ERA Belgium

EraBelgium_1.jpg
EraBelgium_2.jpg
EraBelgium_3.jpg

ERA is op de vastgoedmarkt prominent aanwezig met een uitgebreid netwerk van professionals die opereren vanuit meer dan 120 kantoren verspreid over heel België.

Op digitaal vlak voelde ERA meer en meer de hete adem van concullega’s die op verschillende digitale kanalen (web/mobiel/Adwords/FB/SEA/...) soms sneller en effectiever uit de hoek konden komen. Daarom liet ERA zich bijstaan door Invisible Puppy, die hun jarenlange kennis van zowel technologie als marketing al snel deelde.

Online Marketing

ERA Belgium klopte bij Invisible Puppy voornamelijk aan voor online marketing begeleiding. Daarbij werd er gestart met een doorlichting van wat ze al deden (of niet deden). Dit hield in dat er een uitgebreide SEO en keyword analyse werd verricht. Daarna kwam een strategische oriëntatie door middel van workshops.Hierin werd aangegeven waarin ze sterk zijn en hoe ze die sterktes het best overbrengen naar de kanalen. Ook werd hierin duidelijk welke kanalen ze daarvoor het best gebruiken.

Daarna volgde het uittekenen van een customer journey. Hierin gingen we dieper in op hoe de klant geconfronteerd wordt met zijn zoektocht naar een nieuw huis.

Nieuwe website

Uit het opmaken van de customer journey haalden we informatie die we meenamen in een nieuw website project. Dit begon met een eerste wireframe en op basis van goedgekeurde input, zijn we volledig aan de slag gegaan als coördinatie partner in het vinden van een goede externe om een betere website te bouwen en te ontwerpen. De designfase hebben we volledig begeleid en gecoördineerd.

Ons perspectief is altijd geweest dat de klant centraal staat. Net daarom stonden we stil bij enkele klantgerichte vragen bij de verdere opbouw van de nieuwe ERA website. Hoe verwacht de klant dat de website werkt? Is de website logisch en gemakkelijk te gebruiken? Ziet de klant in de website wat hij verwacht? Zo hebben we ervoor gezorgd dat de klant vrij snel in het huizenaanbod terechtkomt en efficiënt zijn keuze kan maken. Ook hebben we ERA geassisteerd met het bepalen van requirements.

De sleutelwoorden bij het maken van deze nieuwe website waren gebruiksvriendelijkheid, duidelijke visuals en filtermogelijkheden. Met deze inzichten slaagde ERA, in samenwerking met Invisible Puppy, erin om de klant op een zo gemakkelijk mogelijke manier door de website te loodsen.

Zou jij ook graag je online marketing optimaliseren? Neem dan gerust contact op met ons.