Invisible Puppy Blog

Hoe online en offline marketing combineren?

Digitale Strategie Digital Transformation

Een tijdje terug hebben we in onze blog gesproken over de verschillen en gelijkenissen tussen digitale en traditionele marketing. Mijn collega, Sven, maakte duidelijk dat kiezen verliezen is en dat een stevige samenwerking tussen de twee een must is voor een sterk en zelfondersteunend marketing plan. Sven was mij dan wel voor, toch zijn we over dit onderwerp nog niet uitgesproken. In deze post voorzie ik enkele praktische toepassingen voor het combineren van online en offline marketing. De twee moeten speelkameraadjes zijn en geen bittere rivalen die strijden om aandacht.

Lees meer

Wat jij kan leren uit deze 3 inspirerende content marketing cases

Content Marketing

“De afgelopen jaren is content marketing uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van online marketing”. Dat is een uitspraak die je kan verwachten van een content marketeer hoor ik je al zeggen. Gelukkig wordt deze bewering gestaafd door harde feiten en cijfers; onlangs nog gepubliceerd door The Content Marketing Institute.

Lees meer

Google selecteert Invisible Puppy in de TOP 20 meest belovende agencies

Digitale Strategie Digitaal Nieuws

Persbericht

Gent, 11 april 2017

Het jonge en getalenteerde team bij Invisible Puppy is bijzonder enthousiast dat ze door Google geselecteerd zijn voor het exclusieve Google Elevator Business Programma. Google biedt met dit programma enkel de allerbeste agentschappen een individuele coaching aan, zodat ze de komende jaren zowel duurzaam als zeer kwalitatief verder kunnen groeien.

Lees meer

Een kroket uit de muur en wat e-mail marketing tips aub

Content Marketing Email Marketing

Dat wij Belgen van stoofvlees-friet houden en Nederlanders maar wat graag kroketten uit de muur halen, is een cliché dat maar al te vaak naar voor komt in ‘België versus Nederland’-pagina’s. Maar de verschillen met onze noorderburen gaan nog verder dan dat. Zo is alleen al binnen e-mail marketing het contrast opmerkelijk.

In Nederland scoren e-mail marketingcampagnes, volgens WYZ, tot 30 procent beter dan in België.

Maar hoe komt dat nu eigenlijk?

En meer nog: wat kunnen wij hieruit leren?

Lees meer

De toekomst van Sales: stop met verkopen en bied toegevoegde waarde!

Customer Journey Customer Centric Digital Sales

Begin januari ging ik als Client Service Manager aan de slag bij Invisible Puppy. Met 20 jaar ervaring als sales ging ik die jonge bende marketers eens leren wat verkopen inhield. Al snel had ik echter door dat ik mijn job eigenlijk kwijt was. Het lijkt misschien overdreven maar er zit een grond van waarheid in.

Ik ben gestart in het “pre-internet tijdperk”, toen we als sales nog de mogelijkheid hadden om de klant te informeren en te overtuigen. De periode waarin Sales en Marketing gescheiden waren en er onderling weinig begrip was. De marketer was de creatieveling van de brochures, advertenties en visitekaartjes. Sales, dat waren de gladde jongens. De haaien die dagelijks hun vast aantal prospecten moesten bellen om daarna het land te doorkruisen en op de koffie te gaan.

Maar de tijden zijn veranderd. Bestaat sales dus eigenlijk nog? En indien het nog bestaat, heeft het dan nog zin of is het een overblijfsel uit een ver verleden?

Lees meer

Email marketing: het belang van segmenteren

Customer Centric Email Marketing

Soms hoor je wel eens dat e-mail passé is. Dat email marketing niet meer werkt. Maar niets is minder waar. Vraag maar eens na hoeveel mensen in jouw netwerk een of meer mailboxen hebben. Het gebruiken van email marketing is dus nog steeds relevant; iedereen kent het en gebruikt het.

Hetzelfde mailtje naar alle contacten uit je lijst sturen is echter hetzelfde als de radio aan zetten en denken dat iedereen het liedje graag zal horen. Bij sommigen zal dat inderdaad zo zijn, anderen schakelen over naar een ander kanaal. Die ben je dus kwijt. Vandaar dat je een goede email strategie nodig hebt. Eentje waarin je segmenteert

Maar wat voor een beest is dat nu juist, dat 'segmenteren'?

Lees meer

Social media beheren met weinig tijd en weinig middelen

Digitale Strategie Social Media

Als bedrijf beschik je niet altijd over een uitgebreide communicatiedienst. Zo is de kans groot dat je geen voltijdse social media manager, community manager of een gelijkaardig soort beestje in dienst hebt. Daardoor zijn er allicht vaste communicatiepatronen in je bedrijf geslopen die veel tijd van je vragen, met als gevolg dat je social media weleens achteraan in het rijtje komt te staan.

Laat mij even toe te zeggen: “Dat is jammer”. Want met een beetje aandacht, wat liefde en de juiste voeding kan je van jouw social mediakanalen volwassen communicatieplatformen maken. Ik leg je in vier tips uit hoe:

Lees meer

Digitale marketing vs. traditionele marketing: zijn ze wel zo verschillend?

Digitale Strategie Inbound Marketing Digital Transformation


Doorheen de jaren is marketingcommunicatie geëvolueerd van eenrichtingsverkeer naar een conversatie tussen bedrijf (of product) en consument. Digitaal heeft hierin een grote rol gespeeld.

Lees meer

Social media, less is more. Zo kies je de juiste kanalen

Digitale Strategie Social Media

“Beter één vogel in de hand, dan 10 in de lucht”. In voorgaande blogposts gaf ik het al vaker mee: wil je een sterke social mediastrategie uitbouwen, dan is het van cruciaal belang in te zetten op de juiste kanalen, én – nog belangrijker – te doseren.

Akkoord, er is een overaanbod aan social mediakanalen, en het is erg verleidelijk om er zoveel mogelijk uit te proberen. Maar wil je een overtuigend social mediaverhaal brengen, dan is het sterk aan te raden die kanalen te gebruiken die het beste aansluiten bij de visie en objectieven die je wenst na te streven.

Lees meer

Hoe selecteer je een marketing automation platform?

Digitale Strategie Marketing Automation Inbound Marketing

De selectie van een Marketing Automation platform (MAP) is niet iets dat je zomaar maakt. Dit type van platformen heeft vaak een grote impact op de organisatie in al zijn facetten. De manier waarop een marketing departement of team werkt, zich organiseert en hoe het samenwerkt met andere teams, om er enkele te noemen. Niet te vermelden dat er meestal een stevig prijskaartje aan vasthangt. Het goed onderbouwen van je keuze is dus van groot belang. Het zorgt ervoor dat je jezelf niet steeds de vraag moet stellen: hebben we wel het juiste platform gekozen?

Lees meer