Puppy's Digest #13: De nieuwe Google AdWords, Content Marketing Trends, Task Analytics en meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week:

1. Content is king! Maar hoe hou je het hoofd boven water? 
2. Realtime meten = weten [tool]
3. Google AdWords gaat voor nieuw design
4. Groter social media bereik? Zorg voor een sterk netwerk!
5. Wanneer schrijven mensen zich uit op je nieuwsbrief? [infographic]

1. Content is king! Maar hoe hou je het hoofd boven water? 

Content is king! Maar hoe hou je het hoofd boven water?

"Content is king!", roept men vaak in marketingmiddens. En inderdaad, content is er vandaag in alle soorten en maten. Toch kunnen we gerust stellen dat er meer en meer sprake is van een informatie overload. De online consument wordt geconfronteerd met een gigantische hoeveelheid aan content, waardoor het voor online marketers steeds moeilijker wordt om nog relevant uit de hoek te komen. 

Maar hoe zorg je er nu voor dat je als merk blijft opvallen? Welke content marketing strategie moet je toepassen om succesvol te zijn? 

Eén ding is zeker: probeer jezelf te onderscheiden door kwalitatieve én relevante content aan te bieden.  Let wel op: het gaat om om meer dan alleen content. Ook je attitude en tone of voice naar de klant toe is van cruciaal belang. Tot slot mag je ook jouw offline marketing activiteiten niet verwaarlozen. 

Content Marketing Management maakte een overzicht van 6 tips en trends die je helpen het hoofd boven water te houden in de huidige content marketing jungle. 

2. Realtime meten = weten [tool]

Realtime meten = weten

De almaar toenemende digitale interactie zorgt ervoor dat het centraal stellen van de klant steeds belangrijker wordt. Maar hoe pak je dit aan? 

Heel eenvoudig! Achterhaal als eerste de online informatiebehoeften van je klant - we spreken dan over toptaak-identificatie. Bepaal vervolgens hoe goed je website in deze behoeften voorziet. Tot slot zijn verdere monitoring en optimalisatie zijn altijd een must. 

Een online tool die toptaak-onderzoek combineert met het meten van de taakprestatie is Task Analytics. Frankwatching ging na hoe deze tool werkt! 

3. Google AdWords gaat voor nieuw design

Google Adwords gaat voor nieuw design

Na meer dan 15 (!) jaar heeft Google besloten AdWords in een volledig nieuw jasje te steken. Eindelijk, al zal het pas tegen eind 2017 helemaal uitgerold zijn. Geen zorgen, de functionaliteiten van de tool blijven nagenoeg dezelfde. Wel zal AdWords er voortaan qua design anders gaan uitzien.

Met het nieuwe design hoopt Google vooral een flexibel platform voor de toekomst te kunnen bieden. De opties om online te adverteren zijn bijna eindeloos geworden. Zo wordt er geadverteerd via display, search, mobile, shopping en video.

Hoe Google AdWords zal proberen inspelen op al deze nieuwe mogelijkheden, lees je hier

4. Groter social media bereik? Zorg voor een sterk netwerk!

Groter social media bereik? Zorg voor een sterk netwerk!

Kwalitatieve en relevante content is één ding. Ervoor zorgen het bovendien ook nog eens uitvoerig gedeeld wordt is een heel ander paar mouwen. En toch is de oplossing misschien meer voor de hand liggend dan je zou denken. 

Alles begint immers bij je community zelf. Een trouwe en loyale fanbase hebben, die er niet voor terugdeinst zich met passie uit te laten over jouw product of merk, is goud waard. 

Zorg er dan ook voor dat je je community zo ver krijgt, dergelijke acties te ondernemen

Social Media Examiner schreef een aantal tips uit, die je kunnen helpen bij het uitbouwen van een toegewijd netwerk

5. Wanneer schrijven mensen zich uit op je nieuwsbrief? [infographic]

E-mail_marketing.png

Wanneer mensen zich uitschrijven op je nieuwsbrief, betekent dit vaak niet veel goeds. Maar van zodra je de oorzaak achterhaalt, kan je hierop inspelen.

Zo onderzocht Seventh Sense de correlatie tussen het aantal mensen dat zich uitschrijft, en het tijdstip (uur, dag, maand) waarop de e-mails worden uitgestuurd.  

De resultaten kan je terugvinden in deze infographic

 

  

Groeten 

Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

  
Reacties