Floor Herreman

Floor Herreman

De Leeuw en de Puppy werken samen aan digitale strategie

Bellewaerde nam Invisible Puppy onder de arm als partner voor meer bezoekers en meer awareness.

bellewaerde Nieuw

Een digitaal marketingplan voor 2019

Bellewaerde klopte voor het eerst aan bij Invisible Puppy in het voorjaar van 2019. Hun vraag was kraakhelder: "hoe kunnen we een digitaal marketingcampagneplan uitbouwen met aandacht voor de klant, zonder hierbij de connectie met de offline campagnes uit het oog te verliezen?" 

Ons team ging meteen aan de slag en werkte een duidelijke digitale strategie uit. De twee hoofddoelstellingen werden onmiddellijk omgezet naar concrete actiepunten:

  • Een grotere ticketverkoop voor West-Vlaanderen realiseren.
  • De naamsbekendheid vergroten in Oost-Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Zo gezegd, zo gedaan.

Een aangepaste campagne op maat van de klant

bellewaerde adsIn samenspraak met de klant, koos Invisible Puppy er in de beginfase voor om integraal aan te sluiten op de offline campagne. Ook werden de buyer persona's, die uitgewerkt waren na intensief marktonderzoek, grondig bestudeerd.

Vooral de locatie van een klant had een enorme impact op zijn noden en ervaringen. Hiervan maakten we dan ook gebruik in de boodschappen en targeting van onze campagne.

 

Zo speelden we onder meer de nabijgelegen ligging van het park uit bij West-Vlaamse grootouders, en gebruikten we foto's van rustige attracties, dieren en shows. 

Het resultaat was een communicatieplan op maat van elke buyer persona, verspreid over online kanalen zoals Pinterest, Facebook, Instagram, Google Display, Google Search en YouTube.

Bellewaerde ads 2

Het resultaat

Deze doelgerichte aanpak resulteerde in advertenties die, door de personalisatie beter presteerden en bijgevolg ook meer bezoekers naar de website haalden. Zo steeg de click through rate (CTR)  van 0,55% bij de standaardadvertentie naar 1,77% voor de gepersonaliseerde advertenties per buyer persona. 

Kortom, een succesvolle campagne die aantoont dat customer-centric boodschappen de relevantie van je campagne kunnen verhogen en je resultaten maximaliseren. Inmiddels zijn we hierdoor de trouwe digitale partner van Bellewaerde. 

Ook op zoek naar een performance gedreven digitale strategie?
Laat ons samen sparren →

Ook interessant voor jou

Mustela blaast nieuw leven in eigen community

Sinds 2019 versterken we Mustela's naamsbekendheid met een gerichte social media strategie voor ouders.

Lees meer

Idee Kids vzw brengt meer kinderen samen op kamp

Samen verzorgen we advertenties op social media en Google voor meer bekendheid en meer inschrijvingen.

Lees meer

VSV en AWSR - De Grote Verkeersquiz 2019

Een sensibiliseringscampagne in 2019 waar we samen met Done By Friday een ambitieus doel behaalden.

Lees meer