Puppy's Digest #3: de SEO (r)evolutie, de plannen van Facebook, en veel meer

Digitaal Nieuws

Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: de toekomst van SEO, de duivelse plannen van Facebook, en advies inzake het uitbouwen van een sterke merkidentiteit

1. SEO: het begin van een nieuw tijdperk?

SEO evolutie

Als marketer hebben we ons altijd goed weten te wapenen tegen de verschillende evoluties die zich manifesteerden op gebied van Search Engine Optimization (SEO). Echter, wat er ons nu te wachten staat, vergt een iets geavanceerdere aanpak. 

Mobile search, social search, of noem het maar op. Tal van nieuwe zoekgedragingen en- gewoonten zijn bezig aan een stevige opmars. En het ziet er naar uit dat dit nog maar het prille begin is...

Inderdaad, we kunnen eenvoudigweg stellen dat we aan de start van een nieuw tijdperk staan. Een tijdperk waarin het belangrijk zal zijn af te stappen van de klassieke gedachtepatronen, en op zoek te gaan naar innovatieve SEO-strategieën

HubSpot blogster Meghan Keaney Anderson werpt haar licht over enkele belangrijke ontwikkelingen die het SEO-landschap voorgoed kunnen veranderen. 

2. Internet voor iedereen!

Mark Zuckerberg

Enige tijd terug, lanceerde Mark Zuckerberg internet.org, in een poging om alles en iedereen toegang te kunnen verlenen tot het web. Toch hebben recente berekeningen uitgewezen dat nog steeds twee derde van de wereldbevolking geen internettoegang heeft. 

"Laten we het dan maar over een andere boeg gooien", moeten Zuckerberg en zijn team gedacht hebben. Op dit moment liggen er immers concrete plannen op tafel, om door middel van drones, lasers, en andere progressieve methoden iedereen te voorzien van internet.

Wat deze wilde plannen concreet impliceren, lees je hier.  

3. Digitale marketing, een toekomstbeeld

Sanjay Dholokia

Marketing managers in strakke pakken, die na ellenlange discussies, het glas heffen op het sluiten van een - hopelijk - succesvolle deal. Het is een stereotiep beeld van marketing dat weldra achterwege mag gelaten worden. 

Neen, vandaag de dag is het technologie die dé hoofdrol speelt op marketingebied. Een complex gegeven, waar met de nodige precisie dient mee omgegaan te worden. Grenzen moeten verlegd worden, een alerte houding is van levensbelang. 

Marketo CMO Sanjay Dholokia geeft tekst en uitleg bij de 'nieuwe' toekomst van digitale marketing


4. Tips & tricks: Merkidentiteit, hoe begin je eraan?

Brand identity

Vorige week in Puppy's Digest #2: een eerbetoon aan David Bowie, popicoon én merkstrateeg. Daar waar Bowie heer en meester was inzake branding, is het het uitbouwen van een sterke merkidentiteit voor vele ondernemingen een ware beproeving. 

Het onwikkelen van een persoonlijk merk, gaat immers verder dan alleen het kiezen van een naam en logo. Het cultiveren van je merk, en het uitspelen als volwaardig asset, is op zijn minst even belangrijk. 

StartupSmart schreef daarom enkele handige tips uit, die je kunnen helpen bij het uitstippelen van de perfecte merkstrategie. 

5. Goede voornemens voor 2016

Marketoonist

Puppy's Digest wordt deze week op luchtige wijze afgesloten door een cartoon van Marketoonist Tom Fishburne, die op weergaloze wijze 'het maken van goede marketing voornemens' in vraag stelt.

Volgens Fishburne moeten merken in 2016 opnieuw focussen op de basisfundamenten van marketing, veeleer dan het zoveelste gesofisticeerde marketingplannetje uit te werken. Een gouden tip? 

Warme groeten

Bram Gobbers

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

  
Reacties