Marketing Automation

   

Als onafhankelijke adviseur, vrij van bindingen met marketing technologie-leveranciers, helpen we jou met het kiezen, opzetten, uitvoeren van campagnes, en optimaliseren van je marketing automation.

Wat is Marketing  Automation?

Marketing automation is een bijzonder krachtige en moderne manier van communiceren met klanten en prospecten, met het doel leads te genereren, de ultieme klanten-ervaring te creëren, en efficiënter marketing te doen. Marketing automation is vandaag een topprioriteit bij moderne marketers.

In combinatie met inbound marketing en content marketing zorgt marketing automation ervoor dat je klanten aantrekt met de juiste boodschap op precies het juiste moment.

Hoe wordt Marketing Automation toegepast?               

Met Marketing Automation registreer je de hele keten van online en offline interacties met een prospect of een lead. Deze techniek maakt van een anonieme online bezoeker een prospect en uiteindelijk een kwalitatief goede lead, op basis van hun gedrag en behoefte.

Marketing automation laat toe dat je precies weet welke pagina’s iemand op een site bezoekt, welke formulieren hij online invult, etc. Door een klant of lead te volgen leer je hem beter kennen. Met de informatie die je verzamelt, bouw je een profiel op. 

Een geautomatiseerd proces zorgt ervoor dat dit profiel ook daadwerkelijk de informatie krijgt die hij echt wil, óp het moment dat hij dat wilt krijgen tijdens zijn aankoopproces.

Waarom Marketing Automation?

Marketers zetten marketing in om meer en betere leads te genereren, productiviteit te verbeteren en de conversie te verhogen. De techniek ondersteunt prospecten met relevante informatie tijdens de volledige levenscyclus, wat zorgt voor een beter gebruikerservaring en binding met je bedrijf.

Het online klik- en leesgedrag wordt continue en individueel per prospect of klant bijgehouden, waardoor je een beter inzicht in de behoeften krijgt. Dat zorgt ervoor dat je een beter inzicht krijgt wanneer een lead klaar is voor verkoop, en dat de verkoops-afdeling zich kan richten op gekwalificeerde leads.

Daarnaast zorgt marketing automation voor tijdbesparing door interne marketing processen zoals event organisatie, webinars en klanten-interactie te automatiseren. En tenslotte ontstaat er een betere afstemming tussen marketing en verkoop.

Welke platformen ondersteunen jullie?

Om je op een neutrale manier te kunnen helpen hebben we geen formele bindingen met technologie-leveranciers. Maar we hebben expert hands-on ervaring met de belangrijkste platformen, zoals Hubspot, Marketo, Eloqua (Oracle), Silverpop (IBM), Pardot (SalesForce), en het Belgische CampaignDock . Daardoor kunnen we je helpen met het selecteren, implementeren, en het gebruiken van het juiste platform dat bij jou past.

 

Wij helpen u graag verder

"Met onze iBlendR-service kan u deze expertise vlot en pragmatisch implementeren, gespreid over een periode van minimum 12 maanden. We gaan samen met u op zoek naar een efficiënte en resultaatgerichte strategie om uw online marketing maand na maand te optimaliseren."

Gerelateerde services 

iBlendR Regular
iBlendR Solid
iBlendR Boost