Wat zijn de fundamenten van een moderne website? (mét e-book)

 

Zorg dat jouw website bijdraagt aan jouw succes...

In een voortdurend veranderend digitaal landschap is jouw online aanwezigheid cruciaal om potentiële klanten te bereiken. Het hebben van een website is daarbij een belangrijk onderdeel, maar hoe zorg je er voor dat jouw website bijdraagt aan het succes van je bedrijf? Ontdek hier welke elementen essentieel zijn voor een goede website.

1. Word online gevonden
2. Maak jouw website visueel aantrekkelijk
3. Deel de content waar jouw publiek naar op zoek 
4. Must-haves voor het optimaliseren van conversie

1. Word online gevonden

Hoe mooi jouw website ook is qua design, zolang je niet gevonden wordt heb je er niets aan. Om snel online gevonden te worden is Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachine-optimalisatie een absolute must. SEO vergt veel werk maar op lange termijn zal het zijn vruchten afwerpen en leiden tot een optimale positie in de zoekresultaten van Google en/of andere zoekmachines. Bekijk hier 12 krachtige SEO quick wins waar je vandaag al mee aan de slag kan.

2. Maak jouw website visueel aantrekkelijk

Als bezoekers jouw website gevonden hebben, is het jouw taak om hun aandacht vast te houden. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Veel websites hebben een hoge bounce rate. Dat wil zeggen dat het grootste deel van de bezoekers, zonder enige interactie, meteen vertrekt om een andere website te bezoeken. Hoe kan je deze bezoekers nu toch op jouw website houden? Door hun gebruikerservaring te verbeteren.

Het is belangrijk dat bezoekers meteen weten wie je bent en wat je aanbiedt. Zorg voor een duidelijk lay-out en wees consistent hierin, je website heeft een goede flow nodig. Controleer ook of jouw website toegankelijk is op verschillende apparaten en browsers. 

3. Deel de content waar jouw publiek naar op zoek is

Content is King wordt wel eens gezegd. Speel in op de noden van jouw publiek en maak kwalitatieve content die relevant is en een meerwaarde biedt voor de bezoeker. Kies voor duidelijke en waarheidsgetrouwe content zodat het vertrouwen in jouw bedrijf toeneemt. Om te weten welke content je precies moet gaan bijwerken of creëren, stel je best een buyer persona op. Zo kan je om jouw doelgroep tot leven te brengen en te weten makkelijker definiëren waar jouw klanten naar op zoek zijn.

Denk ook aan de distributie van je content. Social media is heel belangrijk. Stimuleer jouw publiek om de content te delen door je content frequent aan bod te laten komen in je social media kalender. Ook kan je een social media plugin toevoegen op elke pagina van je website. Dit zorgt ervoor dat lezers met één druk op de knop kunnen liken, delen of reageren.

4. Must-haves voor het optimaliseren van conversie

Na het leiden van de bezoekers naar jouw website en ze goede content aan te bieden, is het tijd om je bezoekers te veranderen in leads.  Dit doe je door gebruik te maken van duidelijk call-to-action's op jouw website zodat ze hun gegevens achterlaten. 

Deze actiepunten zijn cruciaal om je engagement te verhogen en hen te leiden naar de belangrijke pagina's. deze landingspagina's zijn onmisbaar om bezoekers hun contactgegevens te verzamelen in ruil voor een e-book, webinar, offerte-aanvraag...

Meer informatie over hoe je jouw website een succes kan maken? Download het gratis e-book "25 essentiële elementen van een moderen website in 2021".

Download het ebook met 25 must-haves voor een moderne website

Ine Phlypo
Ine Phlypo

Willaert brengt expertise online met vernieuwde website

Tot op vandaag is het één van de meest toonaangevende boomkwekerijen van Europa.

Lees meer
Natali Leszczynski
Natali Leszczynski

Onderschat de kracht van een website niet

 

Lees meer
Tony Bettens
Tony Bettens

5 stappen om meer winst te maken met je website

Lees meer
Sven Dhollander
Sven Dhollander

Een gebruiksvriendelijke website? Optimaliseren die handel!

Een basiswebsite creëren & online plaatsen vraagt niet zo gek veel energie meer. Maar bij vele bedrijven stopt het eens hij online staat.

Lees meer