Op zoek naar een oplossing?
Contacteer een expert

Willaert brengt expertise online met vernieuwde website

Tot op vandaag is het één van de meest toonaangevende boomkwekerijen van Europa. Willaert Boomkwekerij is een grootschalige onderneming uit Roeselare dat zich specialiseert in het aanleveren van een breed assortiment aan bomen, planten en meer. 

Willaert

Met een innovatieve manier van denken in het achterhoofd, koos de boomkwekerij om professioneel in te zetten op online marketing. Zodoende kon het zijn bestaande webshop promoten bij het bestaande cliënteel én meer inzicht krijgen in hoe men nieuwe prospect tuincentra, tuinaanleggers en tuinarchitecten kon aantrekken.

Digital marketing campagne

Willaert kwam terecht bij Invisible Puppy voor de uitwerking van een online marketing plan. De uitwerking verliep vrij gestructureerd; we begonnen met een workshop dat zich richtte op de strategische richting van Willaert Boomkwekerij.

Om onze beweringen te ondersteunen deden we een korte enquête bij hun klanten. Zo deelden we hen op in segmenten en vroegen naar hun ervaringen in werken met Willaert. Op die manier konden we toetsen naar de USP’s van Willaert en informatie te verzamelen over hoe we deze het best in de website naar voor lieten komen.

Daarop volgend planden we een workshop rond content creatie op de nieuwe website. Hierbij hoorde ook een voorstel van welke sociale media kanalen het best werden ingezet om klanten en eindconsumenten te bereiken en te inspireren. Dit was dan ook het doel van de campagne.

Website optimalisatie

Om de inspiratie beter naar voor te brengen, stelden we voor om de website (en meer bepaald de webshop) anders te structureren. Hiervoor hadden we wireframes en een content plan opgemaakt.

Social media strategie

Een laatste stap was het opzetten en beheren van social media kanalen. Voor Willaert kozen we Facebook en Linkedin. Om het beheer van deze accounts zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we alle werknemers begeleid via een workshop.

Tot op vandaag werkt Invisible Puppy wekelijks achter de schermen bij het inplannen van de content kalender en het uitwerken van campagnes, onder andere van de tweejaarlijkse Karrendagen. 

Wil je meer te weten komen over online marketing en het optimaliseren van je website?
Contacteer ons

Helga Telegdi
Helga Telegdi

Digitale Strategie

Je wilt graag jouw digitale aanwezigheid vergroten, maar je hebt geen idee hoe?

Lees meer
Lien Heirbaut
Lien Heirbaut

Websites

We kunnen je begeleiden in het volledig traject van website ontwikkeling.

Lees meer
Ine Phlypo
Ine Phlypo

Social Media Plan

Resultaten behalen lukt pas bij een consistente en strategische toepassing.

Lees meer

VUB stelt studenten centraal in nieuwe online aanpak

Vrije Universiteit Brussel is uitgegroeid tot een hoofdrolspeler in het Vlaamse hoger onderwijslandschap.

Lees meer