Puppy's Digest #12: Affiliate & Mobiele Marketing, SAO, en veel meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: 

1. Affiliate & mobiele marketing: de huidige situatie in kaart gebracht
2. Search Appearance Optimization: SEO, the next level
3. Facebook Reactions, een maand later
4. Infographic: dé ingrediënten voor de perfecte nieuwsbrief

1. Affiliate & mobiele marketing: de huidige situatie in kaart gebracht

Affiliate & mobiele marketing: de huidige situatie in kaart gebracht

Steeds vaker vervangt onze smartphone andere devices die we in het dagelijkse leven gebruik(t)en. Zelfs als we cash op zak hebben, halen we er soms liever onze smartphone bij om via een app te betalen. Benieuwd hoeveel de schoenen uit die ene advertentie kosten? Even snel opzoeken. Maar koop jij ook effectief de schoenen via je smartphone of schakel je toch liever over naar je desktop om ze online te kopen? Ondanks dat 2015 volgens de Demandware Shopping Index hét jaar van mobile shopping werd, zijn er nog te veel consumenten die de aankoop realiseren op een ander device dan de smartphone.

Aan cross-device tracking wordt al volop gewerkt, maar er zijn een aantal manieren om je affiliatestrategie te optimaliseren en de consument op mobiel te houden. Benieuwd? Neem een kijkje

2. Search Appearance Optimization: SEO, the next level

Search Appearance Optimization: SEO, the next level

Met de focus op user experience houdt Google zich momenteel bezig met het visueel aantrekkelijk maken van de zoekresultaten, ook op mobiel. Aan het lijstje van SEO, SEA en andere varianten wordt dus SAO toegevoegd, Search Appearance Optimization. Onbewust ben je hier als bedrijf al mee bezig, meer nog, je kan er eigenlijk niet meer omheen.

Je moet dat kostbare plekje op (mobiele) SERP's - search engine results page -opeisen. En what better way dan het oog van de consument te lokken met een knap stukje content tussen de andere saaie zoekresultaten?

Hoe ziet dat eruit? Bekijk enkele voorbeelden

3. Facebook reactions, een maand later

Facebook Reactions, een maand later

Sinds begin deze maand klikken de Facebookgebruikers er ijverig op los met de nieuwe reactions, maar welke gebruiken we het meest en misschien nog interessanter; wanneer gebruiken we de boze emoticon?

Na de tumultueuze lancering vond Els Dijkstra van Social Embassy het hoog tijd voor een inventarisatie.

Nieuwspagina's kunnen op de meeste (boze) Reactions rekenen, die op hun beurt meerdere comments uitlokken. Benieuwd naar enkele andere bevindingen rond de befaamde reactions? Like!

4. Infographic: dé ingrediënten voor de perfecte nieuwsbrief

Infographic: dé ingrediënten voor de perfecte nieuwsbrief

Klanten benaderen door middel van een nieuwsbrief. Makkelijker wordt het niet denk je dan. En toch, een goede nieuwsbrief opmaken is geen sinecure. 

Een prikkelende onderwerpregel, de juiste timing, of de lengte van je bericht. Het zijn allemaal aspecten die van cruciaal belang zijn, wil je een succesvolle nieuwsbrief uitsturen. 

Een overzicht van alle ingrediënten die je kunnen helpen bij het opmaken van een interessante nieuwsbrief, kan je terugvinden in deze infographic!

 

Groetjes

Eva Van de Sompel

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

  
Reacties