iLumen

ilumen-de-turbo-voor-uw-zonnepanelen-V6.jpg
iLumen team 2.jpg
iLumen in zee met Invisible Puppy.jpg

iLumen zet in op online lead generation

iLumen is op Belgisch, Europees en zelfs wereldwijd vlak een van de innovatiefste spelers op de markt van zonnepanelen. Het Limburgse bedrijf specialiseert zich in het optimaliseren van de prestatie van zonnepanelen. Hun PIDbox, die het rendement van zonnepanelen verhoogt, won reeds meerdere nationale en internationale prijzen.

Om hun relatief nieuw product in de markt te zetten, werd de digitale kaart voluit getrokken. Een zo goed als allesomvattende online marketing strategie werd uitgedacht en samen met Invisible Puppy ook effectief uitgevoerd. In minder dan 1 jaar tijd werd een stevig parcours afgelegd waarbij alle digitale kanalen grondig aangepakt werden.

Geoptimaliseerde website

Er werd besloten om als eerste stap in het change proces de website aan te passen. Een nieuw CMS platform werd, in samenspraak met iLumen, uitgekozen om vervolgens een volledig nieuwe site op te zetten in vier talen. Geoptimaliseerd voor conversies, mobile responsive, Google Analytics doelen ingesteld; de nieuwe site was klaar om te gaan.

Content plan

Op basis van de behoeften die zonnepanelen eigenaars hebben in combinatie van keywords die effectief gezocht worden (een keyword research met andere woorden) werd een content plan uitgewerkt. Verspreid over meerdere maanden verschenen er filmpjes, infographics en blogposts met hoge informatieve waarde. Er werd ook ruimte gehouden om top-topicals te lanceren.

In combinatie met het content distributie plan scoren enkele van hun blogposts enorm goed.

Email marketing

Invisible Puppy hielp iLumen bij het opzetten en het uitrollen van een nieuw email marketing programma. Opnieuw verspreid over meerder maanden en meerdere segmenten wordt de content via email uitgestuurd.

Social Media

Er werd een social media audit uitgevoerd waaruit bleek dat er enkele zaken met de iLumens huidige Facebook pagina niet snor zitten. Er wordt besloten om een nieuwe pagina te lanceren. Invisible Puppy assisteerde voor, tijdens en na deze overgang, om vervolgens de community opnieuw uit te bouwen.

Google Adwords en Retargeting

Om potentiele klanten aan te trekken, werd besloten een AdWords search en retargeting campagne op te starten. Maand na maand breidde de campagne zich uit en werd deze geoptimaliseerd. Dankzij sterke focus op de kost per conversie, behaalde iLumen effectief hun beoogde return on investment voor hun Adwords campagne.

Ook in het komende jaar zal de campagne uitbreiden en verbeteren om zo op een steeds efficiëntere manier nieuwe leads aan te brengen.

Training

Tijdens iedere stap in de tranformatie werd de marketing verantwoordelijk mee in het water getrokken als het ware. Dit samen met enkele opleidingen bracht het marketing team naar een niveau waarbij ze comfortabel alle online kanalen zelf kunnen sturen.

Ben je overtuigd van de voordelen van content marketing en digitale optimalisatie? Of wens je er meer over te weten? Neem dan gerust contact op met ons.