Invisible Puppy Blog

12 krachtige SEO Quick Wins om te scoren in 2019

SEO

SEO is een werk van lange adem. Je hebt al verschillende tactieken toegepast om hoger te scoren in Google, maar de resultaten laten het (voorlopig) afweten. Verschrikkelijk frustrerend! Toch zijn er enkele SEO Quick Wins die met een kleine tijdsinvestering, je SEO aanzienlijk kunnen verbeteren op enkele weken tijd. Ik geef je een lijst met 12 quick wins waar je zelf mee aan de slag kan gaan, zelfs vandaag nog!

Lees meer

Aan de slag met YouTube SEO in 2019: waarop moet je letten?

Digitale Optimalisatie SEO Social Media

Hoera! YouTube is de tweede grootste en belangrijkste zoekmachine naast Google. Dubbel hoera zelfs, want het is met 81% ook het populairste social medium van 2019. Toch wordt het kanaal vaak overgeslagen wanneer het marketingbudget verdeeld wordt. Die ene video die je twee jaar geleden van Facebook plukte en uit gemak deelde op YouTube, haalde toch geen kijkers. Doodzonde eigenlijk, want video marketing viert al jaren hoogtijden en er zijn echt wel een pak trucs voorhanden om op YouTube te scoren. Eén daarvan is zoekmachineoptimalisatie, ofwel SEO. Maar hoe optimaliseer je nu eigenlijk je YouTube SEO in 2019?

Lees meer

Optimaliseer voor Zoekmachines met Topic Clusters

Digitale Optimalisatie SEO

 

De volgende evolutie in SEO, zo wordt het Topic Cluster Model genoemd. Er zijn tegenwoordig veel evoluties aan de gang in SEO-land. Maar ik geloof dat dit eentje is die al meteen kan ingezet worden om van je contentstructuur een ranking powerhouse te maken. Tijd dus om die Topic Clusters eens grondig onder de loep te nemen.

Lees meer

Onderschat de kracht van een website niet

Customer Centric Digitale Optimalisatie SEO

Al in 2011 publiceerde Nielsen Norman Group een artikel dat websitebezoekers na 10 à 20 seconden een webpagina verlaten zodra ze niet vinden wat ze zoeken. Ondertussen is het 2018 en gaat alles nog 10 keer sneller. Stel je bent met een vriendin aan het lunchen, ziet iets op het menu staan maar hebt geen idee wat het kan zijn. Open Google, typ, zoek en BAM! Je weet meteen wat ze bedoelden met naanbrood, linzenhummus, romanesco of wat dan ook. En zo worden nog 40 000 zoekopdrachten per seconde uitgevoerd in Google. De klant is dus geïnformeerd nog voor hij naar jou toekomt of contact opneemt.

Daarom is het essentieel om tijdens alle mogelijke contactpunten met een potentiële klant (of met een fancy Engels woord: 'touchpoints'), een zo goed mogelijk gevoel te creëren en achter te laten. Die contactmomenten met de klant kunnen op allerhande manieren gebeuren. Het beste voorbeeld daarvan? Jouw website. Laat me je vertellen hoe je dat ten volle benut. 

Lees meer

Hoe migreer ik mijn website naar HTTPS – De Invisible Puppy Case

Digitale Optimalisatie SEO

Maandag 2 januari was een spannende dag voor mij. Niet omdat het de eerste werkdag van het jaar was.  Noch omdat ik een Adwords examen af te leggen had.  Ook niet omdat 2017 nog verschrikkelijker dan 2016 zou zijn volgens de sociale media influencers.

Wel omdat we op deze eerste werkendag de Invisible Puppy website volledig zouden omzetten naar https. Spanning ten top!

Mogelijks denkt u nu één van volgende zaken:

1. "Amai, die Xaveer is nogal snel enthousiast!"
2. "What the f* is https, waar heeft die gast het over?"
3. "Aha een https-websitemigratie, interesting. Tell me more."

Lees meer

SAO, want SEO is meer dan keywords alleen

Digitale Optimalisatie SEO

Ik hoor het mijn vader nog zo zeggen toen ik weer eens genoeg had van al dat studeren: “Maar beste vriend, je moet heel je leven blijven bijleren.” Dan kies ik uiteraard ook nog eens een sector waar de kennis van vandaag, in de geschiedenisboeken van morgen past. Ik heb er ondertussen een uitdaging in gevonden om constant bij te leren en de nieuwste trends en werkmethodes zo snel mogelijk op te pikken (Hopelijk ben je trots, vader). Enkele weken geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de term Search Appearance Optimization (SAO).

Lees meer

17 SEO tools die ik elke dag gebruik

SEO Digital Analytics

Ik beken: SEO-audits zijn één van mijn favoriete bezigheden.

Normale mensen zullen het uitpluizen van een website en onderzoeken van ieder afzonderlijk onderdeel eerder als vermoeiend en technisch beschouwen.

Lees meer

Keyword research in 7 stappen

Customer Journey SEO

Het begon allemaal met enkele woorden in een zoekmachine...

Keyword research is een van de essentiële hoekstenen van search engine marketing. Dat een goede ranking in de zoekmachines je website kan maken of kraken, hoef ik je niet meer te vertellen.

Maar dat een doorgedreven keywordresearch ook voor een veel completer beeld van je klanten kan zorgen en zelfs voor een nieuw(e) product of dienst binnen je bedrijf, is misschien wel nieuw voor jou.

Lees meer

Why SEO is so freaking hard.

Content Marketing SEO

Scoren in Google is hard werk. Niemand kent de steeds veranderende regels en wie bovenaan wil staan moet vandaag authentieke en waardevolle content creëren. Als je een echte SEO specialist wil worden, moet je bereid zijn de nodige tijd en energie te investeren in de toekomst van je site.

Lees meer