Solvay Advanced Masters beleeft beste inschrijvingsjaar

Meer concurrentie en toch het beste inschrijvingsjaar voor Solvay Brussels School Economics & Management.

Solvay-1

Solvay Advanced Masters, een academische richting binnen Solvay Brussels School Economics & Management, voelt al enkele jaren een sterke toename van concurrenten die de druk opvoeren om afgestudeerden te overtuigen een bijkomstige master te volgen. 

Hoewel Solvay Brussels Schools al sinds enkele decennia een sterke reputatie heeft binnen de professionele wereld, leek deze reputatie niet meer door te sijpelen naar jong-afgestudeerden. De nood aan een nieuwe strategische campagne drong zich op, en hierbij werd beroep gedaan op Invisible Puppy.

De uitdaging van dit project: “Hoe kunnen we jong-afgestudeerden uit binnen- en buitenland overtuigen om in het academiejaar 2019-2020 één van de 6 advanced masters te volgen aan de Solvay Brussel School?”

Take Advanced Masters to the next level

Bij aanvang kropen we meteen in de leefwereld van de afgestudeerden. Waarom zouden zij zich inschrijven in een business school? 

Na een kickstart werd een strategisch plan van aanpak en campagneplan opgemaakt, samen met een eerste campagnestijl en boodschap. Dit alles gebaseerd op de Hofstede Insights, die aangeven dat elk land in de wereld andere waarden en normen hanteert, waardoor internationale campagnes aangepast moeten worden.

hofstede-insights.com-compare

Met de campagneslogan “Take advanced masters to the next level” gingen we van start in 5 regio’s binnen en buiten Europa. Invisible Puppy nam de volledige visuele uitwerking voor de digitale communicatie op zich met email banners, display banners, social media visuals, website banners en landingspagina's. 

Solvay - campaign examples

 

Aanpak van de volledige funnel

Solvay biedt zeer leerrijke opleidingen aan, die een heuse carrière boost geven aan de studenten in kwestie. Daar hangt een prijskaartje aan vast. Hierdoor gaat het beslissingsproces ook niet over dag ijs. Van A tot Z moest het lead generation proces dus kloppen. 

Om snelheid te maken met de campagne zijn we gestart met de aanpak van de advertenties, de organische posts en de landingspagina's. Nadat deze op volle toeren aan het draaien waren, hebben we ons gefocust op de optimalisatie van de (online) brochure en de email flows. 

Solvay - campagne aanpak

Zodoende maakte we ook de switch van de verouderde Solvay Advanced Masters website naar de Executive Education website van Solvay Brussels School, waarvan Advanced Master een onderdeel is. Deze website gaf veel beter weer waar Solvay voor staat en was een weerspiegeling van de sfeer en het professionalisme dat je mag verwachten van Solvay Brussels School.

Ook de landing pages en emails werden in een moderner jasje gestoken, om studenten warm te maken voor een Advanced Master opleiding. 

Solvay - Voorbeelden van emails en landing pages

Het resultaat van onze samenwerking

Van februari 2019 tot en met september 2019 werden verschillende (retargeting) campagnes opgezet via Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, Google Display, Google Search en email. Hiervoor werden zowel banners, visuals, landingspagina’s, e-mails als video’s gecreëerd.

Daarnaast werd ingezet op organische promotie van de verschillende advanced masters,  Brussel en de school in zijn geheel. Het resultaat was een consistente campagne, met één boodschap, één verhaal en vooral één visuele stijl. 

Na een looptijd van 7 maanden heeft de campagne geresulteerd in meer 100 000 websitebezoeken, waarvan ongeveer 100 studenten werden aanvaard na de volledige selectieprocedure van Solvay Business School.

Een geslaagde campagne die ook het imago van Solvay weer nieuw leven heeft ingeblazen.

Wil jij ook meer leads of conversies genereren? 
Laat ons samen sparren →

Idee Kids vzw brengt meer kinderen samen op kamp

Samen verzorgen we advertenties op social media en Google voor meer bekendheid en meer inschrijvingen.

Lees meer

Bellewaerde: 320% stijging in CTR door customer journey analyse

Awareness genereren buiten West-Vlaanderen en meer bezoekers aantrekken om een dag fun te beleven in Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark. Dit ...

Lees meer

De Grote Verkeersquiz 2019: CTR +200% en KPI binnen 2 weken gehaald

Een sensibiliseringscampagne in 2019 waar we samen met Done By Friday een ambitieus doel behaalden.

Lees meer