Bouwpunt

Bouwpunt lanceert webshop

De Bouwpunt Groep beschikt over 26 fysieke bouwmaterialenvestigingen in België waar zij allerhande bouwmaterialen en gereedschappen aanbieden. In 2016 besloten zij hier een online poot aan toe te voegen met de lancering van een webshop. Al snel werd Invisible Puppy werd ingeroepen als strategische partner om op meerdere vlakken ondersteuning te bieden.

SEO optimalisatie

Een splinternieuwe website laten scoren bovenaan in Google is geen sinecure. En toch haalde Bouwpunt week na week meer bezoekers binnen via organische zoekresultaten (mensen die googelen).

Er werd hiervoor sterk gewerkt aan de technische structuur van de website die voldoet aan alle SEO-voorwaarden. Ondertussen is het hele productgamma van Bouwpunt te vinden via Google en verwachten we een sterke groei in het tweede levensjaar van de webshop.

UX optimalisatie

Iedere website, iedere doelgroep, iedere markt heeft zo zijn specifieke eigenschappen. Zo ook een webshop in de bouwsector. Best practices kunnen gevolgd worden, toch zijn hier en daar aanpassingen noodzakelijk. Daardoor worden verschillende user experience updates, over een periode van meerdere maanden, doorgevoerd. De resultaten hiervan worden getracked en bijgehouden in Google Analytics.

En wat bleek tijdens de eerste maanden? Een verdubbeling in conversiegraad. Dit samen met sterk stijgende traffiek op de website geeft de webshop een stevige boost in omzet gedurende de eerste 9 maanden na de lancering.

Google Adwords

Samen met de Bouwpunt experten, werd overigens ingezet op online adverteren. Zo werd er een online marketing strategie uitgewerkt in Google.

In een erg concurrentiele markt als de bouwsector wordt er gekozen voor zeer specifieke keywords om zo met een kleiner budget toch met de grote kleppers te kunnen spelen.

Met een sterke focus op conversies en goed opgezette rapportage in Google Analytics behaalt de campagne zijn beoogde doel.

Meer weten over zoekmachine optimalisatie? Of hoe je een online marketing strategie het best aanpakt? Contacteer ons!