Kleine puppies worden groot…

Digitaal Nieuws Opleiding Digitale Marketing

Als je hier bent om zoals elke week kennis op te doen over online marketing, ga ik je misschien een beetje moeten teleurstellen. Vandaag gebruik ik het blog moment om terug te blikken op mijn 3,5 jaar als een Invisible Puppy.

Ook een beetje om afscheid te nemen, maar vooral om jullie allemaal te bedanken…

schermafbeelding_2016-11-15_om_12.34.44.png

De combinatie van on- en offline (of hoe het allemaal begon)

Na 2 jaar gewerkt te hebben als Account Executive in een traditioneel reclamebureau, kwam ik opnieuw terecht op de arbeidsmarkt. Geen idee wat ik wou gaan doen; alleszins geen reclame of Account Management, dat wist ik. Ik had toen wel al interesse in alles wat online marketing was. Kennis daarover had ik echter weinig of niet.

Via een netwerk event kwam ik in contact met Invisible Puppy – vervolgens zag ik een Tweet dat ze op zoek waren naar een nieuwe werkkracht. en zo tekende ik op 3 juni 2013 mijn contract als vierde puppy. Dat ging vlotjes!

De puppyschool

Mijn eerste maanden als “Digital Marketer” waren overweldigend. SEO, SEA, WYSIWYG, CMS… de afkortingen en nieuwe begrippen bleven vloeien en ik leerde veel, met vallen en opstaan. Ik vond mijn draai in de online strategie wereld en besefte al snel dat dit echt was wat ik wou doen met mijn tijd.

Ik leerde bij over online marketing, communicatie, samenwerken in teamverband en over de mensen met wie ik al snel meer dan 40 uur per week in een ruimte spendeerde. Dok Noord was dan wel niet ons fraaiste kantoor, maar het liet wel veel mooie herinneringen na.

Invisible Puppy groeide uit tot een fantastische groep van vijftien mensen. Allemaal mensen die mij elke dag minstens een keer keihard doen lachen, die mij dingen leren en die ik even veel vriend of vriendin als collega kan noemen…

Hasta la vista!

Ondanks al dat schoons, keek ik toch uit naar mijn laatste dag als digital marketer hier. Ik ga niet meteen ergens anders aan de slag; ik ga eerst de wereld zien, want die is ook zo schoon.

Toch zal ik een paar belangrijke lessen meenemen:

  • Alles komt altijd goed
  • Het gaat veelal niet over wat je zegt maar hoe je iets zegt
  • Lees wat je doen moet en doe wat je gelezen hebt (never gets old)
  • Ik laat een job achter die ik tot de laatste dag heel graag heb gedaan. Ik verlaat mijn comfort zone, en als me dat uiteindelijk toch niet bevalt, dan is dat ook oké.

“Discomfort brings engagement and change. Discomfort means you’re doing something others are unlikely to do, because they’re hiding out in the comfortable zone.” – Seth Godin

Nog eens merci aan iedereen die mij hier de kansen gaf, mijn orders volgde, vrede nam met mijn ochtendhumeur, leerde leven met mijn dinsdaghumeur, mij steunde in moeilijke beslissingen…Klanten, partners, collega’s, vrienden zonder jullie was het niet half zo leuk geweest. Misschien zitten we ooit weer eens samen aan een bureau?

 

Groetjes

Tess

  
Reacties