Employer Branding

   

Schermafbeelding 2018-11-21 om 10.15.16

De “war for talent” is ongoing en dus moeten HR-managers en recruiters het over een andere boeg gaan gooien. Want hoe spring je eruit als aantrekkelijke werkgever wanneer iedereen op de arbeidsmarkt op zoek is naar geschikt, geëngageerd of gewoonweg méér personeel? Eén antwoord: employer branding.

Waarom Employer Branding?

Employer branding heeft 2 hoofddoelstellingen: het aantrekken van geschikt personeel en het behouden van het huidige personeel. Je moet er als werkgever voor zorgen dat je een voorkeurspositie op de markt hebt door leuker/interessanter/aantrekkelijker te zijn dan de rest. Bijgevolg gaan je huidige werknemers dit uitstralen en uitdragen naar de buitenwereld. Op die manier ga je niet alleen kandidaten aantrekken, maar eveneens de juiste en de béste.

Hoe wordt een Employer Branding strategie opgebouwd?

  • Employer Value Propositon (EVP): bepaal voor welke waarden het bedrijf nu eigenlijk echt staat en wat het te bieden heeft aan medewerkers en kandidaten.
  • Stand out from the crowd: bepaal de factor die het bedrijf anders maakt dan de andere en zet daarop in via storrytelling, ambassadorship, video’s, foto’s en blogs.
  • Employee Journey: lege woorden worden snel doorprikt. De beloftes die je maakt tijdens rekruteringsrondes moeten ook nog waargemaakt worden eens iemand aan boord komt.

HR en marketing

Laten we samen de volgende stap zetten

Employer branding is niet zomaar een marketingstrategie waar een mooi logo en een hippe campagne aan gekoppeld is. Bij het opzetten van een succesvolle strategie mag een HR-insteek zeker niet ontbreken.

Invisible Puppy heeft een HR strategist aan boord die steeds een hechte tandem vormt met onze marketing experten voor de uitvoering van employer branding trajecten. Concreet betekent dit dat we:

  • de strategie uitzetten om een brand in de markt te zetten (EVP bepalen, de employer branding marketing een boost geven,…)
  • én ondersteuning bieden bij het finetunen van de werknemersbeleving (bedrijfscultuur, pre- en onboarding, wellbeing, …).

Stiekem benieuwd welke praktische tips jij reeds kan toepassen? 

Vraag een gratis employer branding audit aan >

Wens je liever vrijblijvend meer informatie, contacteer ons dan via 09 233 31 52 of maak een afspraak via info@invisiblepuppy.com

Gerelateerde services 

iBlendR Regular
iBlendR Solid
iBlendR Boost