SEO audit

SEO audit - ontdek hoe jouw website scoort

Weet jij welke pagina’s goed scoren en welke pagina’s minder goed scoren voor de belangrijkste zoekwoorden in jouw sector?

Met een uitgebreide SEO-audit (search engine optimization) kom je te weten of je site helemaal klaar is om makkelijk gevonden te worden in zoekmachines. 

Wat is een SEO-audit?

Tijdens een SEO audit neemt een expert jouw website onder de loep om te kijken of die goed geoptimaliseerd is om gevonden te worden in Google.

Waar veel bedrijven inspelen op online adverteren en adverteren op sociale media, zorgen slimme ondernemers er bijkomend voor dat hun website ook organisch gevonden wordt, door middel van zoekmachine optimalisatie.

Wat kom je te weten bij een SEO-analyse?

SEO is behoorlijk ruim en omvat de complete bruikbaarheid, vindbaarheid, autoriteit en hiërarchie van je website.

SEO expertise

Technische SEO

Tijdens de technische audit verdiept onze expert zich in de code en prestaties van je website. We kijken naar dezelfde dingen als Google, zoals:

 • Laadtijd van de pagina
 • Crawlability
 • URL structuur
 • Robots.txt en sitemap controle
 • Locatie- en taal instellingen
 • HTTP errors
 • … en tientallen andere factoren

Dit onderdeel van de controle geeft je een gedetailleerd beeld van de huidige staat van je website.

Met de gegevens uit dit onderzoek kan je web developer meteen aan de slag om eventuele issues op te lossen.  

Zoekmachine optimalisatie

On-page SEO

On-page SEO beschrijft alles wat er op je eigen webpagina’s gebeurt. Dit gaat over veel meer dan enkel de woorden die je gebruikt en de hoeveelheid blogposts die je ter ondersteuning publiceert.

Tijdens de on-page-audit kijkt een SEO-expert naar deze factoren:

 • Aanwezige pagina’s en content op jouw website
 • Interne linkstructuur tussen de pagina’s
 • Logische website hiërarchie
 • Gebruik van zoekwoorden op strategische plaatsen
 • … en nog veel meer
Dit onderdeel van de analyse geeft je een beeld van de kwaliteit van de content op je website. De on-page-optimalisatie van een website vereist een goed inzicht in de structuur en voldoende tijd om de aanpassingen door te voeren.
Invisible puppy seo

Website autoriteit

Off page SEO heeft veelal te maken met de autoriteit van je website en merk. Tijdens een concurrentieanalyse controleren we hoe goed jouw website presteert ten opzichte van concurrenten.

Scoor je beter voor bepaalde zoekwoorden? Zie je zoekwoorden over het hoofd die je concurrent wél gebruikt? Schrijven externe bronnen over jouw werk, producten of services? Ontvang je backlinks van andere experten die aangeven dat jij effectief een autoriteit bent in je niche?

Dit deel van de inspectie geeft je informatie over je organische positie ten opzichte van je concurrenten. 

Ons stappenplan voor jouw organische vindbaarheid

Hoe gaan  we nu precies te werk om jouw bedrijf bovenaan de Google zoekresultaten te laten ranken? Dit is ons stappenplan:

1

SEO audit

2

Zoekmachine-optimalisatie

3

Blijven optimaliseren

Hoe presteert jouw website in de organische zoekresultaten?

Wil je weten hoe jouw website het juist doet in de zoekresultaten? Met een SEO audit krijg je pragmatische aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kan.

Veelgestelde vragen

We merken dat onze klanten vaak een verkeerd beeld hebben van SEO. Om alle veelgestelde vragen de wereld uit te helpen, beantwoorden we er hier alvast enkele. Heb je toch andere vragen of twijfel je of een SEO scan de perfecte volgende stap is voor jouw marketing strategie?

Neem contact op met onze experten.

Uitgelichte klantencases

SEO Social Media SEA Google Analytics

Een omnichannel-aanpak voor Parquetvinyl

Beter evenwicht tussen organisch en betaald verkeer via SEO en SEA. Parquetvinyl is een sterk groeiend merk van Lamett, een groep die in 2005 is opgericht en ondertussen meer dan 250 enthousiaste medewerkers telt. Met hun elegante en duurzame

Bekijk deze case