Page Speed Tips, Social Media Day 2016, Marketoonist,... - Puppy's Digest #23

Digitaal Nieuws

Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts en nieuws binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week:

1. Een trage website? 7 tips om er een snelheidsduivel van te maken
2. E-mail marketing: "less is more" 
3. Social Media Day 2016, een verslag
4. Marketoonist: Snapchat Marketing
 

1. Een trage website? 7 tips om er een snelheidsduivel van te maken

Een trage website? 7 tips om er een snelheidsduivel van te maken

Niets zo storend als een tergend traag ladende website. Zowel Google als zijn biljoenen (jaja, biljoenen!) gebruikers hechten heel veel belang aan de snelheid van websites. Page speed - de tijd die een webpagina nodig heeft om volledig geladen te zijn - wordt dan ook beschouwd als één van de meest cruciale aspecten van de overall user experience.  

Niet alleen bestaat de kans dat bezoekers zullen wegblijven wanneer je website te traag laadt. Bovendien beboet Google pagina's die te kampen hebben met te trage laadtijden door lagere rankings. 

Het beter nieuws: page speed is één van de weinige SEO-elementen die je volledig kan controleren. Advanced Web Ranking geeft 7 tips mee die je kunnen helpen de snelheid van je website te verbeteren. Je moest al begonnen zijn!  

2. E-mail marketing: "less is more"

E-mailmarketing: less is more

"Less is more." Ook als het op e-mailmarketing aankomt zit er grond van waarheid in deze uitspraak. Kort en krachtig, dat is waar het op neerkomt. Maar waar moet je op letten bij het schrijven van korte, relevante e-mails? 

HubSpot geeft tekst en uitleg. Drie heel eenvoudig te volgen regels die ervoor zorgen dat je inspanningen op gebied van e-mailmarketing zullen renderen

Focus op je doel, concentreer je op de kern van je boodschap, en zorg dat elk woord dat je neerschrijft iets toevoegt.
Het zal lonen! 

 

4. Social Media Day 2016, een verslag

Social Media Day 2016, een verslag

Op 15 juni vond in de Leuven de jongste editie van Social Media Day plaats. Het je van het voor wie op de hoogte wil blijven van alles wat met e-business en social media te maken heeft. Deze keer lag de focus op social monitoring en social ROI

Ook Invisible Puppy was er bij. Tess en Laurens deelden er hun visie over de - niet te onderschatten - rol van de community manager binnen een bedrijf. Een pleidooi waarbij een bedrijf werd benaderd als boederij en de community managers werden omgedoopt tot de 'scharrelkippen van social'. 

Het volledige verslag van Social Media Day 2016 lees je hier

 

5. Marketoonist: Snapchat Marketing 

Marketoonist: Snapchat Marketing

Puppy's Digest wordt deze week afgesloten door niemand minder dan Marketoonist Tom Fishburne.  

Ditmaal een cartoon over Snapchat marketing. Op gebied van advertising een razend populair fenomeen. Iets wat in toekomst alleen nog maar zal toenemen. Snapchat heeft er immers voor gekozen een strategie te handhaven waarbij derde partijen in staat zullen worden gesteld Snapchat ads te verkopen. 

Toch wil Fishburne het enthousiasme enigszins temperen.Voor hem blijft Snapchat in de eerste plaatse een tool, waarbij de merkstrategie van primordiaal belang blijft.

Iets wat hij met zijn laatste cartoon probeert duidelijk te maken. 

 

  

Bram Gobbers & Xaveer Rumbaut 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.  

  
Reacties