Puppy's Digest #15: Tips voor video content, Snapchat marketing, en veel meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: 

1. Video content: Waar je moet op letten
2. De impact van organische CTR op je SEO ranking
3. Snapchat marketing: Zo begin je eraan! 
4. [Infographic] E-mail marketing op internationaal niveau

 

1. Video content: Waar je moet op letten

Video content: Waar je moet op letten

Of het nu gaat om de promotie van je nieuwste campagne, of de verspreiding van specifieke content. Storytelling door middel van video werkt altijd. Bovendien is het een uitgelezen kans om de relatie tussen je merk en doelpubliek een boost te geven. 

Toch is het belangrijk een aantal overwegingen te maken, wanneer je ervoor kiest een video content marketingstrategie op te zetten. Heel wat B2B en B2C marketers hebben immers reeds ingezet op video marketing. Wil je er bovenuit stijgen, dan zal je met een stevig plan op de proppen moeten komen.

Content Marketing Institute schreef een artikel waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden, uitdagingen, en valkuilen van video content. 

2. De impact van organische CTR op je SEO ranking

De impact van organische CTR op je SEO ranking

Talloze blogs werden er al over geschreven. Tientallen discussies werden er al over gevoerd. En toch geraakt men het niet eens over de impact van de organische click-trough-rate (CTR) op de SEO ranking

Sommigen beweren dat de invloed van de CTR op rankings, een volsterkte mythe is. Anderen denken dan weer dat het bestuderen van end-user data meer duidelijkheid zou kunnen scheppen. 

Volgens Moz blogger Larry Kim, zou Google Rankbrain wel eens de missing link kunnen zijn tussen CTR en rankings. Waarom hij die mening is toegedaan, lees je hier!

3. Snapchat marketing: Zo begin je eraan! 

Snapchat marketing: Zo begin je eraan!

Snapchat: oorspronkelijk gelanceerd als de nieuwste foto en video app, ondertussen uitgegroeid tot een erg belangrijke marketing tool

Voor zij die de boot zouden gemist hebben. Geen nood! Digitaal strateeg Ross Simmonds legt je in zijn SlideShare presentatie 'The Ultimate Marketing Guide to Snapchat' van A tot Z uit hoe te beginnen aan Snapchat marketing.

Van het opzetten van een account, over het verzenden van snaps, tot het uittekenen van de juiste strategie. Elk facet van Snapchat marketing komt aan bod! 

4. [Infographic] E-mailmarketing op internationaal niveau

[Infographic] E-mailmarketing op internationaal niveau

Taalgebruik, esthetiek, of timing. Het zijn maar enkele factoren die van cruciaal belang zijn, wil je hoge ogen gooien met je e-mailmarketing strategie. Factoren die nog belangrijker worden, indien je plannen hebt om internationaal je slag te slaan. 

MarketingTechBlog maakte infographic-gewijs een overzicht van 12 factoren die bepalend zijn voor het succes van je internationale e-mailcampagne. 

En denk eraan: "Think global, act local"! Tot volgende week!  

 


Groeten

Bram Gobbers    

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties