dus wel ok.
Maar op welke van de twee moet je nu gaan adverteren?

Vooraleer ik verder ga moet ik iets bekennen: Ik ben een Adwords fan. 
Ik heb Facebook altijd wat fuzzy, wuzzy advertising gevonden. Weinig conversies, weet je wel.
Over de jaren heen is mijn mening echter veranderd. Waarom? Dat lees je hier.

Lees meer

De vierde digitale transformatie

Digitale Strategie Digital Transformation

We bevinden ons momenteel in het prille begin van de vierde digitale transformatie.

Als nooit tevoren voelen bestaande businessmodellen de impact van digitaal. En het ziet er niet naar uit dat het binnenkort zal stabiliseren. De volgende golf van digitale verandering ligt al op de loer.

Deze nieuwe golf van veranderingen gaan over:

  • Het vervagen van klassieke interfaces en de opkomst van nieuwe customer touchpoints.
  • De nieuwe middle-man platformen, met nieuwe middle-man functies.
  • Hoe je een platformstrategie opbouwt die deze verandering omarmt.
Lees meer

Hoe Instagram gaat winnen van Snapchat

Digitale Strategie Social Media

Stories zijn de hype van het moment. Elk social media kanaal heeft tegenwoordig een verhalenfunctie (Snapchat, Instagram, Messenger, Facebook, WhatsApp,..). Snapchat is het origineel. Instagram en Facebook zijn de uitdagers, maar waar moet jij op inzetten om mee te zijn?

Dat we allemaal een Facebookpagina hebben voor ons bedrijf is een evidentie geworden. Naast Facebook zijn er natuurlijk nog een triljoen andere kanalen om te bekijken. Bij jongeren zit Snapchat (70%) en Instagram (60%) Facebook (87%) op de hielen, volgens onderzoek van Mediaraven en LINC. Jongeren zijn op social media altijd de early adopters. Dus het kan zeker geen kwaad om deze kanalen te bekijken en mee te nemen in jouw communicatieplan.

Lees meer

Hoe online en offline marketing combineren?

Digitale Strategie Digital Transformation

Een tijdje terug hebben we in onze blog gesproken over de verschillen en gelijkenissen tussen digitale en traditionele marketing. Mijn collega, Sven, maakte duidelijk dat kiezen verliezen is en dat een stevige samenwerking tussen de twee een must is voor een sterk en zelfondersteunend marketing plan. Sven was mij dan wel voor, toch zijn we over dit onderwerp nog niet uitgesproken. In deze post voorzie ik enkele praktische toepassingen voor het combineren van online en offline marketing. De twee moeten speelkameraadjes zijn en geen bittere rivalen die strijden om aandacht.

Lees meer

Wat jij kan leren uit deze 3 inspirerende content marketing cases

Content Marketing

“De afgelopen jaren is content marketing uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van online marketing”. Dat is een uitspraak die je kan verwachten van een content marketeer hoor ik je al zeggen. Gelukkig wordt deze bewering gestaafd door harde feiten en cijfers; onlangs nog gepubliceerd door The Content Marketing Institute.

Lees meer

Google selecteert Invisible Puppy in de TOP 20 meest belovende agencies

Digitale Strategie Digitaal Nieuws

Persbericht

Gent, 11 april 2017

Het jonge en getalenteerde team bij Invisible Puppy is bijzonder enthousiast dat ze door Google geselecteerd zijn voor het exclusieve Google Elevator Business Programma. Google biedt met dit programma enkel de allerbeste agentschappen een individuele coaching aan, zodat ze de komende jaren zowel duurzaam als zeer kwalitatief verder kunnen groeien.

Lees meer

Een kroket uit de muur en wat e-mail marketing tips aub

Content Marketing Email Marketing

Dat wij Belgen van stoofvlees-friet houden en Nederlanders maar wat graag kroketten uit de muur halen, is een cliché dat maar al te vaak naar voor komt in ‘België versus Nederland’-pagina’s. Maar de verschillen met onze noorderburen gaan nog verder dan dat. Zo is alleen al binnen e-mail marketing het contrast opmerkelijk.

In Nederland scoren e-mail marketingcampagnes, volgens WYZ, tot 30 procent beter dan in België.

Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

En meer nog: wat kunnen wij hieruit leren?

Lees meer

De toekomst van Sales: stop met verkopen en bied toegevoegde waarde!

Customer Journey Customer Centric Digital Sales

Begin januari ging ik als Client Service Manager aan de slag bij Invisible Puppy. Met 20 jaar ervaring als sales ging ik die jonge bende marketers eens leren wat verkopen inhield. Al snel had ik echter door dat ik mijn job eigenlijk kwijt was. Het lijkt misschien overdreven maar er zit een grond van waarheid in.

Ik ben gestart in het “pre-internet tijdperk”, toen we als sales nog de mogelijkheid hadden om de klant te informeren en te overtuigen. De periode waarin Sales en Marketing gescheiden waren en er onderling weinig begrip was. De marketer was de creatieveling van de brochures, advertenties en visitekaartjes. Sales, dat waren de gladde jongens. De haaien die dagelijks hun vast aantal prospecten moesten bellen om daarna het land te doorkruisen en op de koffie te gaan.

Maar de tijden zijn veranderd. Bestaat sales dus eigenlijk nog? En indien het nog bestaat, heeft het dan nog zin of is het een overblijfsel uit een ver verleden?

Lees meer

Email marketing: het belang van segmenteren

Customer Centric Email Marketing

Soms hoor je wel eens dat e-mail passé is. Dat email marketing niet meer werkt. Maar niets is minder waar. Vraag maar eens na hoeveel mensen in jouw netwerk een of meer mailboxen hebben. Het gebruiken van email marketing is dus nog steeds relevant; iedereen kent het en gebruikt het.

Hetzelfde mailtje naar alle contacten uit je lijst sturen is echter hetzelfde als de radio aan zetten en denken dat iedereen het liedje graag zal horen. Bij sommigen zal dat inderdaad zo zijn, anderen schakelen over naar een ander kanaal. Die ben je dus kwijt. Vandaar dat je een goede email strategie nodig hebt. Eentje waarin je segmenteert

Maar wat voor een beest is dat nu juist, dat 'segmenteren'?

Lees meer