Puppy's Digest #17: Website optimalisatie, E-mailmarketing tips, en meer

Digitaal Nieuws


Elke dinsdag publiceert het team van Invisible Puppy een overzicht van de belangrijkste blogposts binnen het universum van de digitale marketing. Een bloemlezing van de meest spraakmakende trends, opmerkelijkste publicaties op social media, en sterkste infographics van de afgelopen zeven dagen.

Deze week: 

1. Een gebruiksvriendelijke website? 125 suggesties voor optimalisatie! 
2. Content marketing + marketing automation = ROI ↗
3. E-mailmarketing: 23 tips & tricks 
4. Welk social mediakanaal kies je? [Infographic]

 

1. Een gebruiksvriendelijke website? 125 suggesties voor optimalisatie! 

Een gebruiksvriendelijke website? 125 suggesties voor optimalisatie!

Afgelopen week viel ons oog op een blogpost waarin op wel heel imposante wijze aandacht wordt besteed aan 'website usability' . Maar liefst 125 suggesties (!) die je kunnen helpen bij de optimalisatie van je website, passeren de revue.  Aspecten als 'user experience', 'user interfaces', en 'interactional design' komen uitvoerig aan bod. Om alles ietwat in goede banen te leiden, worden de verschillende tips en tactieken in een vijftal categorieën onderverdeeld. 

En alsof dat nog niet voldoende is, kan je - helemaal gratis -  een samenvatting van het artikel downloaden. U weet wat u te doen staat! 

2. Content marketing + marketing automation = ROI ↗

Content marketing + marketing automation = ROI ↗

Marketing automation mag stilaan beschouwd worden als dé rijzende ster van het huidige marketing landschap. En terecht. Het juist implementeren van de technologie, kan een pak voordelen (o.a. tijdsbesparing) opleveren. 

Ook binnen content marketing kringen is men zich daar van bewust, en wordt er meer en meer ingezet op marketing automation.

Van de creatie, over de curatie, tot de distributie van content. Marketing automation kan in verschillende fasen van je content strategie een rol spelen. Jef Bullas geeft tekst en uitleg

3. E-mailmarketing: 23 tips & tricks 

E-mailmarketing: 23 tips & tricks

E-mailmarketingtools worden steevast aangewend met één doel voor ogen: lead nurturing. Toch reiken de mogelijkheden een pak verder. En maar goed ook. Want geef toe, sterke e-mailtools kosten al gauw een stevige duit. Probeer dan ook om er het maximale potentieel uit te halen. 

Inbound Marketing Agents geeft alvast het goede voorbeeld, en schuift 23 tips & tricks naar voor die je kunnen helpen e-mail automation op een andere manier te gebruiken. Zowel voor interne als externe communicatie. Verplicht leesvoer!

4. Welk social mediakanaal kies je? [Infographic]

Welk social mediakanaal kies je? [Infographic]

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, noem maar op. Het lijstje beschikbare social mediakanalen wordt zo stilaan onoverzichtelijk. Bovendien heeft elk platform zowel voor- als nadelen. Voor bedrijven is het dan ook vaak moeilijk kiezen.

Het komt er op aan de juiste kanalen te selecteren. Kanalen die het beste aansluiten bij het profiel en de strategie van jouw bedrijf! Geen eenvoudige opdracht... 

Echter, geen nood! HubSpot zet nog eens alle pro's en contra's van de voornaamste social mediakanalen op een rijtje. 

 

Tot volgende week! 

Bram Gobbers  

P.S. Wil je op de hoogte blijven wanneer we een nieuwe blog posten? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

  
Reacties