Puppy's Digest #7: Conversie optimalisatie, Google sidebar ads, en veel meer

Digitaal Nieuws

 

Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week:

1. Met deze 24 tools wordt conversie optimalisatie kinderspel!
2. Bevestigd: Google stopt (ongeveer) met sidebar ads
3. Sharing is caring! 20 tips om content beter shareable te maken
4. Mobiele Ad Tech + MarTech = betere mobiele marketing?
5. Infographic: hoe bezoekers prikkelen om op jouw website te blijven?  

1.  Met deze 24 tools wordt conversie optimalisatie kinderspel! 

Conversie optimalisatie

Het louter genereren van trafiek naar je website volstaat niet voor het in stand houden van jouw activiteiten. Hoewel SEO broodnodig is om uit te voeren, is het niet voldoende. Belangrijker is om voldoende aandacht te schenken aan het converteren van leads

Want laten we eerlijk zijn: wil je je investeringen laten renderen, dan is conversie optimalisatie het doel van jouw inspanningen!  HubSpot maakte een overzicht van 24 tools die je kunnen helpen bij het uitbouwen van een conversie optimalisatie strategie. De tools kun je gebruiken voor zowel kleine als iets meer geavanceerde aanpassingen, zoals bijvoorbeeld een duidelijkere CTA of een nieuw email design.

Maak een checklist van to-do’s en ga na welke tools jij kan gebruiken. Succes!

2. Bevestigd: Google stopt (ongeveer) met sidebar ads 

Google stopt met sidebar ads

Eindelijk! Google verwijdert de advertenties op de rechterzijde van de zoekpagina! Nooit meer extra ads op Google, zou je denken?

Wel, min of meer. Voor 'product listing ads' wordt bijvoorbeeld een uitzondering gemaakt. Wel gaan ze nu 4 betaalde advertenties boven de gewone zoekresultaten plaatsen om het verlies van de andere ads op te vangen.

Deze verandering komt er doordat onderzoek heeft uitgewezen dat de top-ads meer worden gelezen dan deze aan de zijkant. Wat de gevolgen zijn voor adverteerders, lees je in dit artikel.

3. Sharing is caring! 20 tips om content beter shareable te maken

Sharing is caring!

Nieuwe content maken is moeilijk. Heel veel content werd reeds eerder gepubliceerd door anderen.

Dat wil niet zeggen dat het onnodig is om zelf content te verspreiden. Integendeel, het is juist de kunst om iets gelijkaardigs te publiceren, maar op een originelere en bovenal meer relevante manier.

Wil je ervoor zorgen dat je content gelezen wordt, dan is het belangrijk dat ze gedeeld wordt. CMM schreef daarom 20 tips uit die je kunnen helpen bij het creëren van beter shareable content 

Want onthoud: Sharing is caring!

 

4. Mobiele Ad Tech + MarTech = betere mobiele marketing?

MarTech

De integratie van technologie in marketing, ook wel MarTech genaamd, is al enkele jaren een ingeburgerd concept in de marketingwereld.

Samen met Ad Tech, wat  ook wel betaalbare media wordt genoemd, is MarTech niet meer weg te denken uit de digitale marketingwereld. 

Nieuw is dat Ad Tech en MarTech meer en meer toegroeien naar elkaar. Die combinatie kan ervoor zorgen dat advertenties steeds meer inspelen op de persoonlijke en relevante ervaringen van het publiek.

Marketo blogger Frank Passantino vertelt je wat Ad Tech en MarTech nu precies inhouden, en hoe je dit kan toepassen bij jouw mobiele marketing. 

5. Infographic: hoe bezoekers prikkelen om op jouw website te blijven?

Infographic: hoe verlaag je je bounce rate

Pop-ups, schreeuwerige kleuren, ellenlange teksten, etc. Dit zijn slechts enkele redenen waarom bezoekers rechtsomkeer maken op jouw website.

Het is een feit dat bezoekers van een website komen en gaan, maar hoe kan jij ervoor zorgen dat ze toch blijven plakken op jouw website?

Search & social media marketer David Wallace toont ons in zeven eenvoudige stappen hoe je de bounce rate van jouw website kan inperken.

Bekijk de volledige infographic en kom te weten hoeveel van deze stappen jij al toepast in jouw website strategie. 


 

Groeten

Florence Brusselmans 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties