Invisible Puppy Blog

Hoe mobile marketing inzetten voor meer online verkoop?

Customer Journey Customer Centric Social Media Mobiele Strategie Conversie Optimalisatie Online Adverteren

Je hoort het continu in het nieuws: “Online bestedingen in België stijgen met X-aantal %.”

Telkens dat ik dit hoorde, dacht ik meteen: “ja, duh! Het werd verd*mme tijd!”

Online shopping of e-commerce is zeker geen nieuw fenomeen. Wie staat er bijvoorbeeld nog bij stil dat Amazon al in 1995 potten brak met een online bookstore?! Maar zoals dat tegenwoordig gaat met veel vernieuwingen en innovaties loopt België steeds wat achter op de rest van Europa. Maar dat is voer voor een ander blog.

Deze keer wil ik het hebben over hoe mobile marketing het online shopping gedrag kan beïnvloeden en zo tot meer verkoop kan leiden. Is mijn e-shop toegankelijk, hoe spreek ik mijn potentiële klanten aan en wat zijn de best practices voor converties naar online verkoop? Alles kom je hier te weten.

Lees meer

Micro Moments: Begrijp, pas toe en win

Customer Journey Content Marketing Inbound Marketing Mobiele Strategie Conversie Optimalisatie

Heb je een momentje voor mij?  Een vraag die ik je stel, maar een vraag die vele bedrijven ook aan prospecten stellen. Ieder merk wil dat hun klanten en leads wat tijd voor hen vrijmaken. Maar deze lieve mensen vullen hun momentjes liever zelf in. Ze gaan op zoek naar informatie wanneer ze dat zelf willen. En steeds vaker met hun smartphone in de hand.

Lees meer

Een mobiele strategie, dat kan ook voor kleine ondernemingen

Digitale Strategie Mobiele Strategie

De shift van een offline naar online beleving is al langer een feit. Wie van ons kan zeggen dat hij of zij deze ochtend is opgestaan zonder vluchtig Facebook, De Morgen of HLN op zijn smartphone te hebben geopend?

Ik gok dat er bitter weinig "ja" zal worden geantwoord.

De huidige consument is dan ook voortdurend online. Maar je hoeft niet altijd een grote speler te zijn om in te zetten op online marketing.

Ook voor kleinere bedrijven zijn er heel wat uiteenlopende mogelijkheden. In deze blog neem ik horeca als voorbeeld, maar dit kan je vertalen naar alle sectoren. 

Lees meer

Hoe bouw je een mobiele marketing strategie?

Digital Transformation Mobiele Strategie

"Onze website is nog niet mobiel.” Of "We hebben nog geen mobiele app, maar we werken er aan”. Velen denken dat mobiele marketing draait om het hebben van een app of een website die goed werkt op een smartphone of tablet. Wat minder mensen zien, is dat huidige en zeker toekomstige mobiele technologie een veel grotere impact heeft of zal hebben. Het gaat hier over een drastische verandering in de manier waarop consumenten en bedrijven beslissingen nemen en aankopen doen. Maar hoe maak je optimaal gebruik van mobiel in je online marketing strategie?

Lees meer