SEO en Performance Marketing als ideale match voor Computer Checkpoint

Invisible Puppy ontzorgt Computer Checkpoint in SEO, SEA, Google Analytics & social media. 900BEC65-E556-438D-A273-3323F0390089

In hun zoektocht naar een nieuwe digitale partner die kon meedenken én ontzorgen, is Computer Checkpoint in het voorjaar van 2021 bij ons komen aankloppen. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar een referentie in IT en multimedia (verkoop & herstellingen), distributie, verkoop van robotica en aanbieder van Base, Telenet en Eneco service centers.

Aangezien dit een overname was van een andere partner, werd er vanuit Invisible Puppy besloten om eerst enkele audits te doen om een grondig beeld te krijgen van de situatie  met het oog op potentiële optimalisaties. 

Wat hebben we precies gedaan? Wel, dat ontdek je hieronder.

 

Uitvoeren van een SEO audit

Brandon, onze SEO expert, voerde een uitgebreide SEO audit uit waarin hij verschillende zaken onder de loep heeft genomen. 

Hij is gestart met een Keyword Research om meer inzicht te verkrijgen in het zoekgedrag van de (potentiële) klanten van Computer Checkpoint. Dit vormde de basis voor een Keyword Mapping waarbij de bestaande content werd geoptimaliseerd aan de hand van de belangrijkste keywords. Vervolgens werd de metadata van de keywords en internal linking geoptimaliseerd en enkele canonical issues werden opgelost. 

De audit heeft uitgewezen dat de structuur en backoffice van de website een update kon gebruiken. Er werd gekozen om een nieuwe website in Wordpress te creëren in samenwerking met onze partner Ozalith. De migratie naar een nieuwe website zorgde er uiteraard voor dat er nood was aan een grondig en doordacht redirect plan om de SEO waarde van de oude website te behouden. 

 

Correcte tracking in Google Analytics

Een volgende stap was het verrichten van een Google Analytics audit waarbij we een correcte tracking mét Facebook Pixel hebben geïmplementeerd. Simultaan werd er besloten om nieuwe landingspagina’s te creëren met het oog op conversie-optimalisatie.

 

Overname van Google Ads account & social media

Tot slot heeft Computer Checkpoint de overname van hun Google Ads en social media account toevertrouwd. Een mooi vervolg aan onze succesvolle samenwerking!

Laurens en Romana, onze SEA en Social Media experten, zetten zich tot op vandaag elke dag in om Computer Checkpoint meer in de kijker te zetten via de kanalen Search, Display, Facebook en Instagram. Voor social media gebruiken we de tool Kontentino om het proces en de communicatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. 

 

Ook een tandje hoger schakelen met jouw social media strategie? Neem contact met ons op om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.


Contacteer ons

Brandon Van Moorleghem
Brandon Van Moorleghem

Hoe een SEO audit je heel wat geld kan besparen

De meerwaarde van een SEO audit wordt tot op vandaag enorm onderschat. Nochtans kan een audit op langere termijn je helpen om kosten, tijd en energie te besparen. Maar wat komt er zo allemaal kijken bij een SEO audit en waarom moet je daarmee aan de slag gaan? In deze blogpost vertel ik je alles wat je moet weten.

Lees meer
Laurens Gozin
Laurens Gozin

3 zaken die je best nakijkt in Google Analytics

Ik weet het, hoe durf ik? Waar haal ik het lef vandaan om een blogpost te schrijven over Google Analytics 3, terwijl Google Analytics 4 als de ...

Lees meer
Romana De Bruyne
Romana De Bruyne

Hoe succesvol converteren met adverteren via social media?

Yes! Je fan heeft het product van zijn dromen gevonden. Jij lacht - achter je computer met je vingertoppen op elkaar gedrukt. "En dat allemaal door ...

Lees meer
Brandon Van Moorleghem
Brandon Van Moorleghem

Keyword Research in 2022 [mét template]

Eén van de belangrijkste onderdelen van een SEO strategie is een keyword research. Wil je gevonden worden in de zoekmachines, dan moet je weten hoe ...

Lees meer