ColliShop

Collishop - Logo Case Invisible Puppy.png
Collishop Case Content Website
Collishop paginastructuur case.jpg

ColliShop zet in op waardevolle content

De webshop van ColliShop, dat deel uitmaakt van de Colruyt Group, bestaat al meer dan 30 jaar en is met meer dan 20 000 artikelen in het gamma een van de grootste online winkels van België.

Bijna twee jaar geleden klopte ColliShop aan bij Invisible Puppy voor de ondersteuning van en de begeleiding bij hun inbound marketing uitdagingen. Het doel van deze samenwerking? Relevante online content aanbieden waarmee de retailer wordt gezien als trusted advisor en klanten en prospecten doorheen de volledige decision journey begeleiden; door content en duiding aan te bieden vanaf de awareness fase tot hen te begeleiden in hun aankooptraject.

Het project, dat tot op vandaag dagelijks ondersteund wordt, werd volledig opgezet voor de "Slapen"-categorie. Consumenten zijn immers op zoek naar waardevolle en betrouwbare informatie en duiding rond slaapmateriaal zoals matrassen, bedbodems en lakens, maar evenzeer over hoe ze hun eigen slaapkwaliteit kunnen verbeteren.

Opzetten van een specifieke content website

Om de content van de "Slapen"-categorie volledig tot zijn recht te laten komen, werd besloten om een apart content platform op te zetten. Hiermee werd alle content (zoals blogartikels en video's) rond slapen gecentraliseerd op één plek en kon ColliShop op gepaste wijze hun expertise rond dit domein op de voorgrond plaatsen.

Collishop slapen website

Waardevolle content creatie 

Vooraleer echter content kon gecreëerd worden, werden in samenwerking met de klant enkele workshops uitgevoerd om een zo compleet mogelijk beeld op te stellen van de klant en zijn informatiebehoeften, verder ondersteund door intensieve desk & SEO research. Hiermee kon ColliShop diepgaand inzicht verwerven in de doelgroep en de mogelijke content thema's en topics die hen zouden aanspreken in zowel de overwegings- als koopfase. 

Met deze informatie werd vervolgens een shortlist opgesteld van de meest nuttige topics waarover ColliShop relevante content stukken kon schrijven. Nadien werd de effectieve content gecreëerd en voorzien van een sterke titel, duidelijke call-to-actions, een aantrekkelijke vormgeving en een sterke SEO.

Ook werd een Matraswijzer gecreeërd, waarbij de klant advies krijgt over welke matras het best bij hem past, rekening houdend met zijn specifieke slaapprofiel.

Tijdens het hele creatieproces werd intensief gebruik gemaakt van co-creatie. Dit liet het team van ColliShop toe om sneller en efficiënter kwaliteitscontent te maken.

Het resultaat voor ColliShop?

ColliShop weet dankzij hun intensieve content marketing inspanningen hun beoogde doelgroepen beter te bereiken én te boeien. Zo worden de artikels gretig gelezen: 1 op de 2 bezoekers leest meer dan één artikel en ook het gemiddelde bounce percentage bedraagt slechts 20%.

 

Half aanhalingsteken.pngDankzij het team van Invisible Puppy heeft ColliShop de omslag naar Content Marketing succesvol gemaakt. Invisible Puppy heeft ons niet alleen geholpen om samen onze Inbound Marketing en Content Marketing strategie op te stellen, hun ervaring en dagdagelijkse ondersteuning was ook van onschatbaar belang bij het operationeel opzetten van het hele Content Marketing proces en het daarmee gepaard gaande change management.

- Vincent Dumon, Senior Project Manager bij ColliShop

 

Ook de Matraswijzer bewijst zijn toegevoegde waarde. Bijna de helft van de surfers die de matraswijzer invulden klikten door naar de productpagina’s op de ColliShop site. 

Daarnaast ziet ColliShop in zijn omzetcijfers een duidelijke correlatie tussen bezoekers van de Slapen content site en het hogere bedrag dat zij besteden op de ColliShop site.

Zou jij ook je resultaten willen verhogen met een waardevol content verhaal?

Neem dan gerust contact op met ons.