Growth Marketing

   

Growth Marketing voor je KMO

Wat is Growth Marketing?

Growth marketing? Dat bestaat uit:

Cross functionele teams die snel nieuwe ideeën bedenken en uittesten door het inzetten van nieuwe tactieken en technologie. Dit alles op basis van kwantitatieve en kwalitatieve data met een laserscherpe focus op bottom line business.

Growth marketing draait dus om snelheid en innovatie. Het is een proces dat voortbouwt op incrementele vooruitgang en af en toe groot succes. En dat ook bestaat uit het uitproberen van nieuwe tactieken en technologieën op basis van jouw specifieke business data. Met andere woorden: het snel durven uitproberen, testen, falen en verderbouwen op wat werkt.

Hoe wordt Growth Marketing toegepast?

Er zijn meerdere manieren om ermee aan de slag te gaan. Wat echter steeds terugkomt, is data verzamelen en experimenteren.

Concreet wordt growth marketing onderverdeeld in 5 stappen:

1. Bepaal de product fit en die ene metric die voor jou de grootste impact op je business heeft.
2. Tag alle trafiek.
3. Track jouw specifieke online doelen.
4. Rapporteer en analyseer kwantitatieve en kwalitatieve data.
5. Hack de funnel o.b.v. wekelijkse sprints.  

Growth Marketing Framework.png

Waarom Growth Marketing gebruiken?

Je wil er eens een goeie lap op geven. Je hebt veel goesting, enthousiasme en durf om jezelf en je bedrijf vooruit te brengen.Traditionele strategieën heb je reeds uitgeprobeerd of zijn reeds geïmplementeerd.Tijd om in deze snel veranderende digitale tijdperk een nieuwe wind door de organisatie te laten blazen.

Growth marketing helpt je op een gestructureerde manier nieuwe ideeën uit te werken, te meten en te optimaliseren.

Het uiteindelijke doel is simpel: Meer sales.

Hoe we dit bij Invisible Puppy aanpakken

Vooraleer we van start gaan, wordt jouw product of dienst stevig onder de loep genomen door onze Marketing TechnologistsEens de analytics set-up op orde gezet is, beginnen we samen aan het effectieve growth hacken. Verschillende fases in de funnel worden bestudeerd en mogelijke experimenten uitgedacht. Na het bepalen van de prioriteiten worden de experimenten snel en nauwlettend uitgevoerd. Concreet gaat het over traffic building, A/B testing, conversieoptimalisatie, UX/UI verbeteringen, het product zelf durven aanpassen, loyalty of refferal programma’s opzetten... om een paar te noemen.

Bij wat werkt, gaan we er dieper op in. 
Bij wat faalt, leren we wat niet meer te doen.

Laten we samen de volgende stap zetten

Met onze iBlendR-service kan je deze expertise vlot en pragmatisch implementeren, gespreid over een periode van minimum 12 maanden. We gaan samen met jou opzoek naar een efficiënte en resultaatgerichte strategie om je online marketing week na week en maand na maand te optimaliseren.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie via 09 233 31 52 of maak een afspraak via info@invisiblepuppy.com

Gerelateerde services 

iBlendR Regular
iBlendR Solid
iBlendR Boost