#20thoughts predikt straffe content | Gastblogger Nele Geeroms

20thoughts predikt straffe content

‘God is a content marketer. #20thoughts’ is de eerste post die ik vanuit Altar Gent viraal stuur. En er volgen er nog. Want “sharing is wanted”, aldus een van de profeten. En als trouwe volgelingen in de kerk verkondigen we graag Zijn woord.

Instagram Printscreens Twenty Thoughts Before Noon

22 experts (huh?! #20? Ga heen en vermenigvuldigt U?). 22 hapklare tips voor straffe content. In sessies van 10 minuten of zelfs maar 60 seconden, met zowel interne als externe sprekers. En dat allemaal nog voor de lunch.

Halleluja, de ‘sweet spot’ tussen wat ik wil bijleren en wat organisatoren Invisible Puppy en The Fat Lady me willen vertellen, is groot. Want als copywriter bij Colruyt Group werk ik elke dag mee om onze contentstrategie om te zetten in de praktijk. Het shared event bijwonen (én mijn zegje doen op deze blog)  is dus een zegen voor mij.

Het 10de gebod galmt nog na door de speakers – ‘gij zult uw eigen posts nooit liken’ (oef, dat deed ik nét niet!) – terwijl het evangelie volgens Tom De Baere begint. Hij bijt de spits af en er volgen nog 21 lezingen uit de grote Bijbel der content. Deze verzen blijven hangen bij mij:

 • Tom De Baere #20:1 – Swipe to the right (brain)
  Marketing anno 2021? Robots take over en alles is smart. Dus: leve zij die kritisch, strategisch en creatief kunnen denken. Oef!
 • Laurens Gozin #20:2 – Pluk het micro-moment
  Online sjamaan Laurens overtuigt in 1’: wees aanwezig, nuttig én snel op het moment dat een consument iets wil weten, kopen of doen op zijn smartphone.
 • Tatjana Raman, bpost #20:3 – Print is jonger dan ooit
  ‘Nele, style icon of the year’. Ik moet toegeven, het magazine waarin ZEB míj voorstelt als de nieuwe, grote fashionista, doet wat met me. “En da’s o.a. waar print van vandaag om draait”, zegt Tatjana.
 • Brecht Vanderstraeten #20:4 – Ge kunt van een ezel geen koerspaard maken (dixit: oma)
  Social media is interactie en dialoog. Schrijf Facebook-posts voor mensen en pas de content in hun leefwereld in.
 • Lien Heirbaut #20:5 – Live op Facebook? Applaus!
  Rechtstreeks communiceren via Facebook Live is in. Gouden tip: repeteren, wie zijn best doet zal het leren (is there still hope, dear Mr. President T.?)
 • Karl Van Goolen en Bram Gobbers #20:6 – Persona’s met een verhaal
  Je klant? Die zit daar, op die lege stoel. Verlies nooit uit het oog wie hij is, wat hij doet, hoe en waarom. En maak content op zijn lijf geschreven.
 • Xaveer Rumbaut #20:7 – Van de hoogste toren blazen? Doen!
  Wat is het hoogste gebouw ter wereld? Burj Khalifa! En het tweede hoogste? Nobody gives a 💩.
  Hetzelfde met content, alleen het beste telt (Skyscraper Technique).
 • Freddy Verschoore #20:8 – Spreken is zilver, zwijgen is goud
  Is je klant Luke Skywalker? Verkoop hem een lightsaber. Is je klant Frodo? Help mee de ring te vernietigen. Of ook: sales (én marketing) van vandaag is luisteren en je klant leren kennen.
 • Frederik De Schrijver #20:9 – Yes we can!
  Onder het motto: ‘sharing is wanted’. Zoek binnen je organisatie draagkracht voor je contentstrategie en maak van medewerkers brand ambassadors die graag je verhaal vertellen.
 • Stijn Michiels, Cronos #20:10 – Zie het leven door een roze hololens
  Wat als je alleen je lichaam nodig zou hebben om een virtueel object te besturen? Je hoofd als muis, een vingerklik en hop, de kast die je straks wil kopen, pas je nu al netjes in je woonkamer in. 
 • Laura Verhulst, Madam Bakster #20:11 – Karma is a bitch, or not
  ‘Do good things and they will come to you.’ Ook in marketing: kleine persoonlijke attenties maken het verschil. Zoals mijn lievelingsdier op de doos van mijn verjaardagstaart, Madam bakster? 
 • Steven Van Hecke #20:12 – Scoor met goedkope verhalen
  Zolang de inhoud goed en relevant is, hoeft een straf verhaal niet veel te kosten. Laat mensen zelf vertellen en breng hun verhalen.
 • Frank Geerts #20:13 – Video: doe het goed, of doe het niet
  Kortom, bespaar niet op: een goed verhaal, een goede montage, de juiste acteurs, mooie beelden én de juiste muziek.
 • Freek Stevens #20:14 – Gewoon een kwestie van zelfrespect
  STOP (absoluut!) met: clickbait, typfotuen, like-share-en-win, ‘jij’ en ‘u’ door elkaar gebruiken en ja … ook met die KATTEN!
 • Sven Dhollander #20:15 – Iets met sneeuw op zonnepanelen?!
  Een blog? Context en relevantie zijn belangrijk. Bereid je voor (wat als zonnepanelen vol sneeuw liggen?), deel op het juiste moment (de eerste sneeuw) en haal resultaat (iLumen op 1 in Google).
 • Jonas Verhaeghe #20:16 – What you see is what you get
  Van Pokémon Go, over virtueel op reis gaan of hartmassage geven aan een hologram, tot 3D handjes schudden vanop afstand. Als ik dit hoor gaat er – letterlijk – een hele internetwereld voor me open.
 • Sebastiaan Monsieurs, Google #20:17 – Contentmarketing gaat om ‘helpen’
  Nogmaals het woord van de dag: relevantie. Dat hangt vast aan Content, Channel en Context. En hé, ik leerde het See > Think > Do > Care-model kennen. Straf!
 • Tom De Baere, #20:18 – Heeft content een toekomst?
  Technologie is niet WAT mensen zoeken, maar HOE mensen zoeken. Het menselijke verhaal is dus belangrijker dan de data en de technologie.
 • Koen De Nolf #20:19 – Adblockers: eat this!
  Native ads. We charmeren ons publiek met boeiende verhalen die zo naadloos aansluiten bij de content en stijl van het medium dat het niet uitmaakt of een merk ze gemaakt heeft.
 • Tijl Sacré, Medialaan #20:20 – RESPECT voor content
  Zoals elke liefde, start ook de liefde voor een merk met een mooi verhaal. Goede branded content is Relevant, Emotional, Storytelling, Purposeful, Embracing, Creative en Trustworthy.
 • Philip Litière, IBM #20:21 – Meten is weten
  Customer Lifetime Value: gebruik hem wel: het is een belangrijke metric om user experience te meten.

En dan (#20:22), last but not least … When chatbots meet robots. Schattige Pepper geeft ons de finale zegen en slaat een gezellig praatje met Sam Hendrickx van Craftworkz. We kunnen gaan in vrede … Of wacht, probeert Pepper toch nog een verzekering te verkopen? (Ja, ook dát zal snel een evolutie zijn). Amen. 

“Na #20thoughts geloof ik vooral in dit: maak van je verhaal een wolkenkrabber en je overtreft al de rest.”

Nele Geeroms
Digital copywriter, CCX, Colruyt Group Services - Gastblogger

20thoughts recap 2017

 

Lees ook: 
WAT HEBBEN WE ONTHOUDEN VAN #20THOUGHTS? (The Fat Lady)