Invisible Puppy Blog

Alleen Agile Marketing kan je redden!

Customer Centric Digital Transformation

Even traditioneel als chocolade-eieren op Pasen en kalkoen met Kerstmis zijn de goede voornemens bij het begin van het nieuwe jaar. Goede voornemens die, bij de meesten alvast, geen lang leven beschoren zijn en al snel weer in de schuif belanden. Nochtans begint iedereen er met dezelfde overtuiging en goede moed aan: “Er moet 15 kilo af, vanaf januari begin ik te sporten”. Tot je na enkele weken toch niet direct het gewenste resultaat ziet, ontmoedigt raakt en er uiteindelijk de brui aan geeft…

Lees meer

Hoe migreer ik mijn website naar HTTPS – De Invisible Puppy Case

Digitale Optimalisatie SEO

Maandag 2 januari was een spannende dag voor mij. Niet omdat het de eerste werkdag van het jaar was.  Noch omdat ik een Adwords examen af te leggen had.  Ook niet omdat 2017 nog verschrikkelijker dan 2016 zou zijn volgens de sociale media influencers.

Wel omdat we op deze eerste werkendag de Invisible Puppy website volledig zouden omzetten naar https. Spanning ten top!

Mogelijks denkt u nu één van volgende zaken:

1. "Amai, die Xaveer is nogal snel enthousiast!"
2. "What the f* is https, waar heeft die gast het over?"
3. "Aha een https-websitemigratie, interesting. Tell me more."

Lees meer

Puppy's Recap: Onze beste blogposts van 2016

Customer Centric Marketing Automation Content Marketing SEO Inbound Marketing

Begin 2016 kropen enkele Puppy’s in een kot om na te denken hoe we meer bezoekers naar onze website konden sturen. "Bloggen!" klonk het. Goed idee uiteraard maar bloggen vereist een zekere organisatie en discipline om elke week opnieuw interessante content aan te maken. Tijdens een grondige interne content marketingoefening bepaalden we wat onze doelstellingen zijn, wie onze doelgroep is, waar ze wakker van liggen en maakten we een kick-ass editorial calendar op. Een editoria...wat? Juist. Een gestructureerd overzicht van welke content door wie wanneer wordt geschreven en op welke social mediakanalen wordt verspreid voor een maximaal bereik.

Lees meer

Laat Nu Toch Die Vanity Metrics Los

Digital Analytics

Het lijkt al een hele tijd geleden, maar op 20 Thoughts heb ik in een speaking slot van één minuut over Vanity Metrics gehad. In één korte minuut heb ik verteld op welke resultaten je niet te lang mag focussen. En in dezelfde korte minuut heb ook toegelicht welke resultaten er wel meer vertellen over de gezondheid van je digitale inspanningen.

Lees meer

Cross-pond marketing: de Europese vs Amerikaanse consument

Customer Centric

2017 wordt een speciaal jaar. Zoals velen onder jullie al weten start ik binnen een aantal maanden een nieuw marketing agency op in de Verenigde Staten. Cross-pond marketing en de verschillen tussen de Amerikaanse en Europese consument is voor mij dan ook een ‘hot topic’.

Lees meer

Word een emailmarketing Pro in 6 stappen.

Email Marketing

Deze week geen blogpost met 10.000 woorden, wel 6 concrete stappen.
Emailmarketing is één van de meest efficiënte en tegelijkertijd zwaarst ondergewaardeerde kanalen uit de marketing trukendoos.

Waarom worden er dan toch zoveel slappe marketing emails verstuurd? Ik begrijp het niet.
Terwijl een goed getimede email over onderwerpen die me interesseren zo geniaal zijn.

Lees meer

YouTube SEO: 5 voorzetten om beter te scoren

Digitale Optimalisatie SEO Social Media

In heel wat blogartikels waar men het heeft over het hoe en waarom van social media marketing, gaat het al snel over kanalen als Facebook, Twitter of Instagram. En toch, het belang van andere social mediakanalen mag helemaal niet onderschat worden.

Neem nu YouTube. Met ongeveer 3 miljard zoekopdrachten per maand de tweede grootste en belangrijkste zoekmachine na, hoe kan het ook anders, Koning Google (bron: Mushroom Networks). Belangrijker nog: meer dan de helft van alle online marketing specialisten is ervan overtuigd dat video het content formaat is dat tot de meeste conversies leidt (bron: Invodo). Genoeg argumenten om aan te nemen dat video marketing hotter dan hot is.

Lees meer

Kleine puppies worden groot…

Digitaal Nieuws Opleiding Digitale Marketing

Als je hier bent om zoals elke week kennis op te doen over online marketing, ga ik je misschien een beetje moeten teleurstellen. Vandaag gebruik ik het blog moment om terug te blikken op mijn 3,5 jaar als een Invisible Puppy.

Ook een beetje om afscheid te nemen, maar vooral om jullie allemaal te bedanken…

Lees meer

Een mobiele strategie, dat kan ook voor kleine ondernemingen

Digitale Strategie Mobiele Strategie

De shift van een offline naar online beleving is al langer een feit. Wie van ons kan zeggen dat hij of zij deze ochtend is opgestaan zonder vluchtig Facebook, De Morgen of HLN op zijn smartphone te hebben geopend?

Ik gok dat er bitter weinig "ja" zal worden geantwoord.

De huidige consument is dan ook voortdurend online. Maar je hoeft niet altijd een grote speler te zijn om in te zetten op online marketing.

Ook voor kleinere bedrijven zijn er heel wat uiteenlopende mogelijkheden. In deze blog neem ik horeca als voorbeeld, maar dit kan je vertalen naar alle sectoren. 

Lees meer

20 dingen die ik leerde op 20 Thoughts Before Noon

Digitale Strategie Content Marketing

Ouuuuaaaaaah. Ogen open. Armen en benen gestrekt. Klaarwakker was ik toen ik richting Altar vertrok. Ik zou, als stagiaire, het allereerste shared event ooit van Invisible Puppy en The Fat Lady bijwonen: #20Thoughts Before Noon, een conference voor en door marketing experts.

Op het menu? 13 keer 10 minuten relevante lessen met tips om je content te laten renderen en 13 keer 1 minuut stof om over na te denken.

Dat allemaal voor degenen die nood hebben aan inspiratie over hoe je content het best benut. En wow, wat heb ikzelf daar veel uit geleerd! Hier geef ik je alvast een blik op 20 tweets met praktische insights die voor mij echte eye openers waren

Lees meer