Digitale transitie voor Jules Destrooper

Invisible Puppy helpt Jules Destrooper naar een digitale transitie met GA4, SEO en online adverteren.Destrooper1629-LR

Als men één Belgisch koekjesmerk moet noemen dat zijn koekjes met de allergrootste zorg en aandacht voor natuurlijke ingrediënten bereidt, dan moet het wel Jules Destrooper zijn. Al sinds 1886 siert deze hofleverancier menige salon- en keukentafels met zijn overheerlijke boterkoekjes (waaronder de legendarische Natuurboterwafel, in West-Vlaamse contreien ook wel bekend als de “Lukke”).

In het voorjaar van 2021 is het team van Jules Destrooper bij Invisible Puppy komen aankloppen met de vraag om hen te helpen bij hun digitale marketing transitie. Een opdracht waar we met plezier onze tanden wilden inzetten. En sindsdien hebben we zeker niet stilgezeten!

Zo hebben we ons het afgelopen jaar voornamelijk gefocust op 3 grote domeinen: Google Analytics, SEO en een digitale najaarscampagne. 

Implementatie van GA4 

Met het oog op dataverzameling, werd ervoor gekozen om Google Analytics 4 te implementeren en simultaan te laten lopen naast de huidige Universal Analytics. Jules Destrooper heeft vorig jaar pas een nieuwe webshop gelanceerd, waardoor de e-commerce funnel tracking van GA4 op termijn zeker zijn meerwaarde zal kunnen bewijzen! 

Daarnaast werd een grondige analyse uitgevoerd van de huidige settings in de webshop en werden deze ook correct ingesteld in analytics. Tot slot werden de bestaande filters geoptimaliseerd en verschillende soft conversies aan de webshop & website toegevoegd.

SEO roadmap opgesteld 

Om het organisch verkeer naar de website duurzaam te boosten, werd er volop ingezet op SEO, te beginnen met een SEO audit. In een uitgebreid rapport werd een volledige SEO roadmap opgesteld om zo de positie van Jules Destrooper in de zoekresultaten van Google te verhogen. 

De metadata optimaliseren, internal linkbuilding doorvoeren, de paginasnelheid verbeteren alsook een keyword research uitvoeren in zowel Frans als Nederlands zijn slechts enkele van de efforts die hierin meegenomen werden.

Lancering van najaarscampagne

Ten slotte zijn we in oktober gestart met een betalende eindejaarscampagne om het verkeer naar zowel hun B2C als B2B webshop te boosten. Jules Destrooper heeft namelijk ook een apart gamma relatiegeschenken dat bedrijven sinds vorig jaar ook rechtstreeks online kunnen bestellen.

De campagnes omvatten verschillende kanalen zoals Search, Shopping, Display en LinkedIn, waarvan de resultaten op maandelijkse basis geëvalueerd worden tijdens een grondige rapportagemeeting. Tijdens deze meetings worden de ROI van de advertenties onder de loep genomen en bekijken we hoe we de lopende campagnes op wekelijkse basis verder kunnen optimaliseren.

What's next?  

Het volgende puntje op onze to do list is het GDPR proof maken van Google Tag Manager, waarbij we bijzondere aandacht zullen besteden aan de cookie policy.

 

 

Ook hulp nodig bij je digitale transformatie?
Laat ons samen sparren →

Brandon Van Moorleghem
Brandon Van Moorleghem

Hoe een SEO audit je heel wat geld kan besparen

De meerwaarde van een SEO audit wordt tot op vandaag enorm onderschat. Nochtans kan een audit op langere termijn je helpen om kosten, tijd en energie te besparen. Maar wat komt er zo allemaal kijken bij een SEO audit en waarom moet je daarmee aan de slag gaan? In deze blogpost vertel ik je alles wat je moet weten.

Lees meer
Brandon Van Moorleghem
Brandon Van Moorleghem

Keyword Research in 2022 [mét template]

Eén van de belangrijkste onderdelen van een SEO strategie is een keyword research. Wil je gevonden worden in de zoekmachines, dan moet je weten hoe ...

Lees meer
Laurens Gozin
Laurens Gozin

3 zaken die je best nakijkt in Google Analytics

Ik weet het, hoe durf ik? Waar haal ik het lef vandaan om een blogpost te schrijven over Google Analytics 3, terwijl Google Analytics 4 als de ...

Lees meer
Tom De Baere
Tom De Baere

Invisible Puppy erkend als Top Google Ads Agency door Google

Google erkent ons performance team als één van de Top Google Ads agencies in België. Dat betekent een nauwere samenwerking met Google om samen impact ...

Lees meer