Floor Herreman

Floor Herreman

Mustela blaast nieuw leven in eigen community

Sinds 2019 versterken we Mustela's naamsbekendheid met een gerichte social media strategie voor ouders.

Mustela

Mustela is het Franse merk van Laboratoires Expanscience en ontwikkelt al 70 jaar innovatieve en veilige verzorgingsproducten voor mama’s en hun jonge kinderen. 

Naamsbekendheid primeert in de nieuwe digitale aanpak

Als babymerk rekent Mustela op een sterke naamsbekendheid bij toekomstige en huidige ouders. Toch wil het bedrijf verder gaan dan dat, door effectief top of mind te worden bij hen. 

Mustela nam in april 2019 Invisible Puppy onder de arm als vaste partner. Dit om de digitale strategie uit te stippelen, uit te voeren en bij te sturen. 

Social media strategie & community management

Het ondersteunen van ouders bij de verzorging van hun kleine spruit komt op de eerste plaats. Hierop spelen we in met een maandelijkse contentkalender en -planning en het dagelijkse community management op de bedrijfspagina's. Elke vraag wordt nauwkeurig opgevolgd volgens Mustela's richtlijnen en tone of voice.

Ook het soort kanaal speelt een grote rol in onze social media strategie: 

  • Facebook bevordert het engagement en wordt ingezet voor persoonlijke interactie met de doelgroep om zo Mustela’s community te doen groeien.
  • Bij Instagram ligt de focus op de uitbouw van een sterke branding en de interactie met influencers. Ook ontdekken we er beter wat leeft bij de verschillende doelgroepen.

Performance marketing

Verder hebben we een always-on campagne uitgerold op Google Ads en social media, waarbij we werken met 3 flows per jaar om de nodige metingen en bijsturingen te voorzien.

Voorafgaand aan elke wave wordt een workshop van één volledige dag gepland, waarbij samen met de klant de strategie voor de komende wave bepaald wordt. De maandelijkse rapportage en het opvolgen van de KPI’s spelen hierin een cruciale rol.

Het resultaat sinds onze samenwerking

Dankzij de persoonlijke communicatie met de fans, is Mustela zich bijzonder bewust van hun noden en wensen. Er wordt niet meer louter over producten gecommuniceerd, maar ook “parents empowerment” werd een belangrijk uitgangspunt om de naamsbekendheid te verankeren.

Dit resulteerde sinds de samenwerking in:

  • Een organische groei in volgers van 40% op Instagram en 9% op Facebook
  • Een toename in het gemiddeld engagement op de Facebook posts van 0,11% naar 0,82%

De sleutel tot ons succes is de rechtstreekse communicatie met de klant en het blootleggen van maandelijkse learnings. Zo zijn we erin geslaagd om elke maand de resultaten te verhogen en de KPI’s met succes te behalen. 

Door uitgebreid te testen met de doelgroepen en het visueel materiaal in onze campagnes, gingen we bovendien ruim boven onze KPI in 2019: het aantal clicks steeg met 32%, het aantal videoweergaven met 52% en het aantal impressies met 23%. 

Deze resultaten boden ons de kans om de resultaten van 2020 beter in te schatten.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen voor jouw social media strategie en eventueel jouw community management?
Laat ons samen sparren →

Ook interessant voor jou

Bellewaerde: 320% stijging in  CTR door customer journey analyse

Bellewaerde nam Invisible Puppy onder de arm als partner voor meer bezoekers en meer awareness.

Lees meer

Idee Kids vzw brengt meer kinderen samen op kamp

Samen verzorgen we advertenties op social media en Google voor meer bekendheid en meer inschrijvingen.

Lees meer

De Grote Verkeersquiz 2019: CTR +200% en KPI binnen 2 weken gehaald

Een sensibiliseringscampagne in 2019 waar we samen met Done By Friday een ambitieus doel behaalden.

Lees meer