Google Ads audit

Google Ads audit

Optimaliseer de rendabiliteit van je ads

Een extra paar ogen om je Google Ads te laten optimaliseren, is geen overbodige luxe. Zeker als je geen Paid Advertising expert bent, is een SEA audit door een online marketing expert een slimme zet.

Wat is een Ads audit?

Een grondige doorlichting van je Google Advertising (of Microsoft Advertising) account. Hier gaan we kijken naar de huidige setup in je account structuur (AS-IS) alsook aanbevelingen formuleren (TO-BE), met als doel deze zo goed mogelijk te laten scoren. Het beoogde resultaat is een hogere kwaliteitsscore, meer marketing qualified leads alsook een slimmere inzet van je advertentiebudget.


Ons stappenplan voor jouw Google Ads performance

Een SEA audit bestaat uit twee onderdelen: controle en optimalisatie.

Analyse van je Google Ads account

Analyse van je huidig Ads account

Na een intake-gesprek krijgen we toegang tot je account en nemen we deze onder de loep. De structuur van de campagnes wordt nagekeken. We focussen hier op de grote lijnen: welke Google Ads campagnes zijn actief? Zijn de verschillende adgroepen nog steeds best practice? Hanteren we de juiste conversies en staan deze juist ingesteld? Is GA4 correct gekoppeld?

Controle van de performantie van je advertenties

Performantie van je advertenties

Bij de controle van je SEA performance, gaan we inzoomen op de actieve campagnes en advertentiegroepen alsook de gekozen keywords en matchtype. Ad copy, sitelinks… elk onderdeel van je account is belangrijk. Een goede set-up van je account is hiervoor onmisbaar. Brede keywords gaan bijvoorbeeld niet werken zonder goede conversie set-up en performante bid-strategie.

Optimalisatie van je Ads account

Optimalisaties en best practice

Terwijl we in de eerste twee stappen controleren wat er is (AS-IS), gaan we bij de derde stap kijken naar wat zou kunnen zijn (TO-BE). Hier formuleren we advies om je account naar the next level te brengen.

Benieuwd hoe we het Ad account van VOLEF hebben geanalyseerd?

SEO Social Media Online Adverteren E-commerce Performance

Volef haalt een ROAS van 376% met Invisible Puppy

Met een mix van Google Shopping, Google Search, SEO en paid social zetten we Luxury For Men (B2C) en Exclusive Business Gifts (B2B) in de markt – met succes. Volef haalde, met de hulp van het Invisible Puppy e-commerce performance team, een ROAS van

Bekijk de case

Veelgestelde vragen

Invisible-puppy-seo

Interesse om je Ads account te laten doorlichten en optimaliseren?