Puppy's Digest #5: vergeten SEO-technieken, Snapchat, en veel meer

Digitaal Nieuws

Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week:

1. SEO: waarom het technische aspect zo cruciaal is 
2. Marketing automation vs. creativiteit: vriend of vijand? 
3. Content marketing: kwaliteit boven kwantiteit
4. Snapchat, en de ontschatbare waarde van jouw volgers
5. Infographic: laat je e-mailhandtekening in het oog springen!

1. SEO: waarom het technische aspect zo cruciaal is

SEO

Eén H1 per pagina, duidelijke URL's, afbeeldingen mét 'alt-attributes',... Het zijn maar enkele van de vele vuistregels die gelden binnen de SEO-wereld. Cruciale vuistregels die al te vaak over het hoofd worden gezien, maar een wereld van verschil kunnen maken. Je website onderwerpen aan een grondige SEO-audit, waarbij al deze factoren in acht worden worden genomen, kan er immers voor zorgen dat onder meer je organische bereik een enorme boost krijgt. 

Laten we duidelijk zijn: het technische luik van je SEO-strategie verdient de nodige aandacht en een weloverwogen aanpak. HubSpot blogger Matthew Barby brengt daarom enkele voorname technische SEO-vraagstukken in kaart. Hij legt uit hoe ermee om te gaan, en geeft aan waarom een accurate behandeling van deze problemen doorslaggevend kan zijn. 

2. Marketing automation vs. creativiteit: vriend of vijand? 

Marketing automation vs. creativiteit

'Nieuwe' technologieën als marketing automation en data-gedreven marketing hebben de laatste jaren stevig aan de weg getimmerd. Iets wat door de één al meer wordt toegejuicht dan door de andere.

Voor sommige marketers impliceert deze evolutie namelijk een beknotting van de eigen creativiteit. Toch zijn er voldoende redenen om aan te nemen dat dergelijk zwart-wit denken overbodig is, en technologie en creativiteit nog steeds hand in hand gaan. Oracle geeft tekst en uitleg.   

3. Content marketing: kwaliteit boven kwantiteit 

Content marketing

"Content is king". Gevleugelde woorden van Bill Gates die tot op heden in ieders marketer geheugen gegrift staan. En toch gaat het met de content marketingstrategie van heel wat bedrijven vaak de verkeerde kant op. 

Content moet educatief, informatief, en begeesterend zijn. En daar loopt het nu juist al te dikwijls mis. Te weinig focus op kwaliteit, en te veel op kwantiteit

Een fout die door vele ondernemingen wordt gemaakt. In het licht hiervan onderwerpt Chris Sheen de contentstrategie van Econsultancy aan een kritische visie

4. Snapchat, en de ontschatbare waarde van jouw volgers 

Snapchat

Van celebrities, over merken, tot publishers. Iedereen gebruikt Snapchat. Toch dient benadrukt te worden dat het al dan niet gebruiken van deze tool volledig afhangt van de strategie van jouw bedrijf, en de manier waarop je je sociale media implementeert en integreert.

Wat wel vaststaat is dat de waarde van 1 unieke volger op Snapchat een pak hoger ligt dan die van 1 unieke volger op bijvoorbeeld Twitter.

Maar hoe komt dit? Sorry For Marketing geeft enige duiding

5. Infographic: laat je e-mailhandtekening in het oog springen!  

Infographic: e-mailhandtekening optimaliseren

Ooit al eens stilgestaan bij het visuele karakter van je e-mail handtekening? Hoogswaarschijnlijk niet. En toch is het niet onbelangrijk om hier de nodige aandacht aan te schenken. 

Dagdagelijks worden er immers miljarden e-mails verstuurd, en niet zelden worden deze heel vluchtig doorgenomen. Een flitsende e-mailhandtekening kan dan soelaas bieden om iets meer op te vallen en een sterke indruk te maken.

Hoe ga je nu te werk om je e-mailhandtekening een iets professionelere look and feel te geven?  

Cloud Solutions geeft advies!   


Warme groeten

Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties