Invisible Puppy Blog

Wat een melkboer ons leert over customer centricity

Customer Centric

De melkboer. Hij ging van deur tot deur met zijn volgeladen wagen. Iedereen kende de melkboer en de melkboer kende iedereen. Hij wist met wie hij te maken had. Beter nog, als melkboer wist hij hoeveel melk elk van zijn klanten kocht per week. Van een "Experience" gesproken. Iedereen was dol op de melkboer.

Nu, zoveel jaar later, verwachten klanten nog steeds precies hetzelfde. Een gepersonaliseerde gebruikerservaring. Klanten bewegen zich meer en meer online en hebben een veelheid aan alternatieven op ‘klikafstand’. Anderzijds hebben consumenten wel nog steeds de behoefte aan een gepersonaliseerde gebruikerservaring. Dàt is Customer Experience, geschaald.

Lees meer

Hoe mobile marketing inzetten voor meer online verkoop?

Customer Journey Customer Centric Social Media Mobiele Strategie Conversie Optimalisatie Online Adverteren

Vorige week nog in het nieuws, nu in uw vertrouwde blog: “Online bestedingen in België stijgen in de eerste 6 maanden van 2017 met 10% naar 4,9 miljard euro.”

Toen ik dit hoorde op de radio dacht ik meteen: “ja, duh! Het werd verd*mme tijd!”

Online shopping of e-commerce is zeker geen nieuw fenomeen. Wie staat er bijvoorbeeld nog bij stil dat Amazon al in 1995 potten brak met een online bookstore?! Maar zoals dat tegenwoordig gaat met veel vernieuwingen en innovaties loopt België steeds wat achter op de rest van Europa. Maar dat is voer voor een ander blog.

Deze keer wil ik het hebben over hoe mobile marketing het online shopping gedrag kan beïnvloeden en zo tot meer verkoop kan leiden. Is mijn e-shop toegankelijk, hoe spreek ik mijn potentiële klanten aan en wat zijn de best practices voor converties naar online verkoop? Alles kom je hier te weten.

Lees meer

Face your demons! Hoe overleef je een netwerkevent?

Een aantal maanden gingen voorbij sinds mijn laatste blogpost, ik ben net terug uit vakantie en ik was weer aan de beurt. Inspiratie vinden binnen de wereld van online marketing bleek moeilijk, dus ging ik weer voor een niet digitaal, maar relevant thema: netwerken.

Ik vind personal branding erg belangrijk en zelfs essentieel om te verkopen. Natuurlijk ga je aan de slag op LinkedIn en Facebook, maar wat doe je face-to-face?

Spijtig genoeg is er geen echte handleiding om te netwerken, dus welke technieken pas je dan toe? Ik geef hierbij een aantal tips om succesvol te zijn op netwerkevents.

 

Lees meer

Targeting via Facebook Advertising

Customer Centric Social Media Online Adverteren

Facebook is gratis… Maar hoe kan zo een gigantisch kanaal met zoveel mogelijkheden alles gratis aanbieden?

A/ Weet je het antwoord? Lees meer over de kunst van targeting vanaf hier.

B/ Weet je het antwoord nog niet? Lees gerust chronologisch verder

Facebook is niet gratis maar de munteenheid is data. Door Facebook te gebruiken laat je een hele boel gegevens achter. Dat is niet slecht, dat is niet erg, dat is niet fout… Maar wees er bewust van.

Wij stiekeme marketeers in donkere achterkamertjes gebruiken die gegevens om jou te bestoken met ‘gepersonaliseerde’ advertenties. Dat noemen we dan targeting in onze ‘slang’. 

Lees meer

Geheimen van een AdWords-expert

Digital Analytics Online Adverteren

AdWords wordt vaak als een magische plaats beschreven waar alles mogelijk is.
Je gooit er wat geld tegenaan, zet er een expert op en 'Kablamo, money in the bank'.

Vandaag vertel ik je enkele geheimen over deze magische plek.
Uit eerste bron, eigen ervaring, strikt vertrouwelijk.

"I know a place where the sun's always shining,
with lovely flowers around everywhere. 
Come take my hand, 
I'll show you I'll guide you. 
I know this place it's deep down inside you." 
2 Brothers on the 4th Floor

Let's go!

Lees meer

Hoe goede buyer persona's leiden tot goede content

Customer Centric Content Marketing

Buyer Persona’s: iedereen heeft er al wel van gehoord of heeft er zelf al een of meerdere opgemaakt. Toch blijkt dat het niet altijd eenvoudig is om een goede Buyer Persona op te maken. Tijdens ons “20Thoughts before Noon” event begin juni 2017 gingen mijn collega Bram en ikzelf er dieper op in. Onze volledige presentatie “Buyer Persona’s: wat werkt, wat werkt niet en waar op letten?” kan je terugvinden op SlideShare. Blijf je toch liever lezen? Hieronder geef ik je graag de belangrijkste tips mee over hoe Buyer Persona’s écht toegevoegde waarde kunnen brengen aan je communicatie en je zo op weg zetten naar goede content.

Lees meer

Gen Y en Gen Z: wie zijn ze, wat doen ze en hoe bereik je ze?

Content Marketing

Ik ben 22 jaar, kijk naar het o-zo goedkope Netflix, scroll door mijn oninteressante newsfeed op Facebook en stuur lachende kakskes door naar vrienden via Messenger. Dit allemaal terwijl ik wacht op mijn bestelling van Deliveroo.

Voilà, meet me – een member van de stereotiepe "jeugd van tegenwoordig". Geboren in het jaar 1995, de semi-exacte scheidingslijn tussen generatie Y (de ‘Millennials’) en generatie Z (de ‘Digital Natives’)En hoewel beide generaties al een tijd lang twee vaten vol opportuniteiten betekenen, houden te veel bedrijven onvoldoende rekening met deze twee doelgroepen. Jammer eigenlijk: wie goed opgelet heeft de laatste jaren weet namelijk dat deze generaties anders willen benaderd worden dan hun voorgangers.

Dus hier ben ik om je met je neus op de feiten te drukken en je 8 tips voor te schotelen waarmee je zowel Millennials als Digital Natives perfect kunt bereiken. 

Lees meer

19 creatieve blogpost types, waarover je kan schrijven!

Content Marketing Inbound Marketing

Deze week was het mijn beurt om in mijn pen te kruipen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen stond te springen om een blogpost neer te schrijven - de Gouden Uil is echt wel een ver-van-mijn-bed-show en ik dank steeds mijn lieve collega’s om de kemels van dt-fouten te corrigeren - maar het is niet omdat er geen schrijfcarrière voor mij is weggelegd dat ik jullie geen interessante post kan meegeven. Maar dan start ook meteen mijn grootste uitdaging die steeds begint met diezelfde vraag: “Waar moet ik nu weer over schrijven?”

Lees meer

Link Previews op Facebook – De Open Graphocalypse

Social Media

Moord! Brand! Lelijke social posts!

Maar enkele kreten die deze week uit de monden van vele community managers & social advertisers kwamen. Facebook heeft onlangs een nieuwe update uitgerold waarbij je de previews van je geposte links niet meer kan aanpassen. Dit doen ze om fake news tegen te gaan. Toen ik dit gewaar werd spuwde ik zowaar mijn covfefe uit over mijn scherm.

Lees meer

Micro Moments: Begrijp, pas toe en win

Customer Journey Content Marketing Inbound Marketing Mobiele Strategie Conversie Optimalisatie

Heb je een momentje voor mij?  Een vraag die ik je stel, maar een vraag die vele bedrijven ook aan prospecten stellen. Ieder merk wil dat hun klanten en leads wat tijd voor hen vrijmaken. Maar deze lieve mensen vullen hun momentjes liever zelf in. Ze gaan op zoek naar informatie wanneer ze dat zelf willen. En steeds vaker met hun smartphone in de hand.

Lees meer