Op zoek naar een oplossing?
Contacteer een expert

Europ assistance lanceert nieuwe website

Europ Assistance is wereldwijd een van de belangrijkste spelers op vlak van bijstand en verzekeringen. Om aan de noden van hun klanten te voldoen is het bijgevolg van groot belang een geoptimaliseerde website aan te bieden. Vanuit die opvatting besloot men in december 2015 de bestaande site in een nieuw jasje te steken.Europ assistance

SEO-migratie

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is het geen goed idee om de structuur van je oude website volledig om te gooien. Dat zou namelijk tot gevolg hebben dat een zoekmachine als Google de structuur van de site niet ten volle begrijpt, wat dan weer nadelig is voor de vindbaarheid van de pagina’s. Invisible Puppy vertrok van een uitgebreide SEO-analyse om de content van de oude site op een strategische manier over te brengen naar de nieuwe, een proces dat bekend staat als ‘SEO-migratie’. Daarna kwam een zoekwoordenanalyse, gevolgd door concreet inhoudelijk en technisch advies.

Virtuele wegwijzers

De aanpak van Invisible Puppy voorzag de nieuwe pagina’s van een soort virtuele wegwijzers om Google sneller wegwijs te maken doorheen de vernieuwde website. Dankzij het strategische migratieplan dat ons team opstelde, werd de nieuwe website van Europ Assistance gelanceerd zonder dat de bestaande SEO-inspanningen verloren gingen.

Het resultaat voor Europ Assistance?

Op 1 jaar tijd is de conversiegraad van hun website met 165% gestegen.

Heureusement le lancement du site s’est bien passé. Mis à part des soucis de redirection qu’on a fini de résoudre ce matin, le site tourne maintenant comme il le faut et c’est un succès.

-Alicia De Deken

 

Wil jij meer weten over SEO-migratie of het optimaliseren van websites voor zoekmachine?
Contacteer ons

Lien Heirbaut
Lien Heirbaut

Websites

We zijn in staat je te begeleiden in het volledig traject van website ontwikkeling.

Lees meer
Laurens Gozin
Laurens Gozin

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Iedereen wil vanboven komen te staan in Google. Zoekmachine optimalisatie maakt dit voor je mogelijk.

Lees meer

ENGIE zet in op digitaal

ENGIE is de grootste energieleverancier in België.

Lees meer