Invisible Puppy Blog

Hoe je website verbeteren met Google Analytics?

Digital Analytics

Iedere marketeer of ondernemer droomt van meer leads of omzet via digitale kanalen. Jij waarschijnlijk ook. Kort door de bocht kan je hiervoor investeren in meer en betere bezoekers of investeren in het verbeteren van je website zelf. Met Google Analytics kan je zelfs beide doelen bereiken. Als je er de juiste inzichten uithaalt én ombuigt naar acties uiteraard.

In deze blog leer je hoe je in een zee van data de 'golden nuggets' haalt om zowel tactisch als strategisch jouw website te verbeteren.

Lees meer

YouTube ads voor beginners: hoe adverteren op Youtube?

Digitale Strategie Content Marketing Online Adverteren

Als lineaire TV dood is dan is YouTube springlevend. De nummers van YouTube liegen er niet om. Het is de tweede grootste zoekmachine na Google met gemiddeld 1,9 miljard actieve gebruikers. 50 miljoen van hun gebruikers zijn content creators die dagelijks gemiddeld 576.000 uur video’s uploaden. Met andere woorden: YouTube is gigantisch!

Ben je al overtuigd? In deze blog vertel ik je waarom YouTube een sterk medium kan zijn voor je advertenties en welke type ads je kan inzetten. 

Lees meer

Hoe een goede buyer persona maken leidt tot goede content

Customer Centric Content Marketing

Buyer persona's, je hebt er ongetwijfeld al van gehoord. Meer zelfs: misschien gebruik je ze al. Toch blijkt uit de praktijk dat een buyer persona maken niet zo eenvoudig is. 44% van de bedrijven zet buyer persona in en het merendeel daarvan geeft aan dat niet efficiënt te doen. Vele bedrijven zien dus hun goede intenties stranden in de praktijk. Dus dan blijft nog maar de vraag: bij welke stap van het buyer persona maken gaan ze dan in de fout? Wat pakken ze verkeerd aan? 

Lees meer

12 krachtige SEO Quick Wins om te scoren in 2019

SEO

SEO is een werk van lange adem. Je hebt al verschillende tactieken toegepast om hoger te scoren in Google, maar de resultaten laten het (voorlopig) afweten. Verschrikkelijk frustrerend! Toch zijn er enkele SEO Quick Wins die met een kleine tijdsinvestering, je SEO aanzienlijk kunnen verbeteren op enkele weken tijd. Ik geef je een lijst met 12 quick wins waar je zelf mee aan de slag kan gaan, zelfs vandaag nog!

Lees meer

Meet je website verkeer in 1-2-3 [UTM Tracking Template]

Digitale Optimalisatie Digital Analytics

Social media advertenties hier, nieuwsbrieven daar. Oh, en laat me alsjeblieft Google Ads niet vergeten. Stuk voor stuk zijn het kanalen die voor flink wat website verkeer kunnen zorgen. Maar heb je eigenlijk wel zicht op de kanalen en campagnes die jou de meest (of minst) kwalitatieve clicks opleveren? UTM tracking biedt antwoord! Laat me je het principe uitleggen met een handige UTM tracking template. Ik beloof dat ik het simpel houd.

Lees meer

Maak in 6 stappen het ideale email marketing plan

Email Marketing

Email marketing is één van de meest efficiënte en tegelijkertijd één van de zwaarst ondergewaardeerde kanalen uit de marketing trukendoos. Toch worden er nog veel slappe marketing emails verstuurd. Zonde, want een goed getimede email over onderwerpen die me interesseren zijn werkelijk geniaal. Wil je dus scoren met je email campagne, laat je dan inspireren door de 6 stappen van het ideale email marketing plan.

Lees meer

Je eerste A/B test in 5 minuten

Marketing Automation Digital Analytics Digital Transformation Growth Marketing

Wanneer je wil starten aan de optimalisatie van je website, bevind je je op een kruispunt met tientallen, honderden, duizenden mogelijke wegen om in te slaan. Kies je voor de Nieuwe-headlinesebaan, de Andere-call-to-actionwegel of de Nieuwe-headerfotolaan? Duizenden paden, duizenden avonturen die kunnen leiden tot duizenden nieuwe inzichten.

Lees meer

Aan de slag met Google Tag Manager [TUTORIAL]

Digital Analytics Conversie Optimalisatie

Tags zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij websites. Facebook, Linkedin, Hotjar, Google Analytics... ze willen allemaal toegang tot je website om gegevens te kunnen tracken. Maar een veelvoud aan deze tags kan de performance van je website vertragen. Daarnaast is het vaak moeilijk nog een overzicht te bewaren welke tags actief zijn op je website. Tag Manager biedt de oplossing. Laat me je erin wegwijs maken met deze Google Tag Manager tutorial. 

Lees meer

9 Misverstanden over Social Media in de bedrijfswereld

Social Media

Digitaal. Vandaag de vandaag wil iedereen digitaal gaan. Vaak hebben bedrijven het dan over alles wat te maken heeft met mobile, IoT en web, maar amper over social. Het zou te veel tijd in beslag nemen, te veel geld kosten of het gewoon weg geen verschil voor het bedrijf in kwestie. Zever verpakt in 9 misverstanden lijkt ons! Wij leggen je hapklaar uit waarom.

Lees meer

Take it personally: Artificial Intelligence als personalisatietool

Customer Centric Digital Transformation

Artificial Intelligence, ofwel AI, wordt efficiënt ingezet in verschillende industrieën. Niet onlogisch: zo is AI in staat gegevens van klanten en hun gedrag te analyseren en daarop voorspellingen of aanbevelingen te doen. In België maken o.a. Colruyt Group en Proximus gebruik van IBM Watson om slimmer, en vooral persoonlijker, te communiceren met hun doelgroep. In deze blog ontdek je een overzicht van alle personalisatie opportuniteiten die AI kan bieden voor je organisatie.

Lees meer

Hou je contentkalender gevuld in 3-2-1!

Content Marketing Social Media

Om vandaag op te vallen en een verschil te maken op sociale media is goede en relevante content een must! Het is dus vanzelfsprekend dat content marketing absoluut noodzakelijk is. Je hebt vol goede moed je strategie en doelen bepaald, en dan… aan de slag om frequent content te gaan voorzien. Maar zit jij ook wekelijks met de handen in het haar omdat je niet weet wat te posten? Don’t worry. Met deze handige gids hou jij je contentkalender wekenlang optimaal gevuld.

Lees meer

Google Data Studio: wat, waarom en hoe?

Digitale Optimalisatie

Je hebt het wellicht al meegemaakt: je krijgt een zeer specifieke vraag omtrent een afgelopen social media campagne waar snel een antwoord wordt op verwacht. Zou je het dan niet handig vinden dat je met één klik een dashboard laat verschijnen zonder dat je in Facebook en Google Analytics de data zelf moet gaan doorpluizen? Wel, dat vind ik ook.

Daarom licht ik kort toe waarom je met Google Data Studio vandaag nog aan de slag moet en hoe je eraan begint.

Lees meer

Hoe succesvol converteren met adverteren via social media?

Digitale Optimalisatie Social Media

Yes! Je fan heeft het product van zijn dromen gevonden. Jij lacht - achter je computer met je vingertoppen op elkaar gedrukt. ""En dat allemaal door mij!" In een ideaal scenario weliswaar, want we moeten het nu eenmaal toegeven: digitaal onkruid groeit op zowat elk online platform en hongerige marketeers dringen zich op. "Hé, gij daar! Klik op mijn advertentie! Allez, klikken!" En dan blijft de hamvraag natuurlijk: hoe zorg je dat vooral jouw social media advertenties converteren?

Lees meer

Hoe overwin je de battle van de inbox?

Email Marketing Conversie Optimalisatie

De laatste jaren evolueert e-mail marketing steeds meer naar subscriber-centricity. Merken focussen op het verzenden van relevante, dynamische, interessante e-mails en beschouwen de customer journey als de focus binnen hun e-mail marketing strategie. Ze maken gebruik van personalisatie als hoofdcomponent voor het creëren van meer betrokken e-mail ervaringen – de e-mails die minder aanvoelen alsof ze verstuurd zijn door een robot, maar door een vriend. 

Maar als iedereen gebruik maakt van deze methode, hoe kan je nog de 'battle van de inbox' winnen? Hoe maak je nog het verschil? 

Lees meer

Wat ons brein verklapt over ons koopgedrag

Content Marketing

Hoeveel online advertenties zijn vandaag al de revue gepasseerd op je scherm? Waarschijnlijk heel wat. En hoeveel herinner je je nog? Wellicht weinig.

Uit onderzoek blijkt dat één derde van het publiek zich maar één advertentie die ze die dag hadden gezien, onmiddellijk herinnerde, of ze nu een bepaalde voorkeur hadden voor het merk of niet.

Wanneer we de resultaten van onze content nagaan, is het moeilijk om een afweging te maken tussen intuïtie en wetenschap. Marketeers die blijven vasthangen aan traditionele methodes, en die zich dus vastpinnen op “logica,” bevinden zich op een dwaalspoor. Willen we koopgedrag voorspellen, dan moeten we ons brein begrijpen.

Lees meer

Aan de slag met YouTube SEO in 2019: waarop moet je letten?

Digitale Optimalisatie SEO Social Media

Hoera! YouTube is de tweede grootste en belangrijkste zoekmachine naast Google. Dubbel hoera zelfs, want het is met 81% ook het populairste social medium van 2019. Toch wordt het kanaal vaak overgeslagen wanneer het marketingbudget verdeeld wordt. Die ene video die je twee jaar geleden van Facebook plukte en uit gemak deelde op YouTube, haalde toch geen kijkers. Doodzonde eigenlijk, want video marketing viert al jaren hoogtijden en er zijn echt wel een pak trucs voorhanden om op YouTube te scoren. Eén daarvan is zoekmachineoptimalisatie, ofwel SEO. Maar hoe optimaliseer je nu eigenlijk je YouTube SEO in 2019?

Lees meer

5 niet te missen trends in digitale marketing

Content Marketing

 We zijn ondertussen 2 maanden ver in 2019 en opnieuw valt het op hoe snel de wereld rond ons eigenlijk aan het evolueren is. Technologie ontwikkelt zich sneller dan ooit, waardoor onze manier van werken telkens wordt gechallenged. Dat heeft vanzelfsprekend ook een impact op digitale marketing. Het zorgt ervoor dat er online telkens nieuwe vormen van marketing ontstaan. Je moet als marketer mee evolueren door op zoek te gaan naar het beste formaat om mee te adverteren, de origineelste content te creëren of het beste sociale mediakanaal te kiezen. Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken, we lijsten hier een aantal trends op in digitale marketing die niet te missen zijn als marketer in jouw digitale strategie.

Lees meer

Wat is Digitale Transformatie en wat is het niet?

Digitale Strategie Digitale Optimalisatie Digital Transformation

Digitale transformatie is duidelijk een van dé buzz-concepten van de laatste jaren. We kunnen zelfs stellen dat het in de meeste organisaties vrijwel dagelijkse kost geworden is. Dit blijkt ook uit het 'Worldwide Semi-annual Digital Transformation Spending Guide' rapport1 waarin de prognose wordt gegeven dat organisaties wereldwijd tegen 2022, op jaarbasis, ongeveer 1,97 biljoen Dollar gaan spenderen aan digitale transformatieprojecten. Dat is een samengestelde jaarlijkse groei van 16,7% in de periode 2017-2022. Maar wat is digitale transformatie nu juist? 

Lees meer

[Opinie] Invisible Puppy kijkt TV: Facebook en ik

Social Media

Jawel, we hebben gemediawatched! De afgelopen 3 weken kon je op Canvas terecht voor de docureeks 'Facebook en ik'. Een uiterst boeiende reportage waarin journalist Tim Verheyden dieper in de ziel van Facebook probeerde te kijken. Hij gaat in op de ontstaansgeschiedenis, maakt een huidige stand van zaken en probeert voorzichtig naar de toekomst te kijken.

Lees meer

Een marketing automation platform implementeren: een stappenplan

Marketing Automation

De kogel is door de kerk: de keuze voor je marketing automation platform is gevallen! Vanuit je business objectieven heb je de vereiste functionaliteiten van je  marketing automation platform bepaald. Er opent zich een wereld aan nieuwe mogelijkheden om je marketing efficiënter en meer gepersonaliseerd te maken. Je kan niet wachten om al die nieuwe toeters en bellen uit te proberen. Maar hoe begin je aan de implementatie van je marketing automation platform?

Lees meer

Wat is een buyer persona (en wat is het vooral niet)?

Customer Centric Content Marketing

Geen enkele marketeer twijfelt aan het belang van het centraal stellen van zijn (potentiële) klant in zijn communicatie. Steeds vaker worden daarbij buyer persona’s gebruikt om de klant te typeren en zo aan succesvolle content marketing te doen. Dat klinkt in theorie erg logisch en eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het een stuk moeilijker om buyer persona’s gefundeerd op te stellen en verder te kijken dan “Frank met de snor en de bril” of “Sarah met het bruine haar en het rode strikje”. Dus wat is een buyer persona nu precies (of wat is het niet)?

Lees meer

Reality Check 2019: Wat is toekomst, wat is relevant?

Digitale Strategie Digital Transformation

De wereld verandert razendsnel. Marketing verandert razendsnel. Als je de aandacht wil trekken, dan moet je het hebben over AI, VR, IoT, blockchain en uiteraard quantum computing. Maar wat heeft er nu écht impact? Hoe moet je vandaag adverteren, content inzetten en technologie gebruiken in een wereld waar mensen radicaal anders kopen? 

Lees meer

De final countdown: dit waren onze populairste blogs in 2018

We zijn bijna klaar om het nieuwe jaar in te vliegen, maar toch nog even dit… Hoe zit het met je opgedane marketingkennis van het afgelopen jaar? Heb je je in een bepaalde marketing topic weten te verdiepen?  Of hier en daar toch één van onze artikels gemist? Geen nood! Hieronder volgt een opfrissing van onze zeven populairste blogs van dit jaar. We starten een countdown achteraan, om te eindigen met onze prijsduif. Benieuwd naar onze toppers? Oké, let’s go!

Lees meer

Employer Branding? Nee, Employee Activation is het nieuwe HRM!

Employer Branding

"Clients do not come first, employees come first. If you take care of your employees, they will take care of the clients." Veel bedrijfsleiders kijken bij deze quote van Richard Branson even raar op, want zijn het niet juist de klanten die moeten gesoigneerd worden opdat je onderneming goed zou draaien? Als het van ons afhangt dan is het antwoord op deze vraag neen.

Begrijp ons niet verkeerd, klanten zijn natuurlijk van groot belang. Maar hoe ga je je klanten bedienen als je geen gemotiveerde medewerkers hebt? In een regio zoals West-Vlaanderen is het voor veel bedrijven geen sinecure meer om personeel aan te werven of te behouden. Hoe ga je hier als onderneming mee om? Rond dit onderwerp organiseerden we met Invisible Puppy een ontbijtseminarie bij KV Kortrijk.

Lees meer

Instagram Stories voor bedrijven: hoe begin je eraan?

Social Media

Met dagelijks meer dan 400 miljoen actieve gebruikers is Instagram Stories hot en trending. Toch staan vele bedrijven er sceptisch tegenover. Waarom zou je tijd investeren in Instagram, laat staan in Instagram Stories? Wat is de meerwaarde ervan voor je algemene marketingstrategie? Aan de hand van 5 vragen licht ik je daarom de voornaamste zaken toe die je moet weten over deze tool.

Lees meer

Video marketing doorheen je customer journey [+ voorbeelden]

Customer Journey Content Marketing

Of je nu awareness wil creëren of advocacy tracht te bewerkstelligen... Video content kan in elke fase van de Customer Journey een grote rol spelen. Helaas stel ik vast dat video content vaak neer komt op hetzelfde. Vele marketeers zetten in op een coole, grappige, leuke video om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Maar wordt er daarna wel gekocht?

Met een VX-benadering (Viewer Experience) wordt video/animatie een combinatie van design en psychologie, waarbij elk detail opzettelijk is gemaakt en waarvan bewezen is dat het een specifieke reactie uitlokt. Stop dus met alleen het maken van virale video’s, maar zet in op Viewer Experience!

Lees meer

Focus Advertising, Invisible Puppy & Cronos aan de Leie bundelen de krachten

Puppy Nieuws

High tech koppelen aan high touch, dat is waar de samenwerking tussen deze bedrijven om draait. Focus Advertising is een bouwer van sterke merken, Invisible Puppy een pionier op het vlak van digitale strategie. Invisible Puppy neemt samen met Cronos aan de Leie een minderheidsparticipatie in Focus Advertising, al blijft het management van de afzonderlijke bedrijven ongewijzigd. De alliantie gaat officieel van start op 21 september 2018.

Lees meer

Optimaliseer voor Zoekmachines met Topic Clusters

Digitale Optimalisatie SEO

 

De volgende evolutie in SEO, zo wordt het Topic Cluster Model genoemd. Er zijn tegenwoordig veel evoluties aan de gang in SEO-land. Maar ik geloof dat dit eentje is die al meteen kan ingezet worden om van je contentstructuur een ranking powerhouse te maken. Tijd dus om die Topic Clusters eens grondig onder de loep te nemen.

Lees meer

Het perfecte huwelijk tussen HR & marketing

Employer Branding

De “war for talent” woedt harder dan ooit en dus moeten HR-managers en recruiters het over een andere boeg gaan gooien. Want hoe spring je eruit als aantrekkelijke werkgever wanneer iedereen op de arbeidsmarkt op zoek is naar geschikt, geëngageerd of gewoonweg méér personeel? Eén antwoord: employer branding.

Lees meer

Growth Marketing expertise in Kortrijk

Puppy Nieuws

Het gaat hard bij Invisible Puppy. Na de opening van een tweede kantoor in Antwerpen zetten ze nu ook op vraag van hun West-Vlaamse klanten voet aan de grond in KortrijkOp die manier kan het Invisible Puppy team lokaal dezelfde expertise aanbieden als de andere kantoren. Zo brengen ze expertise aan onder de vorm van Digitale Strategie, Content Marketing, Inbound Marketing, Marketing Automation, Digitale Optimalisatie, Growth Marketing, UX Design & Coaching.

Lees meer

Digitale marketing in 2019: welke 7 vragen moet je jezelf stellen?

Digitale Strategie Digital Transformation

Een digitale marketing aanpak zou, net als je algemene sales en marketingstrategie, een vrij uitgebreid beeld moeten schetsen van hoe je je wil positioneren in de markt en hoe je deze gaat benaderen. Het is zeer belangrijk om daarbij goed te definiëren welke USP je online naar voor wil brengen, laat staan er nog voor te zorgen dat deze bij de juiste doelgroep terecht komen. Even stilstaan bij de basics van marketing, en hoe je die online wil overbrengen, is dus van levensbelang.

Lees meer

Behind-the-screens: wat met je video marketing strategie?

Content Marketing Social Media

Ik weet het, jij weet het. Dat in deze tijden de kracht van video helemaal niet te onderschatten is, is niets nieuws. Video is enorm geliefd door het publiek: men bekijkt veel liever content dan men leest. Wist je dat alleen al het woord 'video' vermelden in je e-mailcampagne de open rate met 19% doet stijgen en video's plaatsen op een landingspagina zelfs conversies doen stijgen tot 80%? En dan ben ik nog niet begonnen over de impact op social media shares, organische web traffic, sales… Kortom, video marketing is helemaal hot! Maar hoe zorg je voor de ultieme video marketing strategie achter dit booming format?

Lees meer

7 tips om je online marketing te ondersteunen met cold calls

Digital Sales

We hebben het allemaal wel al eens gehoord of gelezen: cold calling is morsdood, het werkt niet en het wordt vaak gezien als verloren tijd en moeite. Mijn ervaring zegt nochtans iets anders. Cold calls kunnen enorm veel opleveren…zeker om je online marketing te ondersteunen. Sinds 25 mei, met de komst van de GDPR, kunnen we er echter niet zomaar meer op losbellen. Er zijn nu wel degelijk een aantal zaken waar we extra rekening mee moeten houden.

In deze blogpost geef ik je enkele praktische tips mee om zelf aan de slag te gaan met cold calls en zo uiteindelijk meer leads te verkrijgen. 

Lees meer

6 email design tips om je conversies te boosten

Email Marketing

De kracht van email marketing is groter dan ooit tevoren. Email levert namelijk een 4x zo hoge ROI1 op in vergelijking met social media of paid advertising. Zo levert elke euro die je besteed aan email marketing je gemiddeld 38 euro op 2, niet verkeerd toch? Daarvoor moeten ze natuurlijk wel overtuigend genoeg zijn. Een sterk en uniek email design kan helpen. Ik geef je alvast enkele tips hoe je het design van jouw emails kunt verbeteren om je conversies te doen stijgen.

Lees meer

Zijn we klaar voor voice search in België?

Digitale Optimalisatie Digital Transformation

Als je de film “Her” hebt gezien, dan ken je vast wel het intelligente besturingssysteem “Samantha” dat geïntegreerd kan worden in elk gecomputeriseerd toestel. De film speelt zich af in het jaar 2025, maar vandaag lijken zelflerende spraaksystemen zoals “Samantha” niet zo sciencefiction meer. In 2014 bracht Amazon immers "Amazon Echo" op de markt, een intelligente speaker die gestaag ook naar onze contreien lijkt over te waaien. Maar welke opportuniteiten bieden voice assistants zoals deze nu juist? En zijn wij Belgen daar wel klaar voor?  

Lees meer

B2B communicatiestrategie: Wat moet je weten en hoe zet je het om in een plan?

Digitale Strategie Content Marketing Social Media Digital Transformation Conversie Optimalisatie

De marketingstrategie van een B2B onderneming is niet meteen het meest sexy of opvallende onderwerp. Toch is het een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie en zouden bedrijven, maar ook marketing- en communicatiebureaus, er meer aandacht aan moeten besteden. Bij Invisible Puppy zijn bijvoorbeeld ongeveer 65% van onze klanten deels of volledig gericht op B2B. Dus alvorens “B2B, phuh, saaaaaaaaai” te roepen, lees je best even deze blog. Het is immers dringend tijd om B2B marketing en communicatie onder de loep te nemen en je in te leiden in de trends & tactics van 2018!

Lees meer

F*ck de GDPR

GDPR is iets waar je vandaag niet rond kan. Of je nu een marketeer, advocaat, bakker, boekhouder of metser bent. GDPR is ook voor jou. Wanneer GDPR vermeld wordt, hoor je echter vaak veel gezucht, geklaag en een beetje moedeloosheid. Bij deze wil ik kort de situatie schetsen en m'n gevoel omtrent GDPR beschrijven.

Lees meer

Marketing voor ondernemers, niet voor doetjes.

Marketeers spreken niet altijd de taal van de ondernemer. Marketing is te vaak doorspekt met dure woorden. Resultaat: het is voor bedrijven niet altijd duidelijk wat (digitale) marketing doet. Laat staan waar de ROI zit. Aan de hand van een aantal opmerkingen en vragen, van zowel klanten als prospecten, schets ik je daarom een algemeen kader van dagdagelijkse problemen en uitdagingen met betrekking tot (digitale) marketing.

Hieronder vind je alvast de 6 opvallendste uitvluchten die we te horen krijgen.

Lees meer

De 6 takeaways van het Growth Marketing Forum 2018

Digitale Optimalisatie Growth Marketing

Vrijdag 30 maart 2018. Dè dag waarnaar menig online marketeer uitkeek. Niet verwonderlijk ook, gezien het allereerste Growth Marketing Forum georganiseerd werd. Tal van (internationale) sprekers passeerden er de revue, onder wie ook onze eigen Marketing Technologists Xaveer en Jonas. Benieuwd met welke key takeaways we naar huis gingen? Ik geef je er alvast 6. 

Lees meer

Gentse scale-up Invisible Puppy trekt nu ook naar Antwerpen

Puppy Nieuws

Op verzoek van vele klanten opent Invisible Puppy een kantoor in Antwerpen. Zo willen ze bedrijven van Antwerpen tot Limburg van dichtbij kunnen bijstaan met het uitdenken en uitwerken van hun digitale strategie.

Lees meer

Onderschat de kracht van een website niet

Customer Centric Digitale Optimalisatie SEO

Al in 2011 publiceerde Nielsen Norman Group een artikel dat websitebezoekers na 10 à 20 seconden een webpagina verlaten zodra ze niet vinden wat ze zoeken. Ondertussen is het 2018 en gaat alles nog 10 keer sneller. Stel je bent met een vriendin aan het lunchen, ziet iets op het menu staan maar hebt geen idee wat het kan zijn. Open Google, typ, zoek en BAM! Je weet meteen wat ze bedoelden met naanbrood, linzenhummus, romanesco of wat dan ook. En zo worden nog 40 000 zoekopdrachten per seconde uitgevoerd in Google. De klant is dus geïnformeerd nog voor hij naar jou toekomt of contact opneemt.

Daarom is het essentieel om tijdens alle mogelijke contactpunten met een potentiële klant (of met een fancy Engels woord: 'touchpoints'), een zo goed mogelijk gevoel te creëren en achter te laten. Die contactmomenten met de klant kunnen op allerhande manieren gebeuren. Het beste voorbeeld daarvan? Jouw website. Laat me je vertellen hoe je dat ten volle benut. 

Lees meer

Hoe word ik een Growth Marketing haai?

Digitale Strategie Digitale Optimalisatie Growth Marketing

Storm.

Jouw industrie zit in een gigantische storm. Velen zullen verdrinken.
Slechts enkelen zullen overleven.

Haaien zullen triomferen. Zoals ze dat al 450 miljoen jaar doen.
Weet je wat hen zo bijzonder maakt? Ze zijn ALTIJD in beweging.
Sommige soorten gaan letterlijk dood wanneer ze niet blijven zwemmen.

Constant vooruitgaan, proberen, testen, leren én winnen. 
Net daarom zijn ze de heersers van de zee. Al miljoenen jaren.

Growth marketing kan je in jouw storm helpen. Ik vertel je graag meer.

Lees meer

5 stappen om meer winst maken met je website

Digitale Strategie Digitale Optimalisatie Conversie Optimalisatie

Als jij mij € 10 geeft, dan krijg je van mij € 30. Als je mij € 1.00 geeft, krijg je van mij € 3.00. En als je me daarna € 1.000 geeft, dan heb je goed begrepen dat je je investeringsbudget moet blijven verhogen om meer winst te behalen. En toch staat er in je begroting een vast bedrag voor je website en je (online) marketing. Dit vaak uit angst om € 100 te geven en maar € 50 terug te krijgen. Het zal je maar overkomen. Of overkomt het jou al? Dan is het tijd voor actie! En wel met deze 5 stappen om meer winst te maken met je website.

Lees meer

De kracht van een goed draaiende Sales machine!

Inbound Marketing Digital Sales

Een vlot draaiende sales machine… daar droomt ieder bedrijf van, toch?

Wist je trouwens dat lead generation voor 63% van de bedrijven dé marketinguitdaging is voor 2018. Maar hoe zorg je ervoor dat je die uitdaging ook haalt? Hoe zorg je ervoor dat niet al het werk bij je sales terechtkomt en hij of zij in een burn-out geraakt? Het antwoord kan je wellicht al raden… inderdaad, een goed geoliede sales machine is wat je bedrijf nodig heeft. Als hybride creatie tussen sales en marketing geef ik je in deze blog de verschillende onderdelen mee om je eigen sales machine te kunnen bouwen!

Lees meer

Wat leert het media- en technologiegebruik in Vlaanderen ons anno 2018?

Social Media Digital Transformation

Elk jaar kijken we enorm uit naar de Digimeter van imec. Het is zowat het enige relevante onderzoek over media- en technologiegebruik in Vlaanderen. Van video en radio tot muziek en nieuws, maar ook in het gebruik van devices en verschillende social media: met een bevraging bij maar liefst in 2.300 Vlamingen krijgen we inzicht in hun mediaconsumptie.

Wij doken alvast in de cijfers en bekeken wat dit voor jouw online marketing plannen zou kunnen betekenen in 2018!

Lees meer

User generated content: je nieuwe geheime wapen voor meer interactie & authentieke content

Content Marketing

User generated content (UGC) bestaat al zo lang als er content bestaat. Een zeer waardevolle vorm van content trouwens, gezien 92% van de consumenten meer vertrouwen heeft in content geplaatst door hun vrienden en familie dan branded content. Toch maakt user generated content vaak (nog) geen deel uit van de digitale strategie van menig marketeer. En dat in een tijd waarin de gemiddelde consument 3 000 brand images per dag ziet en relevante en authentieke content belangrijker dan ooit is. De consument vraagt namelijk steeds meer interactie, waardering en een connectie. Tijd dus om UGC deel uit te laten maken van je content strategie. Ik help je op weg met de nodige tips en tricks.

Lees meer

Loop niet achterop: de effecten van digitalisering op KMO's

Digital Transformation

‘Ik heb een project in mijn achterhoofd!’ zei Tom toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. ‘Zie jij dat zitten om de digitalisering binnen het kmo-landschap in kaart te brengen tijdens een stage van twaalf weken?’ Een vraag waar ik even van moest slikken. Hmm.. een serieuze uitdaging binnen een beperkte tijd... Maar toch: Let’s do this!

En zo gezegd, zo gedaan. In deze blogpost geef ik je alvast een voorsmaakje van de resultaten van dit ambitieuze project. Heb je liever het volledig rapport? Dan kan je deze hier downloaden.

Lees meer

Hou je content relevant voor je klant

Customer Centric Content Marketing

Proficiat, je hebt als bedrijf een content marketing strategie opgezet. De objectieven zijn gedefinieerd, je doelgroep bepaald, je hebt vastgelegd rond welke onderwerpen je content wil brengen en je hebt alles netjes samengebracht in een editorial calendarMaar al snel merk je dat je klant, afhankelijk van de buying phase waarin hij zich bevindt, nood heeft aan informatie en content die daarbij past. Een prospect die in de eerste plaats algemene inzichten zoekt heeft bijvoorbeeld geen nood aan een review van een product. Bovendien is het door de enorme hoeveelheid content die online beschikbaar is, erg moeilijk om op te vallen en opgemerkt te worden. Je inhoud moet waarde bieden aan je lezer en je moet snel zijn aandacht grijpen door content te brengen die aan zijn behoeften voldoet en hem uitnodigt om verder te lezen, er iets mee te doen en het te eventueel te delen.

Maar hoe zorg je juist dat je content relevant is voor je klant? Enkele tips.

Lees meer

Wanneer je doelgroep privé gaat: van social media naar social messaging

Digitale Optimalisatie Social Media

Bekijk (fake) news, kattenfoto's, babyfoto's en foto's van dinertjes en brunches, check je in op locaties, tag vrienden in memes, voel jezelf "relaxed" in een bericht, like, deel, tweet, geef een hartje, check de notificaties, lach bij de GIF, interesseer je voor het event WK Schnitzel Gooien, scroll terug naar die ene leuke video, rol de ogen bij de comments van HLN, reageer met een boze emoji, haal de popcorn erbij... Op allerhande social media worden we continu bestookt met prikkels van onze vriendenkring en nieuwspagina's.

Interessante posts verdwijnen à la minute in de vergetelheid terwijl de ene na de andere quote van een oranje president met een raar uitziend kapsel social media domineren. Het enige wat ik echter wil doen is in contact blijven met mijn vrienden en op de hoogte blijven van merken die ik echt, maar dan ook écht, leuk vind. Maar nee, ik krijg een overload aan bagger. Elke dag opnieuw. Hetzij organisch, hetzij via een pushmelding. En toegegeven, dat wordt me teveel. 

Dus wat doe ik (zoals vele anderen) als het allemaal teveel wordt?

Juist ja, ik zoek andere platformen op.

En laat me je daarover net meer vertellen.

Lees meer

Tips om je visual identity op social media te verbeteren

Content Marketing Digitale Optimalisatie Social Media

Iedere marketeer die bezig is met social media heeft hopelijk al gerealiseerd dat wanneer je een post plaatst met iets visueel (ongeacht foto, gif, video of infographic) deze veel meer bereik en interacties heeft dan een tekstuele post. Want vandaag is de vraag totaal niet meer of we een foto erbij plaatsen of niet, maar eerder: welke afbeelding nemen we? Hoe kunnen we opvallen?

Mensen worden dagdagelijks overspoeld met visuele parels van diverse bedrijven op social media. Hierdoor krijgen ze een soort filter tijdens het scrollen. Enkel wat leuk en vernieuwend is en interesse wekt, telt. En dat kan natuurlijk een nachtmerrie zijn voor bedrijven. Want hoewel er vele uren en enorme budgetten worden gespendeerd aan een offline huisstijlgids, ontbreken die richtlijnen vaak op digitaal vlak - en al zeker op social media. 

Dus hoe zorg je dat je je visueel social media op punt kan zetten? Enkele tips!

Lees meer

Grote fouten die KMO's maken - De Adwords Editie

Digitale Strategie Conversie Optimalisatie Online Adverteren

Dag digitale vriendjes en vriendinnetjes, hier ben ik opnieuw met een stukje geschreven online advertising wijsheid. Ditmaal vertel ik jullie waar je op moeten letten in je Adwords verhaal. Tegenwoordig beginnen immers steeds meer ondernemers op eigen houtje te proeven van online adverteren & Adwords. ‘Hoera!’ zeg ik dan, want er is niets waar ik blijer van word dan de digitale evolutie. Binaire high five!

Maar als je beslist zelf je AdWords te beheren, die je als digitale durver zelf in je marketingstrategie hebt geslingerd, dan maak je mogelijks enkele beginnersfouten. Fouten die je resultaten hevig kunnen beïnvloeden. Fouten die je met andere woorden geld en ranking kunnen kosten. Daarom geef ik je 8 veelvoorkomende fouten mee en hoe je ze kan voorkomen!

Lees meer

Hoe haal je het meeste uit digitale touchpoints? Het hoe, wat en waarom van online raakpunten

Digitale Strategie Content Marketing

Dagelijks komen we met een pak merken in aanraking. Van 's ochtends tot 's avonds sluipt marketing op een vaak onopvallende manier onze hoofden en huiskamers binnen. Bewust of onbewust beïnvloeden deze off- en online raakpunten of touchpoints ieders merkperceptie en koopgedrag. 

Consumenten hebben al langer een ontelbaar aantal mogelijkheden om producten te vinden en te kopen. Maar welke zijn de touchpoints waarop je als bedrijf vandaag de dag sterk moet inzetten? Werken offline touchpoints nog wel? En hoe maak je de brug tussen die off- en online touchpoints?

Graag neem ik jullie in deze blogpost mee op de weg van het hoe, wat en waarom van digitale touchpoints.

Lees meer

Bostoen zet in op interactieve Virtual Reality ervaring [CASE STUDY]

Customer Journey Customer Centric

Dit jaar had ik me voorgenomen mij te verdiepen in de wereld van de ‘virtuality’ ofwel - kort door de bocht - alles wat te maken heeft met augmented reality (AR) en virtual reality (VR). Dit vanuit de insteek hoe deze technologieën kunnen ingezet worden met een directe impact op de manier dat er ‘business’ wordt gedaan en de dagdagelijkse interactie met klanten en/of personeel.

Het was ook het onderwerp van mijn speaking slot op 20 Thoughts Before Noon en mijn daaropvolgende blogpost van B2B en B2C voorbeelden van AR, VR en Mixed Reality (MR) in België met als doel duidelijke antwoorden te kunnen geven op de vragen van onze klanten over hoe ze moeten omgaan met deze technologische evolutie. Of beter nog, jullie te inspireren.

Onlangs kwam daar nog een prachtig voorbeeld bij: het VR concept bij Bostoen. Aangezien Bostoen bij Invisible Puppy klant is, kregen we eind september de eer hun nieuwe VR applicatie uit te testen (beta versie) en ik moet zeggen dat het de verwachtingen méér dan inloste. Meer zelfs, ik was laaiend enthousiast.

Maar wat is nu de succesformule achter hun Virtual Reality concept? 

Lees meer

Succes in digitale marketing? Begrijp je klanten! (met digitale strategie template)

Customer Journey Digitale Strategie Customer Centric

Je besteedt elke week enorme hoeveelheden tijd aan het creëren van content, het plaatsen van sociale updates en het bijwerken en verbeteren van je website. En dus denk je dat je jouw klanten kent. Perfect! 

Het enige probleem is dat je weinig interactie krijgt...

Klinkt dit bekend?

Lees meer

Digitale strategie: start van verandering, maar hoe breng je dit aan?

Digitale Strategie Digitale Optimalisatie Digital Transformation

"We moeten digitaal omarmen, ook in onze marketing!" of "We moeten de digitale toer op!"  Het wordt snel even tussen de soep en de aardappelen gezegd, maar het vergt een mindset die je team, collega’s of overste niet onmiddellijk hebben. De overschakeling naar digitale marketing gebeurt ook niet zomaar van vandaag op morgen. Het idee ‘alles moet digitaal’ wordt dan vaak ook sceptisch onthaald.

Dus hoe overtuig je andere stakeholders om mee te stappen in je digitale verhaal en samen een digitale strategie te ontwikkelen? Hieronder enkele tips die kunnen werken. Netjes opgesplitst in 2 grote onderdelen & 6 tips.

Lees meer

Content Curatie: Hoe begin je eraan?

Digitale Strategie Content Marketing Social Media

Een uit de kluiten gewassen content marketingstrategie, doorspekt met sterke en boeiende content. Voor de één een ‘easy walk in the park’, voor de ander een loodzware opdracht. De vraag is waar het bij die laatste doorgaans misloopt. Welja, hier kunnen we een handvol redenen opnoemen. Toch steekt er eentje met kop en schouders bovenuit: de opvatting dat content steevast uit eigen winkel moet komen. En daar wringt het schoentje al te vaak. Kwalitatieve, relevante content creëren aan een stevig tempo kost héél wat tijd en energie, en is voor sommigen gewoonweg onhaalbaar. Een prima oplossing is daarom het cureren van content.

Lees meer

Wat een melkboer ons leert over customer centricity

Customer Centric

De melkboer. Hij ging van deur tot deur met zijn volgeladen wagen. Iedereen kende de melkboer en de melkboer kende iedereen. Hij wist met wie hij te maken had. Beter nog, als melkboer wist hij hoeveel melk elk van zijn klanten kocht per week. Van een "Experience" gesproken. Iedereen was dol op de melkboer.

Nu, zoveel jaar later, verwachten klanten nog steeds precies hetzelfde. Een gepersonaliseerde gebruikerservaring. Klanten bewegen zich meer en meer online en hebben een veelheid aan alternatieven op ‘klikafstand’. Anderzijds hebben consumenten wel nog steeds de behoefte aan een gepersonaliseerde gebruikerservaring. Dàt is Customer Experience, geschaald.

Lees meer

Hoe mobile marketing inzetten voor meer online verkoop?

Customer Journey Customer Centric Social Media Conversie Optimalisatie Online Adverteren

Je hoort het continu in het nieuws: “Online bestedingen in België stijgen met X-aantal %.”

Telkens dat ik dit hoorde, dacht ik meteen: “ja, duh! Het werd verd*mme tijd!”

Online shopping of e-commerce is zeker geen nieuw fenomeen. Wie staat er bijvoorbeeld nog bij stil dat Amazon al in 1995 potten brak met een online bookstore?! Maar zoals dat tegenwoordig gaat met veel vernieuwingen en innovaties loopt België steeds wat achter op de rest van Europa. Maar dat is voer voor een ander blog.

Deze keer wil ik het hebben over hoe mobile marketing het online shopping gedrag kan beïnvloeden en zo tot meer verkoop kan leiden. Is mijn e-shop toegankelijk, hoe spreek ik mijn potentiële klanten aan en wat zijn de best practices voor converties naar online verkoop? Alles kom je hier te weten.

Lees meer

Face your demons! Hoe overleef je een netwerkevent?

Stress, klamme handen, een droge mond, je hart klopt iets sneller dan normaal, je bent nerveus en je voelt je charisma en flair verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een hele zaal vol onbekenden en iedereen is gezellig aan het praten terwijl jij alleen bent.

“Darkness imprisoning me
All that I see
Absolute horror”

Het lijkt wel je eerste fuif, je zoekt oogcontact en hoopt dat iemand je aanspreekt. Maak je geen zorgen, dit is hoe veel mensen zich voelen op een netwerkevent, zelfs de durvers. Het goede nieuws is dus dat je toch niet alleen bent en dat iedereen rond je een beetje hetzelfde gevoel heeft, maar ook hetzelfde doel. Netwerken kan immers vreemd aanvoelen in het begin. Hoe start je een conversatie, wie zit er op mij te wachten, hoe breek je in een gesprek in zonder onbeleefd te zijn?

Ik vind personal branding erg belangrijk en zelfs essentieel om te verkopen. Natuurlijk ga je aan de slag op LinkedIn en Facebook als digitale marketeer, maar wat doe je face-to-face?

Spijtig genoeg is er geen echte handleiding om te netwerken, dus welke technieken pas je dan toe? Ik geef hierbij een aantal tips om succesvol te zijn op netwerkevents. 

Lees meer

Targeting via Facebook Advertising

Customer Centric Social Media Online Adverteren

Facebook is gratis… Maar hoe kan zo een gigantisch kanaal met zoveel mogelijkheden alles gratis aanbieden?

A/ Weet je het antwoord? Lees meer over de kunst van targeting vanaf hier.

B/ Weet je het antwoord nog niet? Lees gerust chronologisch verder

Facebook is niet gratis maar de munteenheid is data. Door Facebook te gebruiken laat je een hele boel gegevens achter. Dat is niet slecht, dat is niet erg, dat is niet fout… Maar wees er bewust van.

Wij stiekeme marketeers in donkere achterkamertjes gebruiken die gegevens om jou te bestoken met ‘gepersonaliseerde’ advertenties. Dat noemen we dan targeting in onze ‘slang’. 

Lees meer

Geheimen van een Google Ads expert

Digital Analytics Online Adverteren

Google Ads wordt vaak als een magische plaats beschreven waar alles mogelijk is.
Je gooit er wat geld tegenaan, zet er een expert op en 'Kablamo, money in the bank'.

Vandaag vertel ik je enkele geheimen over deze magische plek.
Uit eerste bron, eigen ervaring, strikt vertrouwelijk.

"I know a place where the sun's always shining,
with lovely flowers around everywhere. 
Come take my hand, 
I'll show you I'll guide you. 
I know this place it's deep down inside you." 
2 Brothers on the 4th Floor

Let's go!

Lees meer

8 social media tips om millennials en digital natives te bereiken

Content Marketing

Ik ben 22 jaar, kijk naar het o-zo goedkope Netflix, scroll door mijn oninteressante newsfeed op Facebook en stuur lachende kakskes door naar vrienden via Messenger. Dit allemaal terwijl ik wacht op mijn bestelling van Deliveroo.

Voilà, meet me – een member van de stereotiepe "jeugd van tegenwoordig". Geboren in het jaar 1995, de semi-exacte scheidingslijn tussen generatie Y (de ‘Millennials’) en generatie Z (de ‘Digital Natives’)En hoewel beide generaties al een tijd lang twee vaten vol opportuniteiten betekenen, houden te veel bedrijven onvoldoende rekening met deze twee doelgroepen. Jammer eigenlijk: wie goed opgelet heeft de laatste jaren weet namelijk dat deze generaties anders willen benaderd worden dan hun voorgangers.

Dus hier ben ik om je met je neus op de feiten te drukken en je 8 tips voor te schotelen waarmee je zowel Millennials als Digital Natives perfect kunt bereiken. 

Lees meer

19 creatieve blogpost types, waarover je kan schrijven!

Content Marketing Inbound Marketing

Deze week was het mijn beurt om in mijn pen te kruipen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen stond te springen om een blogpost neer te schrijven - de Gouden Uil is echt wel een ver-van-mijn-bed-show en ik dank steeds mijn lieve collega’s om de kemels van dt-fouten te corrigeren - maar het is niet omdat er geen schrijfcarrière voor mij is weggelegd dat ik jullie geen interessante post kan meegeven. Maar dan start ook meteen mijn grootste uitdaging die steeds begint met diezelfde vraag: “Waar moet ik nu weer over schrijven?”

Lees meer

Link Previews op Facebook – De Open Graphocalypse

Social Media

Moord! Brand! Lelijke social posts!

Maar enkele kreten die deze week uit de monden van vele community managers & social advertisers kwamen. Facebook heeft onlangs een nieuwe update uitgerold waarbij je de previews van je geposte links niet meer kan aanpassen. Dit doen ze om fake news tegen te gaan. Toen ik dit gewaar werd spuwde ik zowaar mijn covfefe uit over mijn scherm.

Lees meer

Micro Moments: Begrijp, pas toe en win

Customer Journey Content Marketing Inbound Marketing Conversie Optimalisatie

Heb je een momentje voor mij?  Een vraag die ik je stel, maar een vraag die vele bedrijven ook aan prospecten stellen. Ieder merk wil dat hun klanten en leads wat tijd voor hen vrijmaken. Maar deze lieve mensen vullen hun momentjes liever zelf in. Ze gaan op zoek naar informatie wanneer ze dat zelf willen. En steeds vaker met hun smartphone in de hand.

Lees meer

Augmented en Virtual Reality: Belgische B2B en B2C voorbeelden

Digitale Strategie Digital Transformation

 "Welkom in de wereld van Virtuality! De verzamelnaam voor alles wat te maken heeft met Augmented Reality (AR) tot Virtual Reality (VR) en alles ertussen. En toegegeven, dat gaat over veel meer dan enkel gaming. AR-, VR- en Mixed Reality (MR) technologieën gaan de manier hoe we kennis verwerven, hoe we reizen, en zelfs hoe we onze gezondheid opvolgen, transformeren. Het is dichterbij dan we denken. Maar hoe zit dat eigenlijk in België?

Lees meer

De toekomst van marketing - Hoe ziet marketing eruit binnen 5 jaar?

Digitale Strategie Digital Transformation

Hoe ziet marketing er binnen enkele jaren uit? Niet volgens de futuristen en dromers, maar realistisch: wat kunnen we met grote waarschijnlijkheid verwachten? Wat is de impact op marketing organisaties, de jobinhoud van marketers en de skills die we binnen 5 jaar nodig zullen hebben?

Daar krijgen we bij Invisible Puppy steeds beter zicht op. Meer zelfs, tijdens Twenty Thoughts had ik het er uitgebreid over. 

Bekijk het filmpje en de presentatie in deze blogpost.

Lees meer

Een blog hebben: is dat nog van deze tijd?

Content Marketing Inbound Marketing

Klanten vragen mij wel eens of een blog hebben nog van deze tijd is. Mijn standaard antwoord? Nee, helemaal niet!

Tijdens mijn speaking slot op ons evenement Twenty Thoughts Before Noon ging ik hier dieper op in.

Benieuwd naar wat ik toen allemaal vertelde?

Bekijk het filmpje en de presentatie in deze blogpost.

Lees meer

7 tips om je online eventcommunicatie te boosten

Digitale Strategie Content Marketing

Of ik met hulp van het team het event ‘Twenty Thoughts Before Noon’ wou coördineren? Graag! En hierbij ook nog een Student Edition en after-BBQ op poten wou zetten? Wait, what?

Een tijdje geleden begon ik samen met enkele collega’s aan een grote uitdaging: het organiseren van de tweede editie van ons Twenty Thoughts Before Noon-event. Toegegeven, het waren enkele rollercoastermaanden. De slaagkans van een event is immers grotendeels afhankelijk van de communicatie die errond wordt gevoerd. Die moest tot in de puntjes worden uitgewerkt.

Maar hoe zorg je er juist voor dat jouw (digitale) communicatie op punt staat?

In zeven praktische tips geef ik je mijn learnings mee.

Lees meer

#20thoughts predikt straffe content | Gastblogger Nele Geeroms

Puppy Nieuws

‘God is a content marketer. #20thoughts’ is de eerste post die ik vanuit Altar Gent viraal stuur. En er volgen er nog. Want “sharing is wanted”, aldus een van de profeten. En als trouwe volgelingen in de kerk verkondigen we graag Zijn woord.

Lees meer

Gamification: De power-up voor jouw digitale marketing?

Digitale Strategie Customer Centric Inbound Marketing

It’s a me, gamification!

Heb je ook al eens het mini-vreugdemomentje ervaren toen je als eerste Waze-gebruiker een file of ongeval kon melden? Heb je gisteren de trap genomen in plaats van de lift omdat jouw Fitbit nog niet het minimum beoogde aantal stappen aangaf? Of heb je jouw LinkedIn profiel destijds volledig aangevuld om toch maar op “100% completed” te kunnen staan? Welkom in de wondere wereld van gamification.

Lees meer

Marketing Automation implementeren voor grote bedrijven

Digitale Strategie Marketing Automation

Dit is de derde opéénvolgende blogpost in onze marketing automation serie

1. Wat is Marketing Automation?
2. Hoe selecteer ik een Marketing Automation Platform?
3. Hoe implementeer ik Marketing Automation in grote bedrijven. 

Goed, je weet wat marketing automation software is! Samen met je marketing team en organisatie heb je een volledige selectieprocedure doorlopen. Het automation platform werd geselecteerd, de licenties besproken en dan ga je er vol goede moed tegenaan. Maar dan komt de vraag: “hoe pak je de marketing automation ‘roll out’ het beste aan?”

Lees meer

Facebook Advertising of Google AdWords: waar adverteren?

Digitale Strategie Online Adverteren

Facebook en Google zijn de grootste advertentieplatformen ter wereld. 
Ruwweg 85% (!) van alle online advertentiebudgetten gaan naar deze digitale zwaargewichten.

Wie online wil adverteren zit bij Facebook en Google dus wel ok.
Maar op welke van de twee moet je nu gaan adverteren?

Vooraleer ik verder ga moet ik iets bekennen: Ik ben een Adwords fan. 
Ik heb Facebook altijd wat fuzzy, wuzzy advertising gevonden. Weinig conversies, weet je wel.
Over de jaren heen is mijn mening echter veranderd. Waarom? Dat lees je hier.

Lees meer

De vierde digitale transformatie

Digitale Strategie Digital Transformation

We bevinden ons momenteel in het prille begin van de vierde digitale transformatie.

Als nooit tevoren voelen bestaande businessmodellen de impact van digitaal. En het ziet er niet naar uit dat het binnenkort zal stabiliseren. De volgende golf van digitale verandering ligt al op de loer.

Deze nieuwe golf van veranderingen gaan over:

  • Het vervagen van klassieke interfaces en de opkomst van nieuwe customer touchpoints.
  • De nieuwe middle-man platformen, met nieuwe middle-man functies.
  • Hoe je een platformstrategie opbouwt die deze verandering omarmt.
Lees meer

Hoe Instagram gaat winnen van Snapchat

Digitale Strategie Social Media

Stories zijn de hype van het moment. Elk social media kanaal heeft tegenwoordig een verhalenfunctie (Snapchat, Instagram, Messenger, Facebook, WhatsApp,..). Snapchat is het origineel. Instagram en Facebook zijn de uitdagers, maar waar moet jij op inzetten om mee te zijn?

Dat we allemaal een Facebookpagina hebben voor ons bedrijf is een evidentie geworden. Naast Facebook zijn er natuurlijk nog een triljoen andere kanalen om te bekijken. Bij jongeren zit Snapchat (70%) en Instagram (60%) Facebook (87%) op de hielen, volgens onderzoek van Mediaraven en LINC. Jongeren zijn op social media altijd de early adopters. Dus het kan zeker geen kwaad om deze kanalen te bekijken en mee te nemen in jouw communicatieplan.

Lees meer

Hoe online en offline marketing combineren?

Digitale Strategie Digital Transformation

Een tijdje terug hebben we in onze blog gesproken over de verschillen en gelijkenissen tussen digitale en traditionele marketing. Mijn collega, Sven, maakte duidelijk dat kiezen verliezen is en dat een stevige samenwerking tussen de twee een must is voor een sterk en zelfondersteunend marketing plan. Sven was mij dan wel voor, toch zijn we over dit onderwerp nog niet uitgesproken. In deze post voorzie ik enkele praktische toepassingen voor het combineren van online en offline marketing. De twee moeten speelkameraadjes zijn en geen bittere rivalen die strijden om aandacht.

Lees meer

Wat jij kan leren uit deze 3 inspirerende content marketing cases

Content Marketing

“De afgelopen jaren is content marketing uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van online marketing”. Dat is een uitspraak die je kan verwachten van een content marketeer hoor ik je al zeggen. Gelukkig wordt deze bewering gestaafd door harde feiten en cijfers; onlangs nog gepubliceerd door The Content Marketing Institute.

Lees meer

Google selecteert Invisible Puppy in de TOP 20 meest belovende agencies

Digitale Strategie Puppy Nieuws

Het jonge en getalenteerde team bij Invisible Puppy is bijzonder enthousiast dat ze door Google geselecteerd zijn voor het exclusieve Google Elevator Business Programma. Google biedt met dit programma enkel de allerbeste agentschappen een individuele coaching aan, zodat ze de komende jaren zowel duurzaam als zeer kwalitatief verder kunnen groeien.

Lees meer

De toekomst van Sales: stop met verkopen en bied toegevoegde waarde!

Customer Journey Customer Centric Digital Sales

Begin 2017 ging ik als Client Service Manager aan de slag bij Invisible Puppy. Met 20 jaar ervaring als sales ging ik die jonge bende marketers eens leren wat verkopen inhield. Al snel had ik echter door dat ik mijn job eigenlijk kwijt was. Het lijkt misschien overdreven maar er zit een grond van waarheid in.

Ik ben gestart in het “pre-internet tijdperk”, toen we als sales nog de mogelijkheid hadden om de klant te informeren en te overtuigen. De periode waarin Sales en Marketing gescheiden waren en er onderling weinig begrip was. De marketer was de creatieveling van de brochures, advertenties en visitekaartjes. Sales, dat waren de gladde jongens. De haaien die dagelijks hun vast aantal prospecten moesten bellen om daarna het land te doorkruisen en op de koffie te gaan.

Maar de tijden zijn veranderd. Bestaat sales dus eigenlijk nog? En indien het nog bestaat, heeft het dan nog zin of is het een overblijfsel uit een ver verleden?

Lees meer

Email marketing: het belang van segmenteren

Customer Centric Email Marketing

Soms hoor je wel eens dat e-mail passé is. Dat email marketing niet meer werkt. Maar niets is minder waar. Vraag maar eens na hoeveel mensen in jouw netwerk een of meer mailboxen hebben. Het gebruiken van email marketing is dus nog steeds relevant; iedereen kent het en gebruikt het.

Hetzelfde mailtje naar alle contacten uit je lijst sturen is echter hetzelfde als de radio aan zetten en denken dat iedereen het liedje graag zal horen. Bij sommigen zal dat inderdaad zo zijn, anderen schakelen over naar een ander kanaal. Die ben je dus kwijt. Vandaar dat je een goede email strategie nodig hebt. Eentje waarin je segmenteert

Maar wat voor een beest is dat nu juist, dat 'segmenteren'?

Lees meer

Social media beheren met weinig tijd en weinig middelen

Digitale Strategie Social Media

Als bedrijf beschik je niet altijd over een uitgebreide communicatiedienst. Zo is de kans groot dat je geen voltijdse social media manager, community manager of een gelijkaardig soort beestje in dienst hebt. Daardoor zijn er allicht vaste communicatiepatronen in je bedrijf geslopen die veel tijd van je vragen, met als gevolg dat je social media weleens achteraan in het rijtje komt te staan.

Laat mij even toe te zeggen: “Dat is jammer”. Want met een beetje aandacht, wat liefde en de juiste voeding kan je van jouw social mediakanalen volwassen communicatieplatformen maken. Ik leg je in vier tips uit hoe:

Lees meer

Digitale marketing vs. traditionele marketing: zijn ze wel zo verschillend?

Digitale Strategie Inbound Marketing Digital Transformation


Doorheen de jaren is marketingcommunicatie geëvolueerd van eenrichtingsverkeer naar een conversatie tussen bedrijf (of product) en consument. Digitaal heeft hierin een grote rol gespeeld.

Lees meer

Welke social media kanalen gebruiken? Stel jezelf deze vragen!

Digitale Strategie Social Media

“Beter één vogel in de hand, dan 10 in de lucht”. In voorgaande blogposts gaf ik het al vaker mee: wil je een sterke social mediastrategie uitbouwen, dan is het van cruciaal belang in te zetten op de juiste kanalen, én – nog belangrijker – te doseren.

Akkoord, er is een overaanbod aan social mediakanalen, en het is erg verleidelijk om er zoveel mogelijk uit te proberen. Maar wil je een overtuigend social mediaverhaal brengen, dan is het sterk aan te raden die kanalen te gebruiken die het beste aansluiten bij de visie en objectieven die je wenst na te streven.

Lees meer

Hoe selecteer je een marketing automation platform?

Digitale Strategie Marketing Automation Inbound Marketing

De selectie van een Marketing Automation platform (MAP) zoals Eloqua, Pardot, Hubspot, Marketo en dergelijke meer, is niet iets dat je zomaar maakt. Dit type van platformen heeft vaak een grote impact op de organisatie in al zijn facetten. De manier waarop een marketing team of departement werkt, zich organiseert en hoe het samenwerkt met andere teams, om er enkele te noemen. Niet te vermelden dat er meestal een stevig prijskaartje aan vasthangt. Het goed onderbouwen van je keuze is dus van groot belang.

Het zorgt ervoor dat je jezelf niet steeds de vraag moet stellen: hebben we wel het juiste platform gekozen?

Lees meer

Humor als reactie op social media: amateuristisch of spitsvondig?

Digitale Strategie Customer Centric Social Media

Als marketer word je vandaag de dag wel vaker geconfronteerd met klanten die je via social media benaderen. Anno 2017 is online media nu eenmaal een van dé gemakkelijkste manieren geworden om een mening te uiten. Een mening waarvan overigens verwacht wordt dat het een snelle respons oplevert. 

Lees meer

Video Marketing - Hoe begin je eraan?

Content Marketing

Laten we het over één ding eens zijn: video marketing is een must in jouw marketingstrategie! Maar waarom nu precies video marketing? En wat zijn de succesfactoren van goede video content?

Lees meer

Influencer marketing. Een tipje van de sluier.

Digitale Strategie Content Marketing Social Media

Laten we het deze week eens hebben over mijn enthousiasme voor marketing, guilty pleasures en, bovenal, het hippe kindje binnen content marketing: Influencer Marketing. Hoewel “kindje” hierbij misschien wel een verkeerde woordkeuze is, daar het al in 1940 neergepend werd in de studie 'The People's Choice' van Lazarsfeld en Katz die handelde over politieke communicatie en opinieleiders.

Lees meer

Alleen Agile Marketing kan je redden!

Customer Centric Digital Transformation

Even traditioneel als chocolade-eieren op Pasen en kalkoen met Kerstmis zijn de goede voornemens bij het begin van het nieuwe jaar. Goede voornemens die, bij de meesten alvast, geen lang leven beschoren zijn en al snel weer in de schuif belanden. Nochtans begint iedereen er met dezelfde overtuiging en goede moed aan: “Er moet 15 kilo af, vanaf januari begin ik te sporten”. Tot je na enkele weken toch niet direct het gewenste resultaat ziet, ontmoedigt raakt en er uiteindelijk de brui aan geeft…

Lees meer

Hoe migreer ik mijn website naar HTTPS – De Invisible Puppy Case

Digitale Optimalisatie SEO

Maandag 2 januari was een spannende dag voor mij. Niet omdat het de eerste werkdag van het jaar was.  Noch omdat ik een Adwords examen af te leggen had.  Ook niet omdat 2017 nog verschrikkelijker dan 2016 zou zijn volgens de sociale media influencers.

Wel omdat we op deze eerste werkendag de Invisible Puppy website volledig zouden omzetten naar https. Spanning ten top!

Mogelijks denkt u nu één van volgende zaken:

1. "Amai, die Xaveer is nogal snel enthousiast!"
2. "What the f* is https, waar heeft die gast het over?"
3. "Aha een https-websitemigratie, interesting. Tell me more."

Lees meer

Laat Nu Toch Die Vanity Metrics Los

Digital Analytics

Het lijkt al een hele tijd geleden, maar op 20 Thoughts heb ik in een speaking slot van één minuut over Vanity Metrics gehad. In één korte minuut heb ik verteld op welke resultaten je niet te lang mag focussen. En in dezelfde korte minuut heb ook toegelicht welke resultaten er wel meer vertellen over de gezondheid van je digitale inspanningen.

Lees meer

Cross-pond marketing: de Europese vs Amerikaanse consument

Customer Centric

2017 wordt een speciaal jaar. Zoals velen onder jullie al weten start ik binnen een aantal maanden een nieuw marketing agency op in de Verenigde Staten. Cross-pond marketing en de verschillen tussen de Amerikaanse en Europese consument is voor mij dan ook een ‘hot topic’.

Lees meer

Een mobiele strategie, dat kan ook voor kleine ondernemingen

Digitale Strategie

De shift van een offline naar online beleving is al langer een feit. Wie van ons kan zeggen dat hij of zij deze ochtend is opgestaan zonder vluchtig Facebook, De Morgen of HLN op zijn smartphone te hebben geopend?

Ik gok dat er bitter weinig "ja" zal worden geantwoord.

De huidige consument is dan ook voortdurend online. Maar je hoeft niet altijd een grote speler te zijn om in te zetten op online marketing.

Ook voor kleinere bedrijven zijn er heel wat uiteenlopende mogelijkheden. In deze blog neem ik horeca als voorbeeld, maar dit kan je vertalen naar alle sectoren. 

Lees meer

#20thoughts2016: 20 keynotes vertaald in 20 tweets

Puppy Nieuws

Ouuuuaaaaaah. Ogen open. Armen en benen gestrekt. Klaarwakker was ik toen ik richting Altar vertrok. Ik zou, als stagiaire, het allereerste shared event ooit van Invisible Puppy en The Fat Lady bijwonen: Twenty Thoughts Before Noon, een conference voor en door marketing experts.

Op het menu? 13 keer 10 minuten relevante lessen met tips om je content te laten renderen en 7 keer 1 minuut stof om over na te denken.

Lees meer

Waarom blijft straffe content marketing soms onopgemerkt?

Content Marketing

Er wordt vaak bloed, zweet en hard labeur ingezet om straffe content rond een goed onderwerp te creëren. Maar vervolgens blijven de bezoekers weg van je website. En van de verhoopte verkoop of toename in het aantal online aanvragen blijft ook niet veel over.

De moed zakt je in de schoenen en je vraagt je af: “Waarom?”

Als deze situatie je bekend in de oren klinkt, lees dan vooral verder.

Lees meer

Content marketing: 3 keer anders bekeken

Digitale Strategie Content Marketing Email Marketing

Deze week vond DCMC 2016, ofwel het Digitaal Content Marketing Congres, plaats dat georganiseerd werd door Mediaforta#DCMC2016 was een 100% online event: Je kon de sprekers gratis volgen via een webstream op je computer of mobiel apparaat. Ideaal dus om van op het werk (of thuis vanuit je luie zetel) de presentaties te volgen. Als extraatje kon je ook na elke presentatie (van max. 20 minuten) vragen stellen aan de spreker via een live web chat. In het Engels uiteraard.

Lees meer

Marketing Technologie: de creativiteit is dood, lang leve de creativiteit

Marketing Automation Content Marketing Inbound Marketing

Creativiteit is vaak de spil van succesvolle marketing, maar is niet iets dat je aankoopt of implementeert. Het vraagt doorzettingsvermogen, energie en continue investering…zeker in deze digitale wereld.

Lees meer

7 essentiële vragen over een editorial calendar die iedereen zich moet stellen

Content Marketing Inbound Marketing

 

Elk zichzelf respecterend bedrijf dat bezig is met moderne online marketing is overtuigd van het belang van content marketing, het maken van een content marketing plan, en het online beschikbaar stellen van content. Goede en relevante content marketing is echter meer dan een basisvereiste, het is een olympisch minimum om vandaag de dag op te vallen en het verschil te maken. Maar hoe begin je er aan? De basis is het maken van een editorial calendar die steunt op je algemene content strategie.

Lees meer

Visual content, want tekst alleen is saai [Infographic]

Digitale Strategie Content Marketing Social Media

Visuele content marketing is succesvoller dan eender welk ander communicatiemiddel. Heb jij al gemerkt hoe visueel de online customer experience is? Foto’s, infographics, iconen, afbeeldingen, presentaties, video’s,… ze staan allemaal op het internet verspreid.

Je kan er eigenlijk niet meer om heen: visuele content is gewoonweg een must!

Lees meer

Hoe bouw je een mobiele marketing strategie?

Digital Transformation

"Onze website is nog niet mobiel.” Of "We hebben nog geen mobiele app, maar we werken er aan”. Velen denken dat mobiele marketing draait om het hebben van een app of een website die goed werkt op een smartphone of tablet. Wat minder mensen zien, is dat huidige en zeker toekomstige mobiele technologie een veel grotere impact heeft of zal hebben. Het gaat hier over een drastische verandering in de manier waarop consumenten en bedrijven beslissingen nemen en aankopen doen. Maar hoe maak je optimaal gebruik van mobiel in je online marketing strategie?

Lees meer

5 veel voorkomende fouten bij beginnende bloggers

Content Marketing

Bloggen is al langer een vaste waarde in digitale marketing. Het is niet langer een medium voor reisfotografen, amateur chefs of hippe baristas met roste baarden. Ook in de bedrijfswereld speelt het een steeds belangrijkere rol en krijgt het meer en meer een prominente plaats in de marketingstrategie.

Bloggen, of het delen van jouw expertise met je (potentiële) klanten, versterkt het imago en de geloofwaardigheid van jouw bedrijf en het draagt bij tot een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Lees meer

Invisible Puppy Academy - Terug naar school, ook als je al werkt!

Er zijn nog zekerheden in het leven, mijnheer! Zo was het deze week weer (inter)nationale kind-met-boekentas-foto-op-Facebookdag. Tal van trotse mama's, papa's, moekes en vakes die al die duizenden koters terug afzetten aan de schoolpoort. Ik ben zelf nog kinderloos en zoek daarom in die foto's altijd in de achtergrond naar die ene opa die daar staat met een gezicht op half onweer. Een gezicht waarop je kan aflezen: 'Geniet van je pensioen lieve pap," zei m'n dochter 'maar kan je dat dan wel doen nadat je om 7 bent opgestaan om onze Michiel naar school te brengen?' 
Ook de Invisible Puppy Academy was open op 1 september. Deze keer voor de opleiding 'Hoe kan je meer halen uit Linkedin?' De eerste opleidingen zijn achter de rug, hoe gaat het met de Academy? 

Lees meer

Google Analytics User Conference 2016

Digital Analytics

Gisteren ging in Brussel de Google Analytics User Conference door. Er kwamen tal van sprekers over heel uiteenlopende onderwerpen. Het was niet mogelijk om het volledige programma te volgen want er waren in de namiddag maar liefst 3 zalen. We verdeelden ons en gingen kijken naar verschillende sprekers. Hieronder kan je de mini-verslagjes lezen waarmee we terug kwamen.

Lees meer

Social media kanalen: kiezen is verliezen

Customer Centric Social Media

We werden de laatste weken weer overstelpt met nieuwe features en trends in social media land: Stories op Instagram, Pinterest verbetert zijn video weergave, Facebook 360° foto’s, Twitter probeert ook nog eens met wat nieuwigheden de rest bij te benen, en dan hebben we nog eens die Pokémon hype waar we kost wat kost iets mee willen doen... Wordt het niet allemaal wat te veel? Op welke kar(ren) moeten we nu als bedrijf écht springen?

Lees meer

Festival Marketing: Coachella, Primavera Sound en Tomorrowland

Content Marketing Social Media

Het is zomer, het festivalseizoen draait weer op volle toeren. Muziekliefhebbers aller landen schuimen in groten getale de ene weide na de andere af. Maar wat verklaart nu het grote succes van deze festivals? Wellicht een combinatie van tal van factoren. En toch staat er één ding als een paal boven water: de enorme opmars van social media doorheen de afgelopen jaren heeft de festivalorganisatoren geen windeieren gelegd.

Lees meer

Pokémon Go: Groter worden dan Snapchat, Tinder én Twitter met 1 tweet

Digitale Strategie Social Media

Ik hoor het je al denken: “Oh nee, alweer een filosoferende blogpost over Pokémon Go. Ik snap het ondertussen wel, what’s new?”

Het feit dat er voor dit ‘onschuldige’ spelletje amper promo is gemaakt, dàt is nieuw. Na lang en grondig zoeken vond ik niet veel meer dan 1 tweet van ontwikkelaar Niantic. Toch hebben ze binnen enkele dagen meer daily users dan internet giganten als Twitter, Snapchat en Tinder. Dat is op z’n minst merkwaardig en bewonderenswaardig. Maar hoe doen ze dat dan?

Lees meer

Marketing Automation: Spammen voor gevorderden?

Marketing Automation Inbound Marketing Email Marketing

"We bouwen een nurture track en sturen 10 e-mails waarin we onze producten en services promoten"  of, mijn favoriet, “We laten de bezoeker een 5 pagina's lange whitepaper downloaden en sturen hem nadien 7 follow up mails”.  Zucht. Zo werkt marketing automation dus niet. Maar hoe werkt het dan wel?

Lees meer

Is je website gebruiksvriendelijk? Vraag het aan de gebruiker!

Customer Centric Digitale Optimalisatie Digital Analytics

In mijn vorige post beschreef ik al dat het succes van je website ligt in het constant evalueren & optimaliseren van je pagina’s.

Want we willen allemaal een website die goed scoort in Google, nieuwe leads genereert of zorgt voor de nodige conversies.
De sleutel tot succes is een gebruiksvriendelijke website.

Lees meer

Brand Advocates: Wie zijn ze, wat doen ze, en wat in godsnaam doe je er mee?

Customer Centric Inbound Marketing

Brand Advocacy, hoogstwaarschijnlijk heb je deze term al een paar keer over de lippen van een marketer horen rollen. Maar nog steeds is het ware potentieel van een Brand Advocate bij veel merken nog niet helemaal doorgedrongen en velen maken nog de fout ze te verwarren met Brand Ambassadors. In de blogpost van deze week zal ik u bij de hand nemen en door de wondere wereld leiden van deze merkwaardige schepsels.

Lees meer

Wat zijn de taken van verkopers in een digitale wereld?

Customer Journey Marketing Automation Content Marketing

De digitale evolutie van de laatste jaren heeft de manier waarop bedrijven aan zaken doen drastisch veranderd. Wanneer ik praat met ondernemers en leidinggevenden, is er niet altijd een goed begrip over hoeveel verandering er is en welke impact die verandering heeft op hun business. De rol van verkopers is drastisch aan het veranderen en verkopers die de shift niet maken zijn vogels voor de kat. Sterker nog, de veranderingen zijn zo ingrijpend dat we ons de vraag mogen stellen: Is de job van verkoper aan het verdwijnen? 

Lees meer

Ligt u ook wakker van uw digitale toekomst? [Prezi]

Digitale Strategie Digital Transformation

Ook al bestaat internet al 20 jaar, de meeste bedrijven staan nog steeds in hun kinderschoenen op vlak van digitale marketing en communicatie. Door de evolutie van het internetgebruik bij consumenten is het digitale aspect binnen de moderne marketing mix onmisbaar geworden.

Lees meer

Google's nieuwste innovaties voor AdWords en Analytics

Digitale Optimalisatie Digital Analytics

Met Google I/O vorige week en de Google Performance Summit is Google momenteel een van de heetste onderwerpen aan de koffiemachine bij Invisible Puppy. Daarom ook dat we met enkele puppies gisterenavond de Google Ads & Analytics Innovations Keynote met veel aandacht (en koffie) gevolgd hebben.

Lees meer

Puppy's Recap: Content marketing in al zijn facetten

Customer Centric Content Marketing

We hebben het de afgelopen weken al een paar keer gehad over de boeiende wereld van content marketing. Vandaag groeperen we onze startersgids en twee van de belangrijkste pijlers: Buyer persona en een editorial calendar. Deze kunnen je helpen in het verbeteren van jouw bestaande contentstrategie, of kunnen je overtuigen vandaag nog een content marketingstrategie uit te voeren.

Lees meer

E.H.B.S.: Eerste Hulp Bij Social Media [Infographic]

Social Media

Dat social media een immens krachtige marketing tool kan zijn, staat buiten kijf. Let wel, kan. Pak je het aan op een slimme manier, dan zullen je social media activiteiten zich vertalen in meer brand awareness, nieuwe bezoekers op je website, kwalitatieve leads, etc. Gebruik je het echter op een verkeerde manier, dan kan dat minder positieve gevolgen hebben. 

Daarom een infographic met tien essentiële tips die je kunnen helpen social media op een succesvolle manier te integreren en implementeren in je digitale strategie

Lees meer

[SlideShare] Hoe beheer(s) je je online reputatie?

Digitale Strategie Social Media

In onze blogs en in onze marketing adviezen hebben we het vaak over het belang van content. Meer zelfs, het belang van verschillende types content. Daarom schreef ik deze week lekker eigenzinnig geen blogpost van minstens 2.000 woorden maar maakte ik een verkorte versie van mijn 130 slides lange opleiding “E-reputatie management”. Want ja, een PowerPoint is ook content.

Lees meer

7 nieuwe Facebook features die elke marketer hoort te kennen

Content Marketing Social Media

Op 12 april stond Facebook CEO Mark Zuckerberg te blinken op het podium van de Facebook F8 developer conference in San Francisco. Hij kwam er met met een overzicht van alle nieuwigheden die we dit jaar van het sociale netwerk kunnen verwachten. De conferentie is in de eerste plaats gericht op ontwikkelaars. Maar welke nieuwe features hebben nu impact op ons, marketers?

Lees meer

SAO, want SEO is meer dan keywords alleen

Digitale Optimalisatie SEO

Ik hoor het mijn vader nog zo zeggen toen ik weer eens genoeg had van al dat studeren: “Maar beste vriend, je moet heel je leven blijven bijleren.” Dan kies ik uiteraard ook nog eens een sector waar de kennis van vandaag, in de geschiedenisboeken van morgen past. Ik heb er ondertussen een uitdaging in gevonden om constant bij te leren en de nieuwste trends en werkmethodes zo snel mogelijk op te pikken (Hopelijk ben je trots, vader). Enkele weken geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de term Search Appearance Optimization (SAO).

Lees meer

17 SEO tools die ik elke dag gebruik

SEO Digital Analytics

Ik beken: SEO-audits zijn één van mijn favoriete bezigheden.

Normale mensen zullen het uitpluizen van een website en onderzoeken van ieder afzonderlijk onderdeel eerder als vermoeiend en technisch beschouwen.

Lees meer

Een gebruiksvriendelijke website? Optimaliseren die handel!

Digitale Optimalisatie Digital Analytics

Een basiswebsite creëren & online plaatsen vraagt niet zo gek veel energie meer. Maar bij vele bedrijven stopt het eens hij online staat. Er wordt vaak vergeten dat een website ook onderhoud en updates vergt. Je kan een website pas succesvol inzetten als je die ook regelmatig optimaliseert.

Lees meer

Is jouw bedrijf wel klaar voor online klanten?

Customer Journey Content Marketing Digital Transformation


Meer en meer ondernemers liggen terecht wakker van de digitale toekomst van hun bedrijf. B2B en B2C bedrijven moeten zich alsmaar beter voorbereiden op wat we noemen "the digital customer journey"

Het koopgedrag van klanten wordt dagelijks beïnvloedt door online content en online interacties via PC's, smartphones, tablets, social media en vandaag zelfs ook al "wearables". 

Maar hoe bereid je je als bedrijf hierop voor? 

Lees meer

Wat is Marketing Automation?

Marketing Automation Digital Analytics Inbound Marketing

Van alle verschillende types van marketing technologieën die er momenteel bestaan, is Marketing Automation (MA) één van de meest besproken in het Belgische marketinglandschap. Bijgevolg: marketing automation is zowaar mainstream gegaan. Maar wat is marketing automation nu precies? 

Lees meer

De 5 tools die mijn leven op kantoor makkelijker maken

Digitale Optimalisatie

 
Ik hoor je al denken “God, daar zijn ze weer met hun lijstjes.” Ik voel uw pijn. Maar we leven nu eenmaal in een wereld waar lijstjes enorm in trek zijn. We scannen liever de dingen - op zoek naar de meest interessante elementen - dan effectief alles in zijn totaliteit te lezen. Dit gezegd zijnde, lees je toch best even verder.

Lees meer

Efficiënt reageren op social media: 8 waardevolle tips

Digitale Strategie Social Media


Facebook, Twitter, LinkedIn, noem maar op. Doorheen de afgelopen jaren zijn social mediaplatformen steeds meer uitgegroeid tot portalen waar consumenten hun mening aangaande productervaringen niet zelden ventileren. 

Lees meer

Keyword research in 7 stappen

Customer Journey SEO

Het begon allemaal met enkele woorden in een zoekmachine...

Keyword research is een van de essentiële hoekstenen van search engine marketing. Dat een goede ranking in de zoekmachines je website kan maken of kraken, hoef ik je niet meer te vertellen.

Maar dat een doorgedreven keywordresearch ook voor een veel completer beeld van je klanten kan zorgen en zelfs voor een nieuw(e) product of dienst binnen je bedrijf, is misschien wel nieuw voor jou.

Lees meer

Ik ben een online marketer en ik hou van adblockers.

Content Marketing

Hallo, mijn naam is Dries. Ik ben een online marketer en ik hou van adblockers. Ik hou ervan omdat ik met 1 klik al die vervelende en ongevraagde online reclame en advertenties kan uitschakelen. En dat zonder dat ik overkom als die verzuurde buurman met zo’n sticker op z’n brievenbus ‘Reclamedrukwerk - NEE’.

Lees meer

Why SEO is so freaking hard.

Content Marketing SEO

Scoren in Google is hard werk. Niemand kent de steeds veranderende regels en wie bovenaan wil staan moet vandaag authentieke en waardevolle content creëren. Als je een echte SEO specialist wil worden, moet je bereid zijn de nodige tijd en energie te investeren in de toekomst van je site.

Lees meer

Content marketing voor beginners: Hoe start je?

Customer Journey Digitale Strategie Content Marketing

Elke stap richting content marketing start met een plan. Dit lijkt op het eerste zicht een banaal (marketing) statement, maar is het dat echt? Zou je aan het bouwen van een huis beginnen zonder eerst plannen te maken? Ik hoop van niet! Of om in onze digitale wereld te blijven… Bouw je je eerste website zonder wireframes? Op zijn minst denk je toch even verder na over hoe je homepagina en navigatie er gaan uitzien, alvorens je een developer aan het werk zet.

Lees meer

Google Analytics is dood! Lang leve Universal Analytics!

Digitale Optimalisatie Digital Analytics

Google kondigde in 2015 aan dat de klassieke Google Analytics (GA) in april 2016 met pensioen gaat en Universal Analytics (UA) de norm wordt. Met andere woorden, als je de switch niet tijdig maakt, zul je vanaf april geen data van jouw website meer ter beschikking hebben. Hoog tijd dus om over te stappen en al de extra troeven van UA te leren kennen.

Lees meer

De GAFTAA Maffia: betaal jij hen ook pizzo?

Digitale Strategie Social Media

Google, Apple, Facebook, Twitter, Amazon en Alibaba. Samen vormen ze de GAFTAA maffia en strijden ze om het internet, de consument, en de toegang tot deze consument door marketeers.

Wij marketeers hebben weinig keuze dan steeds meer pizzo of beschermgeld te betalen. Beschermgeld dat dient om gevonden te worden of om toegang te krijgen tot onze consument.

Of hebben we wél een keuze?


Lees meer