Adverteren op social media

Adverteren op social media

Breng jouw content naar je doelgroep

Bijna iedereen heeft vandaag wel één of meerdere accounts op social media en spendeert er  dagelijks veel tijd op. Of het nu Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Reddit, TikTok of Snapchat is, we kunnen ons er urenlang mee amuseren.

Zeggen dat je iederéén kan bereiken via online marketing zou overdreven zijn, maar de targeting-opties zijn uitgebreid. Je kan dus makkelijk je content onder de aandacht van een geïnteresseerd publiek brengen daar waar het vaak vertoeft: op hun favoriete feed.

Welke sociale media-kanalen werken het best om te adverteren?

Elk kanaal heeft z’n eigen voor- en nadelen. Het antwoord op deze vraag hangt af van:

  • de doelgroep die je wilt bereiken
  • de boodschap die je wilt delen
  • het doel van jouw strategie
Om te bepalen welke social media-kanalen relevant zijn voor jouw campagne, is het dus belangrijk na te denken over je strategie.
facebook

Facebook Ads

Adverteren op Facebook is een optie die vaak deel uitmaakt van een social media marketing plan. Het kanaal wordt de laatste jaren passiever gebruikt door jongeren, maar onze social media-experts hebben het nog lang niet afgeschreven.

Het organische bereik wordt door het platform zelf jaar na jaar beperkt, dus het is aan te raden om relevante berichten te boosten. De targeting-opties blijven, ook na de iOS 14-update in 2021, interessant. Iedereen zit (nog altijd) op Facebook. Jouw doelpubliek dus ook.

Instagram

Adverteren op Instagram

Instagram bereikt meer jongeren dan sommige andere platformen, maar ook hier zie je de demografie steeds ouder worden. Het is makkelijk om een post vanuit andere media meteen op Instagram te delen, maar het meeste natuurlijke bereik haal je vooral uit Stories en Reels.

Instagram is goed om user-generated content te delen, en veel gebruikers staan ervoor open om nieuwe producten te leren kennen via Instagram. Instagram biedt ook marketing-gerelateerde advertentiemogelijkheden aan zoals Instagram Shopping, paid partnerships met influencers, en is dus vaak een waardevol onderdeel van je social media advertising.

linkedin

Adverteren op Linkedin

Linkedin is the place to be voor producten of diensten uit de werksfeer of voor b2b-marketing. De kost per klik ligt vaak 4 tot 8 keer hoger dan gemiddeld door het kleinere publiek, maar dat wordt goedgemaakt door de verfijnde targeting-opties.

Nergens anders delen gebruikers hun professionele achtergrond zo uitgebreid als op Linkedin. Je kan daardoor perfect targeten op bepaalde jobfuncties, sectoren, bedrijfsnamen, groepen en meer om jouw doelgroep te bereiken. 

pinterest

Adverteren op Pinterest

Pinterest wordt gebruikt om producten, foto’s en stijlen die je interesseren vast te ‘pinnen’ in je account. Het is de ideale uitlaatklep voor architecten, mama’s, DIY-lovers, reislustigen en meer. Als e-commerce winkel kan je ook jouw winkel importeren zodat je producten rechtstreeks op Pinterest in de kijker gezet kunnen worden. Daarnaast kan je ook bestaande pins en borden boosten. 

tiktok

Adverteren op TikTok

TikTok valt niet meer weg te denken uit jouw social media strategie. In de startdagen was TikTok het ideale tijdverdrijf voor Generatie Z, maar ook oudere gebruikers vonden intussen hun weg naar het populaire video netwerk.

Werk aan je community, maak unieke en creatieve videocontent en zorg voor een leuk en positief verhaal. TikTok draagt deze creativiteit hoog in het vaandel en spoort merken aan om content te creëren die aanvoelt als TikToks. 

Veelgestelde vragen over adverteren op sociale media

Als social media advertising agency merken we dat onze klanten vaak nog veel vragen hebben. Ze willen de vruchten plukken van advertenties op social media, maar weten niet goed hoe ze daar best mee van start gaan.

Uitgelichte klantencases

Digitale Strategie Content Marketing SEO Social Media

Customer case - Sweet Mustard

Sweet Mustard is een joint venture tussen de Cronos groep en TVH. Dit is een uniek platform dat doormiddel van jong talent en IT experts, bedrijven helpt met het realiseren van hun digitale ambities. Sweet Mustard kwam nog voor de oprichting bij

Button small
Boost je social ad performance

Boost je social performance met de hulp van ons team