De final countdown: dit waren onze populairste blogs in 2018

65

We zijn bijna klaar om het nieuwe jaar in te vliegen, maar toch nog even dit… Hoe zit het met je opgedane marketingkennis van het afgelopen jaar? Heb je je in een bepaalde marketing topic weten te verdiepen?  Of hier en daar toch één van onze artikels gemist? Geen nood! Hieronder volgt een opfrissing van onze zeven populairste blogs van dit jaar. We starten een countdown achteraan, om te eindigen met onze prijsduif. Benieuwd naar onze toppers? Oké, let’s go!

7. Digitale marketing in 2018: Welke 7 vragen moet je jezelf stellen?

6. Onderschat de kracht van een website niet

5. Instagram stories voor bedrijven: hoe begin je eraan?

4. Marketing voor ondernemers - niet voor doetjes

3. Invloed van voice search op online marketing in België

2. 6 email design tips om je conversies te boosten

1. Hoe word ik een growth marketing haai?

7. Digitale marketing in 2018: Welke 7 vragen moet je jezelf stellen?

Deze blog is dan wel met de focus op 2018 geschreven, toch zijn vele punten in 2019 ook nog relevant. Bij marketing is veel budget gemoeid en dus worden technieken en methoden grondig tegenover elkaar afgewogen. Met als resultaat: enorm veel twijfel. 

Wat willen we met onze digitale marketingstrategie bereiken? Heeft het nog zin om social media kanalen te beheren in een verzadigde markt? Worden de e-mails die ik uitstuur wel nog gelezen? Oh en hoe zat het met online adverteren? Heeft het zin dat ik bakken geld uit het raam gooi om te spenderen aan AdWords? Of kan ik het anders aanpakken?

Sven geeft in zijn blog alvast een grondige uitleg.  

Lees meer over de veelgestelde marketingvragen >

6.  Onderschat de kracht van een website niet

kracht van een website10 tot 20 seconden. Zo weinig geduld hebben mensen om op een website te vinden waar ze naar op zoek zijn; anders haken ze af. Vandaar het belang om je websitebezoek zo aangenaam mogelijk te maken, zowel voor bestaande als nieuwe gebruikers.

De combinatie van design, gebruiksvriendelijkheid en SEO optimalisatie maken een goede website. Maar hoe begin je hieraan? Wij hebben alvast drie belangrijke to do’s opgemaakt, die de gebruiksvriendelijkheid van je website opkrikken.

5. Instagram stories voor bedrijven: hoe begin je eraan?

In blogpost nummer vijf geeft Angélique een spoedcursus Instagram Stories, een online contactpunt van onschatbare waarde voor bedrijven. Maar waarom Stories? 

Met Stories kun je als bedrijf je creativiteit de vrije loop laten, en op die manier awareness, traffic en zelfs sales genereren. Stories bieden authentieke content, waar tegenwoordig meer en meer naar verlangd wordt, zeker onder de millennials. Een behind-the-scenes van hoe het er op de werkvloer aan toe gaat of van een bepaald proces, biedt je bedrijf een menselijk karakter en persoonlijkheid. 

Instagram Stories voor bedrijven

Stories zijn kort en tijdsgebonden, maar verschijnen bovendien helemaal bovenaan de feed, waardoor ze als ware eye-catchers optreden. Een ideaal medium dus om je aankomende events of acties in de kijker te zetten. Lees de volledige blogpost om jouw perfecte Story online te krijgen.

Lees meer over Instagram Stories voor bedrijven >

4. Marketing voor ondernemers, niet voor doetjes

Marketeers spreken niet altijd de taal van ondernemers. Als onze Lord of Sales krijgt Freddy maar al te vaak uitvluchten te horen van ondernemers, waarom ze niet aan digitale marketing zouden doen. Misschien heb je zelf ooit al één of verschillende van de excuses gehoord. Maar ben je je er eigenlijk wel van bewust van wat je concurrenten doen online? En of je wel de juiste prospecten bereikt?  

Benieuwd hoe Freddy erover denkt?

Lees meer over vaak voorkomende uitvluchten rond digitale marketing >

3. Invloed van voice search op online marketing in België

Alexa Skills voor online marketing

Oh en … over veranderingen gesproken … Hoe zat het nu ook alweer met voice search? De intrede van voice search creëert natuurlijk een nieuwe manier van zoeken, want een invloed heeft op SEO. Dankzij machine learning worden de interesses en gewoontes van de gebruikers in kaart gebracht, een bron van waardevolle data voor marketeers.

Volgens Google zouden nu al 20% van de zoekopdrachten mondeling uitgevoerd worden, en volgens de browser zal dat tegen 2050 50% bedragen. En dat brengt ons bij onze grootste uitdaging: hoe kunnen marketeers in België zich nu al voorbereiden op voice search?

Gastblogster Pauline bundelde de resultaten in een kant-en-klaar stappenplan. 

Lees meer over voice search in België >

2. 6 e-mail design tips om je conversies te boosten

e-mail marketing designVoice search is misschien nog niet voor elke onderneming even prioritair nu, maar dat is e-mail marketing zeker wel! E-mails zijn nog lang niet dood en zijn bovendien een belangrijk contactpunt met je klanten. Hoe aantrekkelijker je e-mail, hoe meer kans op resultaat. En je hebt echt niet de beste design skills nodig… Dat brengt ons bij de nummer twee van de countdown.

Elke euro die je besteedt aan e-mailmarketing zou je gemiddeld zo’n 38 euro opleveren. Dat is natuurlijk enkel het geval bij overtuigende e-mails, met een sterk en uniek design. Hoe zorg je daarvoor? Door de juiste kleuren te gebruiken, visuele hints toe te voegen en een handige lay-out te selecteren. Paola schreef in haar blog alvast neer hoe je met haar handige tips en tricks de perfecte mail opstelt. 

Lees meer over onze e-mail design tips >

Is die perfecte e-mail opgemaakt? Good! Dan kunnen we overgaan tot de populairste marketingterm van 2018… 

1. Hoe word ik een growth marketing haai?  

Dat Xaveer een man van metaforen is, blijkt ook uit zijn andere blogposts. Maar waarom een haai voor growth marketing? Het is simpel: haaien zijn ALTIJD in beweging, al miljoenen jaren lang. Constant gaan ze vooruit en proberen ze te testen, leren én winnen. Growth marketing werkt precies hetzelfde. 

growth marketing stappenplan

Bij growth marketing wordt een multifunctioneel team ingezet dat op basis van kwantitatieve en kwalitatieve data snel nieuwe ideeën bedenkt en uittest, met oog op langetermijngroei. Honger naar meer? Lees dan zeker even de volledige blog.

Lees meer over Growth Marketing >

 

Dit waren ze dan. Onze toppers van 2018. Hopelijk heb je met 2019 in het vooruitzicht nog snel je marketingkennis kunnen bijschaven, om je concurrenten net dat stapje voor te zijn.

Wie zich nog meer kan verdiepen, is zeker ook welkom om een van onze doelgerichte opleidingen te volgen. Of wie nog met extra vragen of twijfels zit na het lezen van onze blog, mag zeker ook eens langskomen voor een kop koffie!

Veel succes en alvast heel fijne eindejaarsfeesten!


De puppies