Invisible Puppy Blog

7 tips om je online eventcommunicatie te boosten

Digitale Strategie Content Marketing

Of ik met hulp van het team het event ‘Twenty Thoughts Before Noon’ wou coördineren? Graag! En hierbij ook nog een Student Edition en after-BBQ op poten wou zetten? Wait, what?

Een tijdje geleden begon ik samen met enkele collega’s aan een grote uitdaging: het organiseren van de tweede editie van ons Twenty Thoughts Before Noon-event. Toegegeven, het waren enkele rollercoastermaanden. De slaagkans van een event is immers grotendeels afhankelijk van de communicatie die errond wordt gevoerd. Die moest tot in de puntjes worden uitgewerkt.

Maar hoe zorg je er juist voor dat jouw (digitale) communicatie op punt staat?

In zeven praktische tips geef ik je mijn learnings mee.

Lees meer

#20thoughts predikt straffe content | Gastblogger Nele Geeroms

Digitaal Nieuws

‘God is a content marketer. #20thoughts’ is de eerste post die ik vanuit Altar Gent viraal stuur. En er volgen er nog. Want “sharing is wanted”, aldus een van de profeten. En als trouwe volgelingen in de kerk verkondigen we graag Zijn woord.

Lees meer

Gamification: De power-up voor jouw digitale marketing?

Digitale Strategie Customer Centric Inbound Marketing

It’s a me, gamification!

Heb je ook al eens het mini-vreugdemomentje ervaren toen je als eerste Waze-gebruiker een file of ongeval kon melden? Heb je gisteren de trap genomen in plaats van de lift omdat jouw Fitbit nog niet het minimum beoogde aantal stappen aangaf? Of heb je jouw LinkedIn profiel destijds volledig aangevuld om toch maar op “100% completed” te kunnen staan? Welkom in de wondere wereld van gamification.

Lees meer

Marketing Automation implementeren voor grote bedrijven

Digitale Strategie Marketing Automation

Dit is de derde opéénvolgende blogpost in onze marketing automation serie

1. Wat is Marketing Automation?
2. Hoe selecteer ik een Marketing Automation Platform?
3. Hoe implementeer ik Marketing Automation in grote bedrijven. 

Goed, je weet wat marketing automation software is! Samen met je marketing team en organisatie heb je een volledige selectieprocedure doorlopen. Het automation platform werd geselecteerd, de licenties besproken en dan ga je er vol goede moed tegenaan. Maar dan komt de vraag: “hoe pak je de marketing automation ‘roll out’ het beste aan?”

Lees meer

Facebook Advertising of Google AdWords: waar adverteren in 2017?

Digitale Strategie Online Adverteren

Facebook en Google zijn de grootste advertentieplatformen ter wereld. 
Ruwweg 85% (!) van alle online advertentiebudgetten gaan naar deze digitale zwaargewichten.

Wie online wil adverteren zit bij Facebook en Google dus wel ok.
Maar op welke van de twee moet je nu gaan adverteren?

Vooraleer ik verder ga moet ik iets bekennen: Ik ben een Adwords fan. 
Ik heb Facebook altijd wat fuzzy, wuzzy advertising gevonden. Weinig conversies, weet je wel.
Over de jaren heen is mijn mening echter veranderd. Waarom? Dat lees je hier.

Lees meer

De vierde digitale transformatie

Digitale Strategie Digital Transformation

We bevinden ons momenteel in het prille begin van de vierde digitale transformatie.

Als nooit tevoren voelen bestaande businessmodellen de impact van digitaal. En het ziet er niet naar uit dat het binnenkort zal stabiliseren. De volgende golf van digitale verandering ligt al op de loer.

Deze nieuwe golf van veranderingen gaan over:

  • Het vervagen van klassieke interfaces en de opkomst van nieuwe customer touchpoints.
  • De nieuwe middle-man platformen, met nieuwe middle-man functies.
  • Hoe je een platformstrategie opbouwt die deze verandering omarmt.
Lees meer

Hoe Instagram gaat winnen van Snapchat

Digitale Strategie Social Media

Stories zijn de hype van het moment. Elk social media kanaal heeft tegenwoordig een verhalenfunctie (Snapchat, Instagram, Messenger, Facebook, WhatsApp,..). Snapchat is het origineel. Instagram en Facebook zijn de uitdagers, maar waar moet jij op inzetten om mee te zijn?

Dat we allemaal een Facebookpagina hebben voor ons bedrijf is een evidentie geworden. Naast Facebook zijn er natuurlijk nog een triljoen andere kanalen om te bekijken. Bij jongeren zit Snapchat (70%) en Instagram (60%) Facebook (87%) op de hielen, volgens onderzoek van Mediaraven en LINC. Jongeren zijn op social media altijd de early adopters. Dus het kan zeker geen kwaad om deze kanalen te bekijken en mee te nemen in jouw communicatieplan.

Lees meer

Hoe online en offline marketing combineren?

Digitale Strategie Digital Transformation

Een tijdje terug hebben we in onze blog gesproken over de verschillen en gelijkenissen tussen digitale en traditionele marketing. Mijn collega, Sven, maakte duidelijk dat kiezen verliezen is en dat een stevige samenwerking tussen de twee een must is voor een sterk en zelfondersteunend marketing plan. Sven was mij dan wel voor, toch zijn we over dit onderwerp nog niet uitgesproken. In deze post voorzie ik enkele praktische toepassingen voor het combineren van online en offline marketing. De twee moeten speelkameraadjes zijn en geen bittere rivalen die strijden om aandacht.

Lees meer

Wat jij kan leren uit deze 3 inspirerende content marketing cases

Content Marketing

“De afgelopen jaren is content marketing uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van online marketing”. Dat is een uitspraak die je kan verwachten van een content marketeer hoor ik je al zeggen. Gelukkig wordt deze bewering gestaafd door harde feiten en cijfers; onlangs nog gepubliceerd door The Content Marketing Institute.

Lees meer

Google selecteert Invisible Puppy in de TOP 20 meest belovende agencies

Digitale Strategie Digitaal Nieuws

Persbericht

Gent, 11 april 2017

Het jonge en getalenteerde team bij Invisible Puppy is bijzonder enthousiast dat ze door Google geselecteerd zijn voor het exclusieve Google Elevator Business Programma. Google biedt met dit programma enkel de allerbeste agentschappen een individuele coaching aan, zodat ze de komende jaren zowel duurzaam als zeer kwalitatief verder kunnen groeien.

Lees meer