Puppy's Recap: Onze beste blogposts van 2016

Customer Centric Marketing Automation Content Marketing SEO Inbound Marketing

Begin 2016 kropen enkele Puppy’s in een kot om na te denken hoe we meer bezoekers naar onze website konden sturen. "Bloggen!" klonk het. Goed idee uiteraard maar bloggen vereist een zekere organisatie en discipline om elke week opnieuw interessante content aan te maken. Tijdens een grondige interne content marketingoefening bepaalden we wat onze doelstellingen zijn, wie onze doelgroep is, waar ze wakker van liggen en maakten we een kick-ass editorial calendar op. Een editoria...wat? Juist. Een gestructureerd overzicht van welke content door wie wanneer wordt geschreven en op welke social mediakanalen wordt verspreid voor een maximaal bereik.

Concreet betekent dit dat sinds januari 2016 elke week een andere Puppy aan het woord kwam. De Puppy in kwestie schreef een artikel over een topic dat nauw verbonden is aan zijn of haar expertise. Een eindredacteur sleurde er nog wat taalfoutjes uit en de social media verantwoordelijke verspreidde het via de verschillende kanalen. Iedereen in het team speelt een rol in onze content marketingmachine. En maar goed ook want zonder organisatie en verantwoordelijkheden hou je dit niet vol.

Belang van bloggen bij de puppy's

Na een jaar bloggen is het tijd voor een terugblik: We stellen vast dat in 2016 ruim 20% van al het verkeer op onze website via onze blog binnen kwam. Goed voor net geen 10.000 unieke paginaweergaven. Missie geslaagd dus.

Ook kregen we de bevestiging dat het gebruik van evergreen content en herkenbare titels werkt. Hieronder enkele voorbeelden van evergreen content die (hopelijk) binnen een paar jaar nog verkeer zullen trekken naar onze website:

 

Naast de evergreen content hebben we ook nog een top 5 van onze meest gelezen blogposts. Op zoek naar tips & tricks om jouw goede voornemens van het nieuwe jaar concreet te maken? Begin dan maar te lezen. Het is toch koud en slecht weer buiten.

Red.: Onze absolute topper was meer een nieuwsbericht over Pokémon Go dan een echte marketingblogbericht. Vandaar deze eervolle vermelding, maar niet opgenomen in onze top 5. 

7 essentiële vragen over een editorial calendar die iedereen zich moet stellen

7 essentiële vragen over een editorial calendar die iedereen zich moet stellenGoede en relevante content marketing is meer dan een basisvereiste, het is een olympisch minimum om vandaag de dag op te vallen en het verschil te maken. Het is de ideale manier om klanten en prospecten te bereiken, te informeren en hen uiteindelijk aan te zetten tot aankoop van je product of dienst. Bovendien versterk je de perceptie van je bedrijf, raak je met je bedrijf bovenaan in Google en nog veel meer.

Maar hoe begin je eraan? De basis is het maken van een editorial calendar die steunt op je algemene contentstrategie.

Why SEO is so freaking hard.

Scoren in Google is hard werk. Niemand kent de steeds veranderende regels en wie Why SEO is so freaking hardbovenaan wil staan moet vandaag authentieke en waardevolle content creëren. Als je een echte SEO-specialist wil worden, moet je bereid zijn de nodige tijd en energie te investeren in de toekomst van je site.

Xaveer geeft je het belang van een goede SEO-strategie weer. Daarna geeft hij je inkijk in de regels en best practices van SEO.

Wat is Marketing Automation?

Wat is marketing automationMarketing automation is één van de meest besproken marketing technologieën van 2015 en 2016 in het Belgische marketinglandschap. Veel bedrijven zijn getriggerd door deze nieuwe methode en willen dit gebruiken voor hun bedrijf. Maar wat is marketing automation nu eigenlijk? Wat kan je verwachten van een marketing automation platform en wat zijn de voordelen en uitdagingen die marketing automation teweegbrengt?

Jonas geeft je alvast een inkijk in zijn kennis.

Buyer persona’s: geen “wie is het ?” spel

buyer persona's content marketingGeen enkele marketeer twijfelt aan het belang van het centraal stellen van zijn (potentiële) klant in zijn communicatie. Steeds vaker worden daarbij buyer persona’s gebruikt om de klant te typeren en zo aan succesvolle content marketing te doen. Dat klinkt in theorie erg logisch en eenvoudig, maar in de praktijk blijkt het een stuk moeilijker. Wat is een buyer persona nu precies? Of, wat is het niet? Waarom moet je het hebben? Hoe stel je het op? Waarom is een persona zo onmisbaar binnen je marketing aanpak? En wat zijn de mogelijke alternatieven?

Karl geeft tekst en uitleg..

17 SEO tools die ik elke dag gebruik

17 SEO tools voor dagelijks gebruikNa het lezen van de eerste 4 blogposts heb je al een pak tips & tricks onder de knie om het nieuwe jaar goed te starten! En nu nog even snel 17 tools en tips die je elke dag kan gebruiken om beter te scoren in Google. Ideaal om je SEO-doelstellingen te helpen behalen.

 

 


Groeten,

Florence Brusselmans

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

   
Reacties