Content marketing, gedreven door strategie en data

Content marketing, gedreven door strategie en data

In de (digitale) marketingwereld geldt de uitspraak: “content is king”.

Je informeert de websitebezoeker in de hoop betrouwbaarheid of autoriteit uit te stralen. Op die manier houden mensen een positieve associatie over aan je merk en diensten, en kunnen ze overtuigd worden om terug te komen, je bedrijf te volgen op sociale media of om bij jou te kopen.

Waarom kiezen voor content marketing?

Als we eventjes een stoute Puppy mogen zijn, zouden we net zo goed kunnen vragen: “waarom niet kiezen voor content marketing?” Tekst en beeld zijn immers alomtegenwoordig en als je daarin geen digitale aanwezigheid hebt, kan je bedrijf of organisatie net zo goed niet bestaan voor je doelpubliek. Die content is een essentieel onderdeel van de customer journey.

 

Ons stappenplan voor jouw content marketing strategie

Het kan een serieuze uitdaging zijn om een degelijk (en meetbaar!) content marketingplan uit te werken, maar gelukkig kunnen wij bij Invisible Puppy hulp bieden:

1

Kennismaking en bedrijfsdoelstellingen ontdekken

2

Doel en doelgroep bepalen

3

Kanalen matchen aan jouw doelgroep

4

Contenttype bepalen

5

Kalender en uitvoeringsplan opstellen

Content marketing meets performance marketing

Geen content marketingplan is compleet zonder meetbare doelen. Toevallig is het meten van je performance een bijzondere expertise van Invisible Puppy. We durven zeggen dat meetplannen opstellen, data analyseren in dashboards die binnenkomen vanuit Meta of Google en daar acties aan koppelen dingen zijn waar we erg goed in zijn.

Daarbij komt dat performance marketing je content een turbo-injectie kan geven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je fenomenale blog tijd nodig heeft om de eerste pagina te bereiken van zoekresultaten, maar met een doelgerichte Google Ads-campagne flitst die zo naar de top in advertenties. Performance en content marketing spelen een voortdurend één-tweetje met elkaar.

 

 

Invisible-puppy-seo

Let’s talk about it

Wil je eens met ons van gedachten wisselen, of ben je geïnteresseerd in wat het Invisible Puppy-team kan bijdragen aan je content marketing? Neem dan contact met ons op, en we komen snel bij je terug.

Veelgestelde vragen