Floor Herreman

Floor Herreman

Bellewaerde: 320% stijging in  CTR door customer journey analyse

Bellewaerde nam Invisible Puppy onder de arm als partner voor meer bezoekers en meer awareness.

bellewaerde Nieuw

Een digitaal advertentieplan

Bellewaerde klopte voor het eerst aan bij Invisible Puppy in het voorjaar van 2019. Hun vraag was kraakhelder: "hoe kunnen we een digitaal campagneplan uitbouwen met aandacht voor de klant, zonder hierbij de connectie met de offline campagnes uit het oog te verliezen?" 

Ons team ging meteen aan de slag en werkte een duidelijke advertentiestrategie uit. De twee hoofddoelstellingen werden onmiddellijk omgezet naar concrete actiepunten:

  • Een grotere ticketverkoop voor West-Vlaanderen realiseren.
  • De naamsbekendheid vergroten in Oost-Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

Zo gezegd, zo gedaan.

Een aangepaste campagne op maat van de klant

bellewaerde adsIn samenspraak met de klant, koos Invisible Puppy er in de beginfase voor om integraal aan te sluiten op de offline campagne. Ook werden de buyer persona's, die uitgewerkt waren na intensief marktonderzoek, grondig bestudeerd.

Vooral de locatie van een klant had een enorme impact op zijn noden en ervaringen. Hiervan maakten we dan ook gebruik in de boodschappen en targeting van onze campagne.

 

Zo speelden we onder meer de nabijgelegen ligging van het park uit bij West-Vlaamse grootouders, en gebruikten we foto's van rustige attracties, dieren en shows. 

Het resultaat was een advertentieplan op maat van elke buyer persona, verspreid over online kanalen zoals Pinterest, Facebook, Instagram, Google Display, Google Search en YouTube.

Bellewaerde ads 2

Het resultaat

Deze doelgerichte aanpak resulteerde in advertenties die, door de personalisatie beter presteerden en bijgevolg ook meer bezoekers naar de website haalden. Zo steeg de click through rate (CTR)  van 0,55% bij de standaardadvertentie naar 1,77% voor de gepersonaliseerde advertenties per buyer persona. Zo zie je maar dat klantgerichte boodschappen de relevantie van je campagne kunnen verhogen en je resultaten kunnen maximaliseren.

Op naar 2021 

Inmiddels zijn we de trouwe digitale partner van Bellewaerde én verzorgen we, naast de advertentiestrategie voor Bellewaerde (B2C en B2B), ook die van Bellewaerde Aquapark en het organisch verhaal voor B2B. 

Ook op zoek naar een performance gedreven digitale strategie?
Laat ons samen sparren →

Ook interessant voor jou

Mustela blaast nieuw leven in eigen community

Sinds 2019 versterken we Mustela's naamsbekendheid met een gerichte social media strategie voor ouders.

Lees meer

Idee Kids vzw brengt meer kinderen samen op kamp

Samen verzorgen we advertenties op social media en Google voor meer bekendheid en meer inschrijvingen.

Lees meer

De Grote Verkeersquiz 2019: CTR +200% en KPI binnen 2 weken gehaald

Een sensibiliseringscampagne in 2019 waar we samen met Done By Friday een ambitieus doel behaalden.

Lees meer