Puppy's Digest #19: SlideShare's marketingpotentieel, SEO cheats, en meer

Digitaal Nieuws

Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: 

1. Waarom SlideShare onterecht miskend wordt
2. Data-driven marketing: 6 valkuilen
3. Snel scoren met SEO dankzij deze 5 cheats 
4. Zo vind je online nieuwe klanten [Infographic]

1. Waarom SlideShare onterecht miskend wordt

Waarom SlideShare onterecht miskend wordt

Hoewel SlideShare geweldige mogelijkheden te bieden heeft op vlak van content marketing, wordt de tool vaak over het hoofd gezien door marketers en bloggers. Zonde! Het uploaden van een tot de verbeelding sprekende presentatie kan immers wonderen verrichten in termen van website trafiek, lead generation, etc. 

Zelf gaven we alvast het goede voorbeeld, en publiceerden we onlangs de presentatie 'Hoe beheer(s) je je online reputatie?'. Nog steeds niet overtuigd? The Social Ms legt je aan de hand van 8 tips nog eens uit waarom SlideShare zo fantastisch is! 

2. Data-driven marketing: 6 valkuilen

Data-driven marketing: 6 valkuilen

Data verzamelen, de juiste analyses maken, en op basis daarvan meer inzicht krijgen in de behoeften, wensen, en gedrag van je doelpubliek. Op zich lijkt het kinderspel. 

En toch scoort het ene bedrijf hier al beter op dan het andere. Waarom? Marketingfacts ging op zoek naar een verklaring, en sprak met drie specialisten op gebied van data-driven marketing

Onder meer een te grote focus op korte termijn, en een gebrek aan vertrouwen kunnen aan de basis liggen voor het falen. 

Lees het volledige artikel.  

3. Snel scoren met SEO dankzij deze 5 cheats 

Snel scoren met SEO dankzij deze 5 cheatsWil je snel resultaat halen met je SEO activiteiten, dan kan je niet zomaar gaan kopiëren wat anderen doen. Neen, je moet ruimer denken, meer out of the box.

Gebruik bijvoorbeeld SEO cheats. Handige, makkelijk te implementeren, technieken waarmee je je kan onderscheiden van de concurrentie en die je ranking pijlsnel de hoogte zullen injagen. Forbes' contributor Neil Patel geeft je alvast 5 tips mee die SEO succes op korte termijn verzekeren! 

Vergeet evenwel niet: elke goede SEO strategie begint met kwalitiatieve content, en sterke, relevante links

4. Zo vind je online nieuwe klanten [Infographic]

Zo vind je online nieuwe klanten [Infographic]

Naar goede gewoonte, sluiten we ook deze week Puppy's Digest af met een infographic. Deze keer eentje die focust op een aantal technieken die je kunnen helpen online eenvoudiger nieuwe klanten te vinden. 

Van groepsdiscussies, over website widgets, tot content optimalisatie. Allemaal zijn het manieren om je lijst van leads een boost te geven. Bekijk de infographic

Tot volgende week! 

  

Bram Gobbers

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

  
Reacties