Puppy's Digest #10: Meta descriptions, Benefit-based copy, en veel meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week:

1. Meta descriptions: wat, waarom en vooral hoe? 
2. De overtuigingskracht van benefit-based copy
3. WhatsApp voor marketing of webcare? 
4. StuBru en Telenet maken De Digitale Balans op
5. Marketoonist: Trojan Horse marketing

1. Meta descriptions: wat, waarom en vooral hoe?

Meta descriptions: wat, waarom en vooral hoe?

Wil je een succesvolle SEO strategie uitbouwen, dan is een correct gebruik van meta descriptions niet onbelangrijk. Toch wordt er nog steeds onvoldoende aandacht besteed aan dit onderwerp. Des te meer omdat meta descriptions al te vaak worden gepercipieerd als een té complexe en moeilijk te verteren materie.

Een stereotiep beeld dat niet helemaal overeenstemt met de werkelijkheid, bewijst HubSpot blogster Bridget Deutz. In haar blogpost legt ze je nog eens haarfijn en op eenvoudige wijze uit wat meta descriptions nu precies zijn, waarom het belangrijk is ze te gebruiken, en hoe je ze moet implementeren. 

2. De overtuigingskracht van benefit-based copy 

De overtuigingskracht van benefit-based copy

Het moet gezegd dat benefit-based copy - copywriting waarbij gefocust wordt op de voordelen van een product of dienst - in de meeste gevallen effectiever is dan copy waarbij de nadruk op product features ligt. 

Echter, wil je deze aanpak hanteren, dan is inzicht onontbeerlijk. Er bestaande immers verschillende manieren waarop een product voordeel kan verschaffen aan de consument

Convince & Convert geeft een overzicht van de verschillende type voordelen die er bestaan, en hoe je er op een overtuigende wijze kan over schrijven

3. WhatsApp voor marketing of webcare? 

WhatsApp voor marketing of webcare?

Kan je WhatsApp inzetten voor marketing- of webcare doeleinden? Op het eerste zicht zou je zeggen dat dit voor de hand liggend is.

En toch is voorzichtheid geboden. Bij gebruik van de mobiele berichtenapp als verkoop- of servicekanaal, moeten immers tal van juridische en praktische zaken in acht genomen worden. 

Ter sensibilisering organiseerde Frankwatching het event 'WhatsApp voor bedrijven', waarbij gefocust werd op een succesvolle implementatie van de applicatie.  Een verslag en de belangrijkste inzichten lees je hier

4. StuBru en Telenet maken De Digitale Balans op 

StuBru en Telenet maken De Digitale Balans op

De tijden zijn veranderd. Zeker als we het over technologie hebben. Een leven zonder computers, tablets of smartphones: vandaag ondenkbaar, in de jaren 80 heel erg vanzelfsprekend. 

Om in kaart te brengen in welke mate de digitale media ons leven veranderd hebben, gingen StuBru en Telenet op onderzoek uit. 

Een onderzoek in samenwerking met Profacts, waarbij zowel jongeren van vandaag als jongeren van de jaren 80 werden ondervraagd. 

In totaal kwamen meer dan 3000 deelnemers aan bod. De resultaten kan je terugvinden in De Digitale Balans.  

5. Marketoonist: Trojan Horse marketing 

Marketoonist: Trojan Horse marketing

In de context van content marketing wordt frequent gerefereerd naar het metafoor van het Trojaans paard.  

De geschiedenis erop nagelezen, kunnen we het Trojaans paard beschouwen als een gift, die na aanvaarding een valstrik blijkt te zijn. Iets wat in content marketing ook vaak het geval is. Je klikt op een heel erg aanlokkelijke link, maar wat volgt is het zoveelste verkooppraatje, en je voelt je om de tuin geleid. 

Probeer dit als marketer ten allen tijde te vermijden. Alleen als je waardevolle content publiceert, zal content marketing opereren als échte marketing. Iets wat Marketoonist Tom Fishburne met zijn laatste cartoon wil duidelijk maken. 

 

Warme groeten

Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties