Puppy's Digest #2: Account-based marketing, Digibesitas, en veel meer

Digitaal Nieuws

Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: de opmars van account-based marketing, 12 tips om wanorde in je inbox te voorkomen, en de 'digibesitas'-problematiek.

1. Account-based marketing vs. inbound marketing

Account-based-marketing

Van click naar lead, van lead naar marketing qualified lead (MQL),... Het gros van de bedrijven binnen de B2B sector zweert bij de klassieke 'waterfall' marketing benadering.

Het probleem bij inbound marketing is echter dat het een moeilijk te controleren proces betreft. Een proces waarbij het niet eenvoudig is om na te gaan wie wat heeft gedaan. Wie heeft het e-book gedownload, wie heeft er op de advertentie geklikt, etc.

Voor de meeste B2C bedrijven hoeft dit geen al te groot probleem te vormen. Voor B2B ondernemingen daarentegen, is een iets specifiekere targetting vereist. In een ideale wereld impliceert dit dat het volledige marketing budget uitgaat naar die klanten die je product kopen (account-based marketing). 

Het spreekt voor zich dat dit utopisch denken, nagenoeg onhaalbaar is. Toch valt een mix van demand- en account-based marketing sterk aan te bevelen. 

Bizible schreef daartoe enkele richtlijnen uit die je kunnen helpen bij de implementatie van account-based marketing. 

2. Je inbox een puinhoop? 12 tips om dit vermijden

Email overload

Velen kennen het probleem onderhand. Een uitpuilende inbox, en een nijpend tijdsgebrek om op orde op zaken te stellen. Een situatie die vaak resulteer in het laattijdig of niet beantwoorden van mails.

Beter voorkomen, dan genezen. Hubspot blogster Lindsay Kolowich schreef daarom enkele tips uit voor een efficiënt en tijdsbesparend onderhoud van je mailbox. 

Lees het advies voor een beter e-mail management.  

3. Infographic: content marketing in 2016

Infographic

Vorige week kreeg dé content marketing toolkit voor 2016 van het CMI een eervolle vermelding in onze eigenste Puppy's Digest. Hierop aansluitend een infographic waarin enkele vooraanstaande brand marketers hun content marketing plannen voor 2016 uit de doeken doen.

Een overzicht van do's-and-don'ts en brand insights, die je kunnen helpen bij het uittekenen van een sterke en relevante content marketing strategie.

Bekijk de volledige infographic. 

Digibesitas', dé ziekte van de toekomst?

Digibesitas

Dagdagelijks worden we overrompeld door een ware toevloed aan informatie via smartphone, tablet, of noem het maar op. Een excessief gebruik van dergelijke digitale media kan resulteren in een mogelijke vorm van digibesitas.

Hoe deze 'nieuwe ziekte' verder zal evolueren is vooralsnog onduidelijk. Toch heeft onderzoek van iMinds uitgewezen dat steeds meer mensen maatregelen nemen om hun gebruik in te perken. 

Meer achtergrondinformatie omtrent de 'digibesitas'-problematiek en het volledige digiMeter-rapport 2015 kan je terugvinden op de website van iMinds. 

5. Best practices, een kritische kanttekening

Best practices

Best practices: ze worden gretig doorgespeeld van het ene bedrijf naar het andere. Toch is het van kapitaal belang om er op een doordachte manier mee om te gaan. Best practices zijn maar best practices als ze ten volle aansluiten bij de eigen bedrijfssituatie.

Elke organisatie is anders. Een aangepaste strategie is daarom cruciaal. In haar blogpost, waarschuwt Human Workplace CEO en oprichtster Liz Ryan dan ook voor het willekeurig gebruik van best practices. 

6. David Bowie: popicoon, én merkstrateeg

David Bowie

Afgelopen week bereikte ons het droevige nieuws dat popicoon David Bowie overleden is. Dat Bowie een muzikale duizendpoot was, staat als een paal boven water. Maar ook op vlak van branding heeft de man steeds een voortrekkersrol weten te spelen.

Bowie wist zichzelf keer op te keer te vernieuwen, zonder daarbij aan relevantie in te boeten. Nog belangrijker was zijn gevoel voor timing: steevast (zelfs tot aan zijn dood) was hij alles en iedereen een stapje voor. 

Vernieuwing, relevantie, gevoel voor timing. Allemaal elementen die bijdragen tot een sterk merk, en die van Bowie een waar merkstrateeg maakten. 

  

Warme groeten

Bram Gobbers 

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief  

  
Reacties