Europ Assistance

EuropAssistance Logo
Website EuropAssistance
Website EuropAssistance

Europ Assistance lanceert nieuwe website

Wordcloud_EuropAssistance-2.png

Europ Assistance is wereldwijd een van de belangrijkste spelers op vlak van bijstand en verzekeringen. Om aan de noden van hun klanten te voldoen is het bijgevolg van groot belang een geoptimaliseerde website aan te bieden. Vanuit die opvatting besloot men in december 2015 de bestaande site in een nieuw jasje te steken.

SEO-migratie

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is het geen goed idee om de structuur van je oude website volledig om te gooien. Dat zou namelijk tot gevolg hebben dat een zoekmachine als Google de structuur van de site niet ten volle begrijpt, wat dan weer nadelig is voor de vindbaarheid van de pagina’s. Invisible Puppy vertrok van een uitgebreide SEO-analyse om de content van de oude site op een strategische manier over te brengen naar de nieuwe, een proces dat bekend staat als ‘SEO-migratie’. Daarna kwam een zoekwoordenanalyse, gevolgd door concreet inhoudelijk en technisch advies.

Virtuele wegwijzers

De aanpak van Invisible Puppy voorzag de nieuwe pagina’s van een soort virtuele wegwijzers om Google sneller wegwijs te maken doorheen de vernieuwde website. Dankzij het strategische migratieplan dat ons team opstelde, werd de nieuwe website van Europ Assistance gelanceerd zonder dat de bestaande SEO-inspanningen verloren gingen.

Het resultaat voor Europ Assistance?

Op 1 jaar tijd is de conversiegraad van hun website met 165% gestegen.


Half aanhalingsteken.pngHeureusement le lancement du site s’est bien passé. Mis à part des soucis de redirection qu’on a fini de résoudre ce matin, le site tourne maintenant comme il le faut et c’est un succès.

-Alicia De Deken


Wil jij meer weten over SEO-migratie of het optimaliseren van websites voor zoekmachine?
Neem dan gerust contact op met ons.