Puppy's Digest #21: (R)evolutie bij Pinterest, Documentary Storytelling,...

Digitaal Nieuws

Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: 

1. De (r)evolutie van Pinterest's zoekmachine
2. Documentary Storytelling: 6 fantastische voorbeelden
3. Google Analytics: 7 essentiële rapporten 
4. Zo bouw je een betrouwbare website 
5. Internet Trends Report 2016 [SlideShare]

1. De (r)evolutie van Pinterest's zoekmachine

De (r)evolutie van Pinterest's zoekmachine

Afgelopen jaar ontwikkelde Pinterest een gloednieuwe zoekfunctie. Eentje die het mogelijkt maakt om voorwerpen in de gepinde afbeeldingen te selecteren, en vervolgens op zoek te ge gaan naar vergelijkbare beelden. Nu willen ze nog een stapje verder gaan. 

Gebruikmakende van herkenningstechnologie en enkele 'rode stippen' willen ze de gebruiker in staat stellen om nog makkelijker producten te vinden die vergelijkbaar zijn met objecten weergegeven op gepinde beelden. 

Hoe deze geavanceerde technologie precies in elkaar zit, en wanneer Pinterest zal lanceren lees je hier. Opgelet, de update van de zoekfunctie is voorlopig slechts toegankelijk voor een select publiek 

2. Documentary Storytelling: 6 fantastische voorbeelden

Documentary Storytelling: 6 fantastische voorbeeldenDat content creatie in het huidige marketingklimaat ontzettend belangrijk is, daar valt niet over te discussiëren. En toch...

De snelheid waarmee de consument vandaag overspoeld wordt met bakken informatie doet ons de vraag stellen in welke mate er nog belang wordt gehecht aan het creëren van kwalitatieit. Sterker nog: bestaat er nog zoiets als de kunst van het content creëren? 

Vetrekkende vanuit deze gedachte, werpen ze bij het Content Marketing Institue, CMIhun licht over een minder gebruikte vorm van content creatie:  de documentaire. 6 fantastische voorbeelden om je te overtuigen. 

3. Google Analytics in 7 essentiële rapporten

Google Analytics in 7 essentiële rapporten

Efficiënt gebruik van Google Analytics, impliceert dikwijls een pak uitdagingen. Zelfs ervaren marketers zullen dat beamen. Vaak is er immers een gigantische hoeveelheid aan data beschikbaar, maar zijn de mogelijkheden voor een eenvoudige analyse beperkt.

Geen paniek. Voor alles bestaat er een oplossing. 

Bij Search Engine Land maakten ze een overzicht van 7 essentiële rapporten - gaande van mobiele performantie tot keyword analyse - die je kunnen helpen je marketing prestaties in kaart te brengen. 

4. Zo bouw je een betrouwbare website 

Zo bouw je een betrouwbare website

Je website mag er nog zo gesofisticeerd uitzien. Van zodra er één sprankeltje wantrouwen opborrelt bij de bezoeker, zal je het geweten hebben. 

Zorg er dan ook voor dat je een webpagina hebt die van top tot teen professioneel en betrouwbaar oogt. Zeker in een B2B-context spelen betrouwbaarheid en geloofwaardigheid een immens belangrijke rol. Want daar is een aanzienlijk gedeelte van de customer journey self-service voor het contactmoment. 

HubSpot somt 7 tips op die de gepercipieerde betrouwbaarheid van je website een boost kunnen geven. Waar wacht je nog op? 

5. Internet Trends Report 2016 [SlideShare]

Internet Trends Report 2016 [SlideShare]

2016 is zo goed als halfweg. Hoogtijd dus om een voorlopige balans op te maken en een aantal belangrijke trends op internet- en technologievlak op een rijtje te zetten. 

Mary Meeker, partner bij venture capitalist Kleiner Perkins, maakte alvast een interessant overzicht van wat 2016 tot dusver te bieden had.

Een overzicht waarin onder meer aandacht wordt besteed aan de opmars van voice interfaces en het belang van videomarketing.

Het volledige Internet Trends Rapport 2016 vind je hier.  
 


Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties