Puppy's Digest #8: Google Tag Manager, E-mailmarketing in 2020, en veel meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: 

1. Google Tag Manager: hoe begin je eraan? 
2. Toekomstvisie: e-mailmarketing in 2020 
3. Zo schrijf je geweldige blog titels!

4. Slack: immens populair, maar "terrible" volgens CEO
5. Infographic: social media op basis van whiskey

1. Google Tag Manager: hoe begin je eraan? 

Google Tag Manager: Hoe begin je eraan?

Google Analytics, DoubleClick, AdRoll, Adobe SiteCatalyst,... Om het even welke van deze tools je gebruikt op je website om klanten beter te kunnen bereiken, en van dienst te kunnen zijn. Altijd wordt er een stukje javascript of tag geïmplementeerd. Een efficiënte - en technisch eenvoudige - organisatie van deze tags, houdt het gebruik van een tag manager in, zoals bijvoorbeeld Google Tag Manager.

Wil je Google Tag Manager op een succesvolle manier implementeren en integreren, dan vergt dit de nodige planning. Bepaal je doelstellingen, specifieer wat je op elke pagina wil tracken, etc. Want laten we duidelijk zijn: hoe eenvoudig het systeem ook mag lijken, fouten zijn heel snel gemaakt. 

ConversionXL schreef daarom een stappenplan uit dat je kan helpen bij het opzetten van Google Tag Manager. 

2. Toekomstvisie: e-mailmarketing in 2020

Toekomstvisie: e-mailmarketing in 2020

Hoe zal e-mailmarketing er in 2020 uitzien? Moeilijk in te schatten, want e-mail is nu eenmaal een snel veranderend medium. Nieuwe technologieën zorgen er immers voor dat aspecten als e-maildesign, personalisatie, en targetting voortdurend dienen herzien te worden. Een attente houding is bijgevolg noodzakelijk.

Litmus vroeg daarom 20 experten naar hun toekomstvisie inzake e-mailmarketing. De verschillende prognoses werden gebundeld in het - gratis te downloaden - 'Email marketing in 2020' rapport.  

3. Zo schrijf je geweldige blog titels!

Zo schrijf je geweldige blog titels!

Goede content schrijven is één ding. Ervoor zorgen dat het gelezen wordt is een ander paar mouwen. 

Wat wel vaststaat: een sterke titel nodigt uit tot lezen. Besteed er dan ook voldoende aandacht aan! 

"Hoe lang moet mijn titel zijn?",  "Welke woorden moeten er zeker in voorkomen?", "Welke woorden kan ik het best vermijden?". Het zijn allemaal vragen die men zich dient te stellen bij het bedenken van een overtuigende titel

HubSpot schreef een aantal tips uit die je kunnen helpen bij het schrijven van catchy blog titels en headlines.

4. Slack: immens populair, maar "terrible" volgens CEO

Slack: immens populair, maar terrible volgens CEO

We schrijven 22 november 2014. Slack CEO Stewart Butterfield laat zich ontvallen dat hij zijn app eigenlijk maar niets vindt. 16 maanden later is hij nog steeds diezelfde mening toegedaan.

Hoewel de software die de communicatie binnen een bedrijf moet vereenvoudigen immens populair is geworden (2,3 miljoen gebruikers, waarvan 675.000 betalende), is Butterfield ervan overtuigd dat er nog heel veel progressiemarge is. 

Op Twitter onderstreepte hij deze gedachte door volmondig "We're working on it!" te stellen . 

5. Infographic: social media op basis van whiskey

Infographic: social media op basis van whiskey

Afsluiten doen we naar goede gewoonte met een infographic

Social media gebruikers met een voorliefde voor whiskey mogen zich in de handen wrijven, want Rank Media Agency maakte er eentje waarin social media - op een weliswaar ludieke wijze - wordt uitgelegd aan de hand van het sterke drankje. 

Dat het social media landschap anno 2016 meer omvat dan alleen Facebook, Twitter en LinkedIn wisten we al. Maar wat was nu juist weer het verschil tussen al deze kanalen? Deze infographic legt het je, gebruikmakend van whiskey, nog eens allemaal uit! 

  

Warme groeten

Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties