Puppy's Digest #9: De weg naar digitaal succes, Social media management,...

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: 

1. De weg naar digitaal marketing succes
2. AMP HTML: een introductie 
3. Zo bescherm je jezelf tegen negatieve SEO 
4. Social media management: 17 handige tools
5. Infographic marketing: hoe begin je eraan?

1. De weg naar digitaal marketing succes

De weg naar digitaal marketing succes

Zorgvuldig je markt bestuderen, bergen informatie verzamelen en analyseren, gedetailleerde strategieën ontwikkelen,... Het uitbouwen van een succesvolle digitale marketingcampagne vergt de nodige tijd en energie. Dat is het minste wat je kan zeggen.  

Weet je niet hoe eraan te beginnen? Geen nood! HubSpot maakte een overzicht van 12 essentiële bouwstenen die onontbeerlijk zijn, wil je een geslaagde digitale marketingcampagne op poten zetten. 

2. AMP HTML: een introductie 

AMP HTML: een introductie

Ongeveer 50% van het verkeer op websites kan toegeschreven worden aan mobiele toestellen. Het mag dan ook niet verbazen dat de strijd om de mobiele surfer hallucinante proporties begint aan te nemen. 

Met Accelerated Mobile Pages, of kortweg AMP HTML, wordt er nog een stapje verdergegaan. Het doel van AMP HTML? Het versnellen van de internetervaring op mobiele toestellen. 

Techblog Dailybits onderzocht hoe AMP HTML precies werkt, welke impact het heeft op SEO, en hoe het kan gemeten worden. Kortom, alles wat je moet weten over de nieuwe open source versie van de gekende HTML-code! 

3. Zo bescherm je jezelf tegen negatieve SEO 

Zo bescherm je jezelf tegen negatieve SEO

Scenario's waarbij je website overspoeld wordt door spamberichten - we spreken over negatieve SEO - kan je maar beter vermijden, wil je niet teruggefloten worden door Google

Negatieve SEO is iets waar je te allen tijde op je hoede moet voor zijn. Er bestaan immers voldoende verhalen waarbij dergelijke scenario's desastreuze gevolgen hebben gekend. 

Beter voorkomen dan genezen dus! Quick Sprout oprichter Neil Patel geeft in zijn blogpost een aantal adviezen mee om jezelf te beschermen tegen negatieve SEO aanvallen! 

4. Social media management: 17 handige tools

Social media management: 17 handige tools

"Social media managers wear many hats." Van content creatie over content sharing tot community management. Het zijn allemaal taken waar de gemiddelde social media manager dagdagelijks mee geconfronteerd wordt.  

Een hele boterham dus. Het is dan ook niet onbelangrijk dat al deze activiteiten op een effectieve manier gemanaged worden.

Een effectieve organisatie van je social media activiteiten vergt het gebruik van specifieke management tools. Tools die er op termijn zullen voor zorgen dat je betere resultaten zal boeken op social media. 

Jef Bullas's Blog geeft een overzicht van de belangrijkste tools! 

5. Infographic marketing: hoe begin je eraan? 

Infographic marketing: hoe begin je eraan?

De afgelopen weken werd de Puppy's Digest steevast afgesloten door een in het oog springende infographic. Hoe eenvoudig infographics ook mogen lijken. Het is een aspect van content marketing waar marketers maar al te vaak de mist in gaan. 

Een sterke infographic maken vereist immers een doordachte en bewuste aanpak. Kies zorgvuldig het juiste topic, voer de nodige research uit, en besteed voldoende aandacht aan jouw design

Convince & Convert schreef een aantal tips uit die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van geweldige infographics. Infographics die de visibiliteit van jouw merk ten goede komen!

 

 

Warme groeten

Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties