Inbound Marketing

   

Definitie Inbound Marketing

Leads en klanten genereren door kennis te delen via jouw website, blog, social media, ondersteund door SEO. 

Wat is Inbound Marketing?

Inbound marketing is een marketing strategie die er voor zorgt dat klanten naar jou toekomen, omdat je hun aandacht verdient. Via blogs, forums, zoekwoorden, sociale media en SEO zorg je  ervoor dat mensen vlugger de weg naar jouw website vinden en deze website ook gebruiken.

Je valt ze dus niet lastig met traditionele marketing zoals advertenties, direct mailing en cold calling.

Bij inbound marketing zorg je ervoor dat de potentiële klanten zelf naar je website komen en informatie vragen, omdat je voor hen iets toevoegt.

Hoe wordt Inbound Marketing toegepast?

Net zoals bij content marketing is het ook hier belangrijk te achterhalen wat er in het hoofd omgaat van de consumenten en welke interesses ze hebben. Maar daarbij wil je  ook weten welke online handelingen ze uitvoeren en wat de doelstellingen zijn die zij voor ogen hebben.

Zo zorg je er voor dat relevante content makkelijk te vinden is op het internet. Deze vindbaarheid kan verhoogd worden door het aanbieden van blogs, forums, webinars en het uitvoeren van call-to-actions programma’s.

Met call-to-actions wordt de potentiële klant geconverteerd naar leads en worden ze gestimuleerd in actie te komen. Zo verhoog je de kans dat potentiële kopers ook daadwerkelijk overgaan tot actie om jouw service of product aan te kopen.

De meeste leads zijn nog niet klaar om te kopen, al hebben ze interesse getoond. Inbound Marketing zorgt ervoor dat je in contact blijft, en dat deze leads gestimuleerd blijven.. 

Waarom Inbound Marketing?

De laatste jaren zijn de wensen van de consumenten zo sterk verandert dat de traditionele manier van marketing niet meer voldoende is.

Niet alleen stijgen de eisen van de consument, ze willen ook meer en betere informatie krijgen en zoeken zelf actief meer op. In het koopproces zoekt liefst 80% van de beslissingsnemers informatie op het internet alvorens een definitieve beslissing te nemen. Daarenboven willen ze niet onderbroken of afgeleid worden door advertenties. 

Inbound marketing biedt voor dit probleem een oplossing.  Door de meer gedetailleerde informatie die je verzamelt over potentiële klanten kan je meer gepaste antwoorden geven op hun vragen en meer relevante informatie op de website plaatsen.

Daardoor worden de potentiële klanten nog meer aangezet om jouw website te bezoeken, te doorzoeken en effectief klant  te worden.  De uiteindelijke doelstelling bij inbound marketing is ervoor zorgen dat  klanten een relatie met jouw bedrijf willen aangaan en in contact willen blijven.

Dit doen ze door zichzelf kenbaar te maken en hun contactgegevens na te laten. Daardoor kan een duurzame klantenrelatie opgebouwd worden en kan de aangeboden service verder geoptimaliseerd worden.


Wij helpen u graag verder

"Met onze iBlendR-service kan u deze expertise vlot en pragmatisch implementeren, gespreid over een periode van minimum 12 maanden. We gaan samen met u op zoek naar een efficiënte en resultaatgerichte strategie om uw online marketing maand na maand te optimaliseren."

Gerelateerde services 

iBlendR Regular
iBlendR Solid
iBlendR Boost