Puppy's Digest #4: Videomarketing, Facebook Instant Articles, en veel meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: videomarketing, de introductie van Facebook Instant Articles, en een handleiding voor off-page SEO

1. Videomarketing: content marketing op speed

Videomarketing

Videoverslagen, online webinars, livestreaming, screencasts,... De talrijke toepassingsmogelijkheden die de wondere wereld van videomarketing ons te bieden heeft, zijn stilaan niet meer bij te houden. Dat videomarketing dé content marketingstrategie van het moment is, mag dan ook niet verbazen. Online video voorziet marketers immers in de mogelijkheid om binnen een relatief korte tijdspanne een schat aan informatie te communiceren. 

Toch dient de immense populariteit van videomarketing toegeschreven te worden aan meerdere factoren. Het grootschalig gebruik van smartphones bijvoorbeeld, is eveneens een belangrijke determinant. Het is nu eenmaal zo dat mensen liever een video bekijken op hun mobiele telefoon, dan volledige stukken tekst te moeten verwerken.  

Ook de sterke ondersteuning door sociale mediaplatformen en het gegeven dat online video steeds betaalbaarder wordt, zorgen ervoor dat videomarketing hot business is. 

2. Facebook Instant Articles: een nieuw wapen voor B2B marketers? 

Facebook Instant Articles

Facebook en B2B marketing. We kunnen stellen dat het geen volstrekt geslaagd huwelijk is. Voor vele B2B marketers is Facebook immers het zoveelste sociale mediaplatform. 

Met de introductie van Facebook's nieuw content platform Instant Articles, zou hier echter verandering in kunnen komen. Tel daarbij op dat content marketing één van dé belangrijkste peilers vormt binnen het B2B marketing gegeven, en je weet dat er belangrijke  verschuivingen op til zijn. 

De vraag is alleen: heeft iedereen zomaar toegang tot Instant Articles, en hoe werkt het?  Een eerste kennismaking

3. E-mailmarketing in 2016: een vooruitblik

The 2016 State of Email Report

Voor de consument blijft e-mail dé communicatiemethode bij uitstek. Dat blijkt uit onderzoek van Litmus. Een vastelling die nog maar eens het belang van e-mailmarketing onderstreept. 

Hoogdringend tijd dus om je e-mail skills een boost te geven! Litmus schreef daartoe een, gratis te downloaden, rapport uit. Een overzicht van de belangrijkste innovaties, inzichten, en aandachtspunten op gebied van e-mailmarketing. 

Een must-read, wil je in 2016  een weloverwogen en intelligent e-mailbeleid voeren. 

4. Off-page SEO? Neil Platel wijst je de weg! 

SEOAfgelopen week, in Puppy's Digest #3, hadden we het nog over de toekomst van SEO, en het gegeven dat ons een zinderend tijdperk te wachten staat. In diezelfde context mag de relevantie van off-page SEO niet onderschat worden. 

Laten we duidelijk zijn: off-page SEO draait om veel meer dan alleen links. Merkvermeldingen (zonder hyperlink) op andere websites bijvoorbeeld, maken er eveneens deel van uit. 

Uiteraard vormt on-page SEO het uitgangspunt. Maar als marketer is het van kapitaal belang om ook het off-page aspect te onderzoeken. Blogger Neil Platel schreef een handleiding!   

5. Studio 100: een ware marketingmachine

K3

K3, Maya de Bij, Wickie de Viking of Bumba. De ijzersterke marketingstrategie van Studio 100 heeft het er in de loop der jaren voor gezorgd dat werkelijk iedereen deze personages kent. 

Niet zo voor de hand liggend als men op het eerste zicht zou vermoeden. Als marketer functioneren we immers in een tijdperk waarin alles razendsnel verandert

Maar wat maakt de marketingstrategie van Studio 100 nu net zo sterk? Draait het alleen om de figuren of is er meer aan de hand? Bloovi zocht het uit, en kwam met enkele belangrijke inzichten

6. Een infographic, hoe begin je eraan? 

Infographics

Afsluiten doen we deze week met een tutorial voor het maken van krachtige infographics. Een tutorial die bewijst dat je al lang geen grafisch wonder meer hoeft te zijn, om visueel sterk uit de hoek te kunnen komen. 

In enkele stappen wordt uitgelegd, hoe je op heel eenvoudige wijze - gebruikmakend van een template - tot de verbeelding sprekende infographics uit je hoed kan toveren!

 

Warme groeten

Bram Gobbers

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties