Puppy's Digest #1: Content Marketing Toolkit 2016, Twitter, en veel meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: dé content marketing toolkit voor 2016 en een ode aan Lemmy.

1. Content marketing toolkit 2016

contentmarketingtoolkit

Tal van marketing bloggers zijn het erover eens: 2016 wordt het jaar waarin brands zich ten volle zullen profileren als content publishers. Hoog tijd dus om je content marketing skills een upgrade te geven!

Het Content Marketing Institute (CMI) ontwierp daartoe een toolkit waarmee je in 2016 als content marketer het verschil kan maken. Een overzicht van checklists, richtlijnen, en templates ten behoeve van een uitgekiende content marketing strategie.  

Raadpleeg de volledige toolkit.

2. SEO & web marketing in 2015 en 2016: een terugblik én vooruitblik

SEO

Moz blogger Rand Fishkin maakt de balans op van het afgelopen jaar en blikt vooruit. 

In zijn blogpost omschrijft hij welke belangrijke vastellingen inzake SEO en web marketing kunnen opgetekend worden voor 2015, en wat we kunnen verwachten in 2016. 

Lees het volledige artikel

3. Infographic: de weg naar succes

Infographic

Wat maakt of kraakt de carriëre van een marketer? 

HubSpot publiceerde de voorbije week een infographic - initieel verschenen op Formstack - waarin zeven essentiële marketing skills worden toegelicht. Een aantal tips die je helpen bij het uitbouwen van een succesvolle en lucratieve carrière binnen de wereld van de marketing. 

Op de blog van Hubspot vind je de volledige infographic.

4. Wat zonder social sharing buttons?

Social sharing buttons

Je ziet ze vandaag op bijna elke website terugkomen, de social sharing buttons. Handig om je pagina door bezoekers te laten delen op allerhande social mediakanalen zoals Facebook, Twitter en LinkedIn

Maar wat als je gedurende een volledige maand je social sharing buttons van je pagina zou halen?  Blogger Danny Brown zocht het uit. 

Bekijk de resultaten van het experiment

5. Ode aan Lemm

Lemmy

Oorspronkelijk bedoeld als commercial voor de Finse zuivelproducent Valio, maar door het plotse overlijden van Motörhead-frontman Lemmy Kilmister, uitgebracht als tribute video: een remake van een reclame die het bedrijf eerder uitbracht in de jaren 90. 

De reclamespot toont Lemmy op zijn best. "I don't drink milk, and I never will. You asshole." sneert hij. Waarop een alleszeggende lach volgt.

Bekijk het eerbetoon van Valio aan de betreurde Lemmy. 

 

De beste wensen voor 2016 en warme groeten

Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief 

  
Reacties