Marketing Automation

   

marketing automation

Meer (en betere) leads verzamelen en de ervaringen die je klanten met jou hebben verbeteren.

Daar zijn waar jouw (potentiële) klanten zijn, en dit 24/7.

Marketing Automation kan hierin een belangrijke rol spelen. Dergelijke platformen hebben een fundamentele impact op de manier waarop aan marketing en communicatie wordt gedaan. Het op een succesvolle manier selecteren en implementeren van marketing automation is op dit moment dan ook een ‘hot topic’ binnen veel organisaties. We stellen vast dat iedereen wel praat over marketing automation, maar dat er slechts weinig bedrijven mee aan de slag gaan. Laat staan het succesvol kunnen maken.

Als onafhankelijke adviseur, dus vrij van bindingen met marketing technologie-leveranciers, helpen onze experten jou met het kiezen, opzetten, uitvoeren van campagnes, en optimaliseren van je marketing automation.

Wat is Marketing Automation?

Marketing automation is een bijzonder krachtige en moderne manier van communiceren met klanten en prospecten, met het doel leads te genereren, de ultieme klanten-ervaring te creëren, en efficiënter marketing te doen. Marketing automation is vandaag een topprioriteit bij moderne marketers.

In combinatie met inbound marketing en content marketing zorgt marketing automation ervoor dat je klanten aantrekt met de juiste boodschap op precies het juiste moment.

Hoe wordt Marketing Automation toegepast?               

Met Marketing Automation registreer je de hele keten van online en offline interacties met een prospect of een lead. Deze techniek maakt van een anonieme online bezoeker een prospect en uiteindelijk een kwalitatief goede lead, op basis van hun gedrag en behoefte.

Marketing automation laat toe dat je precies weet welke pagina’s iemand op een site bezoekt, welke formulieren hij online invult, etc. Door een klant of lead te volgen leer je hem beter kennen. Met de informatie die je verzamelt, bouw je een profiel op. 

Marketing Automation - 10 stappenEen geautomatiseerd proces zorgt ervoor dat dit profiel ook daadwerkelijk de informatie krijgt die hij echt wil, óp het moment dat hij dat wilt krijgen tijdens zijn aankoopproces.

Waarom Marketing Automation?

Marketers zetten marketing in om meer en betere leads te genereren, productiviteit te verbeteren en de conversie te verhogen. De techniek ondersteunt prospecten met relevante informatie tijdens de volledige levenscyclus, wat zorgt voor een beter gebruikerservaring en binding met je bedrijf.

Het online klik- en leesgedrag wordt continue en individueel per prospect of klant bijgehouden, waardoor je een beter inzicht in de behoeften krijgt. Dat zorgt ervoor dat je een beter inzicht krijgt wanneer een lead klaar is voor verkoop, en dat de verkoops-afdeling zich kan richten op gekwalificeerde leads.

Daarnaast zorgt marketing automation voor tijdbesparing door interne marketing processen zoals event organisatie, webinars en klanten-interactie te automatiseren. En tenslotte ontstaat er een betere afstemming tussen marketing en verkoop.

Welke platformen ondersteunt Invisible Puppy?

Om je op een neutrale manier te kunnen helpen hebben we geen formele bindingen met technologie-leveranciers. Maar we hebben expert hands-on ervaring met de belangrijkste platformen, zoals Hubspot, SharpSpring, Marketo, Eloqua (Oracle), IBM Marketing Cloud en Pardot (SalesForce). Daardoor kunnen we je helpen met het selecteren, implementeren, en het gebruiken van het juiste platform dat bij jou past.

MAP_logos-1

Wij helpen je graag verder

Met onze iBlendR-service kan je deze expertise vlot en pragmatisch implementeren, gespreid over een periode van minimum 12 maanden. We gaan samen met jou op zoek naar een efficiënte en resultaatgerichte strategie om je online marketing maand na maand te optimaliseren.

Klaar voor de volgende stap?

Contacteer ons >

Gerelateerde services 

iBlendR Regular
iBlendR Solid
iBlendR Boost