Performance Marketing

Performance Marketing

Wat is Performance Marketing?

Performance Marketing is een methodologie waarbij cross functionele teams ideeën bedenken en uittesten door het inzetten van nieuwe tactieken en technologie. Dit op basis van kwantitatieve en kwalitatieve data met een laserscherpe focus op bottom line business.

In tijden waarin veranderingen sneller en sneller komen, er talloze mogelijkheden zijn en businessmodellen sneuvelen als sneeuw voor de zon, is het doorslaggevend dat je marketing constant meegroeit.

Performance Marketing geeft je handvaten die nodig zijn om deze toekomst vast te grijpen.

Daar wacht je best niet tot het te laat is.

De basis van Performance Marketing ligt in accurate kennis. Je brengt beter in kaart welke onderdelen van je marketing hun werk goed doen, waardoor je actief op zoek kan gaan naar nieuwe mogelijkheden zonder de huidige te verwaarlozen. We helpen je om dit systematisch aan te pakken, waardoor je jouw marketing elke dag opnieuw uitdaagt en verbetert. Zo ga je efficiënter om met tijd en middelen, werk je aan wat je bedrijf écht ten goede komt en bouw je doorheen de tijd een concurrentievoordeel uit.

Performance marketing werkt op een wetenschappelijke manier. Je vertrekt vanuit bestaande inzichten, maar maakt op voorhand geen assumpties over wat werkt en wat niet. Centraal hier is dat je alles meet, analyseert en tot juiste inzichten komt. Met die inzichten kan je vervolgens aan de slag gaan om op een steeds meer onderbouwde manier je marketing te optimaliseren.

Waarom Performance Marketing gebruiken?

Je wil er eens een goeie lap op geven. Je hebt veel goesting, enthousiasme en durf om jezelf en je bedrijf vooruit te brengen.Traditionele strategieën heb je reeds uitgeprobeerd of zijn reeds geïmplementeerd. Tijd om in deze snel veranderende digitale tijdperk een nieuwe wind door de organisatie te laten blazen.

Performance marketing helpt je op een gestructureerde manier nieuwe ideeën uit te werken, te meten en te optimaliseren.

Het uiteindelijke doel is simpel: Meer sales.

Hoe wordt Performance Marketing toegepast?

Performance marketing is een combinatie van een growth team, een concrete methodologie en de juiste tools.

1. Team

Om een rijkdom aan inzichten te hebben stel je een divers team samen. De leden van dat team ga je in eerste instantie inzetten bij het uitschrijven van een strategie en het genereren van ideeën. Nadat de ideeën uitgevoerd en getest zijn komt dit team terug samen om een juiste evaluatie te maken en tot vlijmscherpe inzichten te komen.

Het team bestaat uit marketeers met verschillende verantwoordelijkheden:

  • Growth Architect, stuurt het team aan en bewaart de continuïteit
  • Business owner: een intern persoon die het bedrijf door en door kent en de autoriteit heeft om beslissingen te nemen (bv. De marketing manager)
  • User Experience Expert: zorgt dat de interactie met je doelpubliek zo vlot mogelijk verloopt
  • Content Expert: voorziet strategie en content op maat van je publiek
  • Data Analist: weet welke cijfers belangrijk zijn en hoe deze geïnterpreteerd moeten worden
  • Front/back end developer: weet wat technisch mogelijk is en implementeert alles op de website

Door deze mensen systematisch te laten samenwerken ontstaan er ideeën die anders nooit ontdekt zouden worden én kan je snel handelen. Interne of externe factoren, je kan ze allemaal de baas met een team dat problemen systematisch oplost en opportuniteiten systematisch blootlegt en grijpt. Systematisch mag je ook lezen als efficiënt:

 • Niet iedereen zal steeds aanwezig hoeven te zijn
 • De meeste meetings hoeven maar 15 of 30 minuten te duren

2. Methodologie

Er zijn meerdere manieren om ermee aan de slag te gaan. Wat echter steeds terugkomt, is data verzamelen en experimenteren.

Concreet wordt performance marketing onderverdeeld in 5 stappen:

1. Bepaal de product fit en de metric die de grootste impact op je business heeft.
2. Tag alle inkomende trafiek.
3. Track jouw specifieke online doelen.
4. Rapporteer en analyseer kwantitatieve en kwalitatieve data.
5. Hack de funnel o.b.v. wekelijkse sprints.  

Growth Marketing Framework.png

 

3. Tools

Bij het uitvoeren van deze performance marketing methodiek wordt vaak gebruik gemaakt van meerdere tools. Denk hierbij aan Analytics tools als Google Analytics of Hotjar, A/B testing tools, bots en/ofchat tools, social media tools, email en marketing automation tools,...

Zolang de tool op een efficiënte en correcte manier ingezet wordt om de doelen te behalen is de performance marketeer tevreden. Alles in lijn met GDPR uiteraard. We geloven sterk dat er nog steeds veel mogelijk is wanneer je waarde biedt voor de bezoeker/gebruiker en op een slimme manier omgaat met de gegenereerde data.

Hoe we dit bij Invisible Puppy aanpakken

Als snelgroeiend bedrijf met een voorliefde voor performance marketing staan we klaar om je te helpen om jouw marketing naar een hoger niveau te tillen. Vanuit onze identiteit als strategisch kantoor hebben we een breed spectrum aan specialisten die flexibel ingezet worden om jouw marketing uit te dagen.

We hebben een vast traject, maar weten goed genoeg dat geen enkel bedrijf standaard is.

Samen kijken we welke stappen binnen jouw organisatie nodig zijn. Ieder traject is dus uniek.

Het Performance Marketing Traject

growth-marketing-methodiek

We starten met enkele noodzakelijke fundamenten. Door een grondige doorlichting te maken van alle touch points met de klanten en de huidige data te analyseren krijg je een goed eerste beeld. Hierna bevragen we verschillende stakeholders zoals klanten en medewerkers om het plaatje compleet te maken.

Op basis van dit onderzoek bekijken we samen met u de toekomstvisie op uw bedrijf. Eens dit vastligt kunnen onze specialisten aan de slag met doorlichtingen van de verschillende onderdelen van uw marketing.

Eens dit gedaan is, begint het échte werk! Door telkens één stap van de funnel stevig onder handen te nemen met de inzichten van verschillende specialisten zullen we uw online marketing systematisch verbeteren. Ideeën worden testen, testen krijgen resultaten, resultaten brengen inzichten en vanuit inzichten komen er nieuwe ideeën.

Op termijn is het de bedoeling dat we stap voor stap uittreden uit uw bedrijf, op het tempo dat u wenst. Door uw medewerkers te coachen en trainingen te organiseren leren we hen alles aan dat ze nodig hebben. Geen zorgen, we lopen niet te snel weg: via onze strategische ondersteuning op lange termijn blijven al onze specialisten ter beschikking wanneer u hen nodig heeft.

Een vraag over dit traject: contacteer Xaveer.

Performance Marketing Case: ONAK online sales boost.

Om de zomer verkoop een extra duwtje in de rug te geven werd Invisible Puppy ingezet om aan de hand van een uitgekiemde performance marketing strategie extra online sales te genereren.

Met onder andere een sterke focus op data en kwalitatieve trafiek werden menige ONAK boten vlotjes online verkocht.

Ontdek de case via onderstaande presentatie. 

Interesse om jou bedrijf ook een boost te geven via performance marketing?

Laten we samen de volgende stap zetten

Let’s talk! Onze Performance Marketeers geven je graag een extra woordje uitleg -we beseffen dat dit niet de meest eenvoudige materie is- zodat u weet of dit iets voor u is. Klik hieronder om een afspraak vast te leggen: komt u graag eens langs bij ons, liever bij u of spreken we elkaar online? Wat u het beste past.

Ik wil meer weten >