Employer Branding

   

MC2-2

Wat is Employer Branding?

Employer branding is een manier om eruit te springen als aantrekkelijke werkgever in een arbeidsmarkt waarin iedereen op zoek is naar geschikt, geëngageerd of gewoonweg méér personeel. Het is het opstellen en implementeren van een strategie die erop gericht is om de waarden en de juiste vibe van het bedrijf naar de buitenwereld toe te vertalen.

Waarom Employer Branding gebruiken?

Employer branding heeft 2 hoofddoelstellingen: het aantrekken van geschikt personeel en het behouden van het huidige personeel. Je moet er als werkgever voor zorgen dat je een voorkeurspositie op de markt hebt: kandidaten moeten jou leuker/interessanter/aantrekkelijker vinden dan de rest. Maar daar houdt het niet bij op: je moet ook effectief leuker/interessanter/aantrekkelijker zijn, want dat gaan je huidige werknemers gaan uitstralen en vertellen aan de buitenwereld en zo ga je niet alleen kandidaten aantrekken maar eveneens ook de juiste en de béste.

Hoe wordt een Employer Branding strategie opgebouwd?

We beginnen bij het begin en dat is bepalen waar het bedrijf nu eigenlijk voor staat en wat het te bieden heeft aan medewerkers en kandidaten. Samen met de klant bepalen we welke waarden worden zo belangrijk bevonden dat het deze zijn die het bedrijf naar buiten wil dragen. In dit proces betrekken we zowel het management als het personeel.

Daarnaast worden ook enkele externen aangesproken zodat we een beeld krijgen van hoe de buitenwereld het bedrijf als werkgever percipieert. Nadien leggen we alle antwoorden samen, destilleren we er de grootste gemene delers uit en schrijven we op grond daarvan de identiteit en het perspectief van het bedrijf als werkgever uit. Deze vormen een sterk fundament voor het employer brand waarop kan worden verder gebouwd.

Hoe we dit bij Invisible Puppy aanpakken

Employer branding is niet zomaar een marketingstrategie waar een mooi logo en een hippe campagne aan gekoppeld is. Deze quote van Simon Sinek vat het mooi samen:

“Customers will never love your company until the employees love it first”

Bij het opzetten van een succesvolle strategie mag een HR-insteek zeker niet ontbreken. Invisible Puppy heeft een HR strategist aan boord die steeds een hechte tandem vormt met onze marketing experten voor de uitvoering van employer branding trajecten.

Laten we samen de volgende stap zetten

Met onze iBlendR-service kan je deze expertise vlot en pragmatisch implementeren, gespreid over een periode van minimum 12 maanden. We gaan samen met jou opzoek naar een efficiënte en resultaatgerichte strategie om je online marketing week na week en maand na maand te optimaliseren.

Stiekem benieuwd welke praktische tips jij reeds kan toepassen? 

Vraag een gratis employer branding audit aan >

Wens je liever vrijblijvend meer informatie, contacteer ons dan via  09 233 31 52 of maak een afspraak via info@invisiblepuppy.com

Gerelateerde services 

iBlendR Regular
iBlendR Solid
iBlendR Boost