Customer Journey Mapping

Content Marketing Advanced

Beleving is in moderne tijden de way to go! Een seamless customer experience doorheen je marketing & sales verhaal is zeer belangrijk. Customer Journey Mapping & buyer persona’s… dure marketing woorden maar wat betekenen ze nu precies?

Binnen deze opleiding behandelen we verschillende vragen: hoe kan je klanten overtuigen en hoe laat je ze blijven? Wat is nu exact hun probleem? Hoe gaan ze op zoek naar informatie? En vooral waar? Yup, vink Google maar al af! Maar vaak is dat niet de enige bron van informatie.

Samen proberen we al deze facetten in kaart te brengen a.d.h.v. een oefening.

Vaak weet je wel wie je doelgroep is, maar door eens met je salesmensen te spreken en je eigen klantdata & analytics te analyseren kan je vaak je klant beter typeren.

Omdat alle bovenstaande stappen een heleboel content input gaan opleveren en ook nodig hebben, is een geïntegreerd contentplan een must!

Wat je leert tijdens deze opleiding

  • Je leert aan de hand van enkele tips in het hoofd van je klant kruipen
  • Je leert inzicht verwerven in je buyer persona om gerichter content te gaan creëren en advertentiedoelgroepen te kiezen
  • We reiken je handvatten aan om alle touchpoints van je klant met je merk/bedrijf in kaart te brengen en er een zo goed mogelijke ervaring van te maken
  • Je krijgt aan de hand van enkele concrete voorbeelden de houvast om ook hiermee zelf aan de slag te gaan

Wens je meer info over deze opleiding? Mail ons op academy@invisiblepuppy.com

 

BEKIJK ALLE OPLEIDINGEN VOOR DIGITAL EXPERTS

Schrijf je hier in