Delhaize

Delhaize
Delhaize Glutenvrije Chocoladetaartjes
Delhaize Galaxy Donuts

Delhaize - goed kopen, goed eten

Wordcloud_Delhaize-1.png

Naast elf andere landen behoort Delhaize België tot Delhaize Group, een internationale voedingsdistributeur. Invisible Puppy staat reeds enkele jaren aan de zijde van Delhaize en steunt haar bij al haar SEO-uitdagingen. Verder creëren we samen online content, doen we aan rapportage en bevorderen we de user experience en usability. Het omvangrijke project delen we in in drie grote luiken.

SEO-optimalisatie

Invisible Puppy nam de website van Delhaize onder de loep en voerde een inhoudelijke en technische analyse uit. Zitten de keywords goed, zijn de URL’s gebruiksvriendelijk, hoe is de structuur? Daarnaast analyseerden we de content management systemen en gaven we advies en ondersteuning rond zoekmachineoptimalisatie.

Vervolgens creëerde Invisible Puppy een SEO-implementatiegids die dienst deed als checklist, stappenplan of best practices guide. Een handig document die het Delhaize e-commerce team helpt bij de aanmaak van content. Het IT-departement kreeg een technische SEO implementatiegids en verder werd er nog een algemene lijst opgesteld met de SEO prioriteiten.

Content creatie: copy & video

De voorbije jaren ontwikkelden we verschillende types content voor de Delhaize en Delhaize Wine World websites. We werkten web teksten en videos uit voor een augmented reality app en creërden content (copy, infographics & videos) rond verschillende seizoensgebonden thema’s gaande van gezond eten, tips bij het koken tot inspirerende kerstmenus en inspiratie voor tafeldecoratie.

Voor Delhaize WineWorld creëerden we inspirerende content voor de verschillende wijnstreken en informatieve video’s waarin heel eenvoudig wordt uitgelegd hoe wijn of champagne geproduceerd wordt.

Digital marketing reporting

Er wordt op twee manieren gerapporteerd; enerzijds een kwartaal rapport over web verkeer naar de Delhaize websites en het online bezoekersgedrag (aantal page views en bounce rate). Anderzijds een jaar verslag over het website verkeer, wat de bezoekers online doen en of er een link is tussen de bezoekers en conversie.

Ten slotte organiseerde Invisible Puppy ook interne opleidingen rond Search Marketing.

Het resultaat voor Delhaize?

Naast een betere kennis van SEO, is de kwaliteit van hun social content sterk verbeterd. De Facebook video over Galaxy donuts heeft bijvoorbeeld 143.000 weergaven gehad en 1.900 likes gekregen.

Zou jij ook beter willen scoren op SEO of een mooi content verhaal creëren met tekst en video’s?
Neem dan gerust contact op met ons.